İzmirspor 2-2 Somaspor

İzmirspor 2-2 Somaspor

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grup 3.haftasında İzmirspor deplasmanına çıkan Somaspor, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada son dakikalarda yediği gollerle beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

HABER:SOMADASPOR.COM

Lige müthiş başlangıç yapan ve oynadıkları iki karşılaşmadan galibiyetle ayrılan İzmirspor ve Somaspor Buca İlçe Stadında karşı karşıya geldi.

Zorlu karşılaşma Somaspor adına Toma Tabatadze ve Yusuf Demir, İzmirspor adına ise Traore ve Mahmut Utku’nun golleriyle 2-2 berabere bitti.

Not:Karşılaşmayı İzmir’de değilde özel işlerimden dolayı Amatör TV İnternet sayfasından seyrettik. Bazı detayları kaçırmış olabiliriz..Unutmadan yaptıkları canlı yayın ile karşılaşmaya gelemeyenlere maç izleme imkanı sunan Amatör Lig TV’ye teşekkür ederiz..

İZMİRSPOR 2-2 SOMASPOR

STAD: İzmir / Buca
HAKEMLER: Cihan Yurdagül-Osman Öztekin-Anıl Şiriner (4.Hakem Çağlayan Deveci)
İZMİRSPOR:Uğur-Fatih-Hakan-Anıl-Utku-Ndıaye-Tolgahan-Savaş (dk.27 Orhan) Özcan-Ferdi-Murat
YEDEKLER:Doğancan, Şahin, Zahid, Orhan, Muhammet,Baubacar, Serkan
TEKNİK DİREKTÖR:Serdar Sabuncu

SOMASPOR:Onur- Üzeyir-Coşkun-Gökhan-Akın-Süleyman-Agah- Atalay-Berkant-Yusuf-Toma
YEDEKLER:Tunay,Hasan,Oğulcan, Semavi, Caner,Mustafa,Emircan
TEKNİK DİREKTÖR:Mustafa Bahadır
KIRMIZI KARTLAR:Berkant İstanbul (Somaspor)
GOLLER: dk.42 Toma Tabatadze, dk.66 Yusuf Demir (Somaspor) , Baubacar Traore, dk.90+5 Mahmut Utku ( İzmirspor)

ÖNEMLİ ANLAR:

Karşılaşmaya birbirlerini tartarak dengeli bir başlangıç yapan iki ekipten ilk hamle 2.dakikada ev sahibi ekip İzmirspor’dan geldi. İzmirspor defansından atılan uzun topta Somaspor ceza sahasında topla buluşan Hakan sol çaprazdan vurduğu top az farkla auta gitti.

13.dakikada gelişen Somaspor atağında İzmirspor ceza sahası içerisinde topla buluşan Toma, kötü vurdu ve takımını mutlak golden etti.




21.dakikada Somaspor Toma ile yüzde yüz gol fırsatından faydalanamadı. İzmirspor top yaparak çıkmak isterken 3.bölgede kaptırdığı topta önde bulunan İzmirspor defansının arkasına Üzeyir’in nefis pasına hareketlenen Toma, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleci Uğur’un üstünden aşırtmak istedi, açıyı iyi daraltan Uğur zorda olsa parmak uçlarıyla topu kornere çeldi.

26.dakikada İzmirspor adına zorunlu değişiklik oldu. Sakatlanan Savaş Yıldızhan yerini Orhan Agsay’a bıraktı.

41.dakikada Somaspor öne geçti.

İzmirspor’da devamlı hucumu düşünen Fatih’in boşalttığı alana koşu yapan Toma, topla rakibinin üzerine gitti. Kaleye yerden ayak dışı ile sert kesti, defansa da çarpan top ağlara gitti:0-1

İlk yarının sonuna doğru İzmirspor Ferdi ile gole çok yaklaştı. Ceza sahamızın hafif sol çaprazında kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Ferdi, öyle kötü bir vuruş yaptı ki; bize derin bir ‘’ohh’’ çekmek düştü!

Devre: İzmirspor 0-1 Somaspor

İkinci yarıya önce beraberlik sonda galibiyet golü bulmak için şuursuzca bastıran İzmirspor, arka alanda açıklar vermeye başladı.

İşte bunlardan bir tanesinde, Somaspor 66.dakikada; Toma-Berkant ve Yusuf odaklı cezayı kesti.
Hucuma çıkarken kaptırdıkları topta Toma, sol çaprazda bekleyen Berkant’a nefis top attı, Berkant kafayla Yusuf’un önüne bıraktı, Yusuf’un plasesi İzmirspor taraftarlarını ‘’Demir’’ gibi kesti:0-2

68.dakikadan itibaren bizim her şey güzel giderken bu dakikadan sonra hiçte iyi gitmeyen durumlar çıktı ortaya.
Orta sahada yaptığı presle rakibe oyun kurma adına ‘’dur’’ diyen Süleyman, sakatlanarak yerini Oğulcan’a bıraktı.




Bir zorunlu değişiklikte 73.dakikada oldu. Sakatlanan Atalay çıktı yerine Caner dahil oldu.

82.dakikada bu seferde rakibin yüksek toplarında başarılı olan Coşkun sakatlandı yerini Mustafa’ya bıraktı.

2-0’lık galibiyeti tutma adına biraz geri çekildiğimiz dakikalarda İzmirspor golü ‘’ben geliyorum’’ dedi.

84.dakikada Hakan Çakır sol çaprazdan yaklaşık 25 metre mesafeden sert vurdu. Onur’un tokatladığı top yeni transferleri Traore’nin önüne düştü. Traore meşin yuvarlağı filelere göndermekte zorlanmadı:1-2

Maça 6 dakika uzatma ilave edildi.

Uzatma dakikalarında İzmirspor Teknik Direktörü Serdar Sabuncu aşırı itirazlarından dolayı tribüne gönderildi.

Somaspor 90+5’de yıkıldı!

Somaspor oyunu ve skoru tutma adına geriye iyice yaslanınca İzmirspor yüklenmeye başladı.
Geçen hafta Gülbahçespor’a gol atan defans oyuncuları Mahmut Utku orta sahadan taşıdığı topu 20 metreden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak herkesin bakışları arasında iki direğin birleştiği yere vurarak ağlarımıza gitti:2-2

90+6.dakikada Somaspor’dan Berkant İstanbul ikinci sarıdan kırmızı kart gördü!

Toparlayacak olursak;

Bugün İzmirspor karşısında tabiri yerinde ise ‘’Bindiğimiz Dalı Kestik!’’
Her iki takımın ligde aldıkları sonuçlara bakarak, İzmirspor deplasmanı bizim adımıza da zorluk derecesi bir hayli yüksek maçtı.. Ama öyle bir maç oynadık ki; alınan bir puana kaybedilen iki puana üzülür olduk!
84.dakikaya kadar her şey istediğimiz gibi gidiyor 2-0 önde giriyorduk.. Yaptığımız zorunlu üç değişiklik oyun anlamında dengemizi bozdu.
Rakibin şuursuzca baskısına bizde oyunu ve skoru tutma adına geriye yaslandık.. Topu önde tutamadık ve Mahmut belki oradan 100 tane vursa bir tanesi gol olurdu oda bu oldu!
Berkant’ın gereksiz kart görmesi, birde üstüne üstlük üç oyuncumuzun da sakatlanması bir deplasmanı ‘’ahlarla vahlarla’’ bitirmemize sebep oldu.

3. HAFTA MAÇ SONUÇLARI:
İzmirspor 2-2 Somaspor
Y.Bld.Spor 2-0 Urganlıspor
Orhan Gazi Bld.Spor 0-1 Ayvalıkgücü Bld.Spor
Yalova Kadıköyspor 1-1 Gülbahçespor
Salihli Bld.Spor 2-2 Ödemişspor
Çiğli Blediyespor 3-0 Altınova Bld
3.HAFTA PUAN DURUMU

4.HAFTA MAÇLARI
Urganlıspor – Burhaniye Belediyespor
Altınova Belediyespor – Yıldırım Belediyespor
Ödemişspor – Çiğli Belediyespor
Gülbahçespor – Salihli Belediyespor
Somaspor – Yalova Kadıköyspor
Ayvalıkgücü Belediyespor – İzmirspor




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN