İyi Oyun Kötü Sonuç

İyi Oyun Kötü Sonuç

İki takım içinde önemliydi bu maç. İki takımda son haftalarda istedikleri sonuçları bir türlü alamıyordu, bu yüzden bugünkü maç bu gidişe “dur” demek için önemliydi.

Hem de deplasmanda olması itibari ile deplasmanda alınacak puan yada puanlar erteleme maçı öncesi de o maçın arka arkaya iki deplasmandan belki galibiyet çıkarmak için bugün başlangıç olabilirdi..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Somaspor bugün ilk 11’de değişiklik yaparak başladı. Golcüler bugün kulübede başladı. Özcan forvet, Atamer onun yerine orta sahadaydı böyle bir 11 nedeni orta saha olarak daha ofansif olabileceğimiz düşüncesi olabilir. Özcan gibi hareketli birinin orta sahaya forvet olsa da yardımı teknik kapasite olarak yardımlaşma ve hücum hattında daha etkili olabileceğimizde olabilir. Sonuçta ceza sahası etrafına içine kadar gelebildiğimiz çok zaman son noktada gol vuruşları yada bitiricilikte sıkıntılı olduğumuz bir durum söz konusu..

Hemen maçın başında kornerlerde adam paylaşımı sıkıntı diğer maçlarda olduğu gibi bu yediğimiz golde de oldu. Arkaya seken top kafalardan Van sporlu oyuncu düzeltti iyi bir vuruşla güzel bir gol attı.
Neden o kadar boş kalmış muhasebesi yapılır ama istediği yere vurarak güzel bir gol yememize sebep oldu..

Oyun olarak orta saha Atamer hucümsal yönden daha etkili daha istekli olduğumuz görüldü topu götürmede sıkıntı yoktu ama sonuçlandırmada sıkıntı olduğu bir gerçekti bunun nedenleri tabi ki var çözüm teknik kadroya kalıyor neticede kenarda iki forvet vardı ama onların verimliliği istediğimiz düzeyde olmadığı için bugün yedekte bekliyordular buda normaldi..

İkinci yarı aynı oyun, istek, arzu ve iştah vardı. Van spor kalesine gidişler ikinci yarı daha çoktu. Gol bulmak için hamle olabilirdi. Hocada Ali Akkuşu çıkarıp Eray Pazarı oyuna aldı. Özcan her zamanki yerine geçti hamle olarak doğruydu gol düşündüğümüz gibi ataklarımız sıklaşmıştı gol çıkarmak için hücumlarda sonlandırma adına Eray’ın ilerde bulunması gerekiyordu her ne kadar kendisinin bitiricilikte istediğimiz işleri yapamasa da forvet olarak orta sahanın daha aktif olup öne doğru oyunumuzun belki gol bulabiliriz umudu taşımaktı ..

Daha sonraki değişiklik Mücahit Atamer değişikliği Oğuzhan’ın öne çıkması Mücahit’in ön libero oynaması mantıklıydı sonuçta Oğuzhan’ın Özcan’a yakın olup pas trafiğimiz daha iyi oldu ama aynı şekilde Van sporda takım olarak iyi savunma yaparak atakları bertaraf ediyordu..

İstediğimiz golü bulmak için her şeyi yapsak ta bir türlü sonuç çıkaramadığımız bir maç. Diğer değişikliklerle de hücum yönünde daha bir etkili görüntü içindi ama bir türlü gol pozisyonunun olabileceği ceza sahası etkinliğine dönüşmüyordu olabilecek en iyi değişiklikler yapılarak sonuç bulmak adına girişimlerimiz maç sonuna kadar devam etse de sonucu değiştirecek bir golü bize getirmeyince mağlup olarak buradan da ayrıldık..

Sezonun sonuna doğru gidilirken bulunduğumuz puan durumu rahat olsak ta bu girdaptan çıkmak için Bayburt erteleme maçını alırsak bizim için artık formalite maçlarının oynanacağı son dört haftaya girilip önümüzdeki yılın planlarının yapılacağı maçların futbolcu kardeşlerimizin performans olarak verecekleri izlenim kadro yapılanmasındaki durumlarının netleşecek olması olarak bakabiliriz . Sevgilerle Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN