İnegölspor Maçıyla Sezon Finalini Yapacağız

İnegölspor Maçıyla Sezon Finalini Yapacağız

Siyah-beyazlı ekibimiz Somaspor, İnegölspor maçıyla sezon finalini yapacak.

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve ligde düşme veya çıkma gibi hiçbir iddiası olmayan temsilcimiz Somaspor, 2021-2022 Futbol sezonunun son maçını evinde oynayacağı İnegölspor maçıyla noktalayacak. Cumartesi günü Atatürk Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 15.00’de başlayacak.

Geçen hafta deplasmanda 1461 Trabzon’a 3-1 mağlup olan siyah beyazlılar sezonun finalini Bursa temsilcisi İnegölspor karşısında yapıyor. Play-Off hedefini haftalar önce kaybeden siyah-beyazlılar, İnegölspor’u yenerek sezonun son maçını galibiyetle noktalamak istiyor.

Sahne genç oyuncuların olacak

Haftalar öncesinde play-off şansını yitirip ligde kalmayı garantileyen Somaspor’da sahne genç futbolcuların olacak.
Teknik direktör Burhanettin Basatemür, geçen hafta 1461 Trabzon maçında olduğu gibi İnegölspor maçında ise tam dokuz oyuncu: Tunay Meral, Özcan Aydın, Eray Pazar, Celal Emir Dede, Abdülkadir Beyazıt, Osman Hanoğlu, Atamer Bilgin, Melih Şencan ve Orkun Dedeoğlu’na 18 kişilik kadroda yer vermedi. Basatemür, İnegölspor maçında genç oyunculara şans vererek performanslarını bir kez daha görme fırsatı yakalayacak. Bu sayede gelecek sezona yatırım yapacak siyah-beyazlılar, futbolcuların ferformansına göre transfer politikasını belirleyecek.

İç saha performansımız

Somaspor’un Cumartesi günü kendi sahasında misafir edeceği İnegölspor maçı öncesi bu sezon evinde 18 maça çıktı. Siyah beyazlı temsilcimiz bu 18 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 5’te yenilgi aldı.

Somaspor evinde Niğde Anadolu FK’yı 1-0, Ergene Velimeşe’yi 3-0, Kahramanmaraspor’u 2-0, Bayburt Özel İdare’yi 3-1, Vanspor’u 2-0, 1461 Trabzon’u 3-0, Diyarbekirspor, Serik Belediyespor ve Sivas Belediyespor’u 2-1’lik skorlarla mağlup ederek galibiyet sevinci yaşadı.

Siyah İnciler bu 9 galibiyetin yanında Afyonspor ile 3-3, Turgutluspor, Çorumspor ve Sarıyer ile 1-1’lik skorlarla berabere kalıp 2 puan; Adıyaman ve Bodrumspor’a 1-3 Sakaryaspor ve Etimesgut Belediyespor’a 1-2 ve Ankaraspor’a 0-1lık skorlarla kaybederek 3 puan bıraktı.

İnegölspor maçı öncesi evinde 18 maça çıkan Siyah Beyazlılar bu 18 maçta rakip filelere attığı 30 gole karşılık kalesinde 21 gol gördü.

İlk maç (Niğdespor FK ile açtık, İnegölspor ile kapattık)

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 19.hafta ve ilk yarının son maçında deplasmanda 24 puanla 12.sırada yer alan İnegölspor’a konuk olan Somaspor rakibini 8.dakikada Yasin Abdioğlu‘nun attığı golle 1-0 mağlup etti. (detaylara buradan bakabilirsiniz)

Mehmet Ali Özer 5.Kez

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi tarafından yapılan atamalara göre, 7 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’de Soma Atatürk Stadyumu’nda oynanacak olan Somaspor-İnegölspor karşılaşmasını, Tekirdağ bölgesinden Mehmet Ali Özer yönetecek.

Hakem Özer’in yardımcıları ise Barış Çardaklı (Tekirdağ) ve Sabri Üstünel (Kırklareli) yapacak. Zorlu mücadelede 4. Hakem olarak ise Ömer Şivka (Kırklareli) görevlendirildi.

Özer’le 1 Galibiyet 3 Beraberlik Elde Ettik

Orta hakem Mehmet Ali Özer’le beşinci maçımıza çıkacağız.. Özer’le ilk buluşmamız 15 Şubat 2015 tarihinde Bal Bölgesel Amatör Lig’de karşılaştığımız Yeni Çanspor ile oldu. Deplasmanda Ersin Aksaç (2) ve Fevzican Bozkuş’un attığı gollerle 3-1 mağlup ettiğimiz maçta 4.hakem olarak sahadaydı.

Özer, 8 Şubat 2020’de Batman Petrolspor ile evimizde 1-1, 17 Ekim 2020’de Cizrespor ile deplasmanda 2-2 ve son olarak evimizde Çorumspor ile 1-1 berabere kaldığımız maçlarda orta hakem olarak sahada görev aldı.

Son maç önü yazımız

Evet Somaspor’la beraber bizimde sezonun son ”Maç Önü” yazımız. Temennimiz odur ki; tıpkı ilk devrenin son maçında olduğu gibi, sezonun son maçında Niğde Anadolu FK galibiyeti ile açtığımız  sezonu İnegölspor galibiyeti ile kapamak. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

Bağlantılı Haberler;

Tek Kelime İle Muazzam Oyun ve Sonuç
İnegölspor 0-1 Somaspor
İnegölspor Somaspor Maç Önü
Somaspor’da İnegölspor Maçı Öncesi Sakatlık Şoku
İnegölspor-Somaspor Maçının Hakemleri Belli Oldu

MAGIC CAFE

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN