Kahramanmaraşspor Gibi Bir takıma Karşı Olmadı

Kahramanmaraşspor Gibi Bir takıma Karşı Olmadı

Şimdi Kahramanmaraşspor maç özelinde konuşmakla birlikte sistem içinde bir şeyleri söylemek lazım.

Bazı oyuncularımız mevki olarak sadece o mevkii kullanacak demek değildir.
Sistem düzenli oynamaktır, beraber hareket etmektir.
Belirli bir şablonda birbirini anlamaktır.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Bazı futbolcularımız üzerine çok yük biniyor bunu dağıtabilirsek oyun yükü azalacaktır.
Genel anlamda geçen maçın geriden gelip aldığımız anlarını bölüm bölüm oynasak ta ceza sahası içinde bitirici şekilde topla buluşmayı bu hafta yapamadık..

Çok koşan orta sahamız var, iyi mücadele ediyoruz.
Özcan’la birlikte böyle maçlarda çoğaltmak adına orta saha daha önde olup defans bloğu ile birlikte son bölümde dönen topları daha iyi kullanıp karşılayabilirdik..

İkinci yarı başında yediğimiz gol ilk yarının iyi oyuncusu Atamer rakibi kaçırıp arkaya gelen topun gol olması önemli bir hatanın neticesi oldu.
Hızlı gelişti beklenmedik bir toptu sonrası değişiklikler oyun olarak daha derli toplu hücum girişimlerimiz olsa da bitiricilik noktasında topla buluşmak zayıftı. Özcan son dakikalar ceza sahasında bulundu ama topu istediğimiz gibi onunla buluşturamadık..

Nedir eksiklerimiz?
Kesinlikle ön bölge olarak topun belirli bir zaman diliminde bizde kalamaması oyun taktiksel istediklerimizi sınırlı belirli ölçüde yetenek ve tecrübe kabilinde eksiklikler diyebiliriz. Özcan ve Yılmaz dışında taktiklerimizi istediğimiz çalışmaların skora dönüştürecek işleri tecrübe yada belirli bir olgunluk olarak sonlandırmakta sıkıntılı olduğumuz durumlar oluyor. Böyle bir maç diyebiliriz ama bu yıl biz böyle gideriz sonuçta belirli bir ivmeden aşağıda değiliz genel anlamda sürpriz sonuçların alındığı bir lig olarak bu grup gidiyor her sonuca açık maçlar izliyoruz sezon başından beri..

 

Üzüldüğümüz konu Maraş sonlarda belki düşecek bizim maçta da öyle kazanacak oyun oynamadı golün olduğu posizyon dışında bir şey kalmadı aklımızda öyle bir takım ununu aşmış futbolcularla dolu bir takım bizim gibi gelecek vaat eden takım görüntüsünden çok uzak.

Bir kelimede Mustafa Şengül‘e etmek lazım. Son haftaların form grafiği yükselen futbolcumuz bugün de çok iyi oynadı ve topla çıkışları arkadan çok iyiydi.. Belki Melih gelince üzüleceğiz ama hoca orta saha olarak kullanabilir geçişleri çok iyi dikine oyun kurmada güzel işler yapıyor hava topu hakimiyeti çok çok iyi duran toplarda hücumda da kendini geliştiriyor iyi topla buluşup güzel kafalar vurdu ama olmadı inşallah gol bulacağı haftalar yakındır..

Belirli bir çizgide gidiyoruz maçların inişli çıkışlı olması ligle ilgili Somaspor mücadele bakımından iyi bir maç çıkardı sonuç bulmadaki sıktılar giderildiği zaman böyle maçları daha rahat oynarız bunun düzelmesi tabii ki çalışmalarla oluyor. Uyum içim üç bilemedin dört ay gerekiyor bunun sıkıntısı var, görülüyor düzelecektir. Fazla beklentilerin futbolda nelerin olacağı kestirilemez Soma öyle bir takım onun için sahada olabilecekleri yapan takımız mücadele hırs olabildiğince arttırdığımız bir maç olsa da bugün kaybettik yine de mücadele anlamında geride değildik her şey için bugünkü mücadele için yine de takımımızı tebrik ediyoruz sonuç sadece kötü oldu.. Sevgilerle  Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN