İmbat ve Milli Eğitim Eleme Turuna Lider Gitti

İmbat ve Milli Eğitim Eleme Turuna Lider Gitti

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası grup karşılaşmaları bugün İmbat Maden-Yeni Anadolu Maden ve Milli Eğitim-Soma Belediye arasında oynanan maçlarla tamamlandı.

Pazartesi oynanan karşılaşmalar sonunda İmbat Madencilik Yeni Anadolu Madenciliği 2-1, Milli Eğitim‘de Soma Belediyesini 8-3 mağlup etti. Bu sonuçların ardından rakiplerini mağlup eden Milli Eğitim ve İmbat eleme turuna lider gitmeyi başardı.

İMBAT MADEN 2-1 YENİ ANADOLU MADEN

Günün ilk maçı D-grubunda aynı puana sahip iki takım İmbat Madencilik ve Yeni Anadolu Madencilik arasında oynandı. Yeni Anadolu Maden maça, “CANIMIZ ALPEREN’İMİZ KALBİMİZDE VE DUALARIMIZDASIN” Pankartıyla çıktı. Kısa bir süre önce bir iş kazası sonucu vefat eden Yeni Anadolu Maden oyuncusu Faruk Ural’ın 17 yaşındaki oğlu Alperen Enes Ural için pankart açan takım arkadaşları Faruk Ural’ın acısını ortak oldu..

Alper’imiz kalbimizdesin!

Kerim Uzun’un düdük çaldığı grup birincisinin belirleneceği mücadelede mutlu sona ulaşan takım 2-1’lik skorla İmbat Madencilik oldu. 25.dakikada Erdem Ocak’ın kırmızı kart görmesiyle 45 dakika 8 kişi mücadele eden imbat Maden, 12.dakikada Mutlu Günaydın ve 15.dakikada Can Açıkgöz’ün golleriyle uzatma bölümüne 2-0 önde girdi. Karşılaşmanın 70+5.dakikasında Mustafa Dağdelen’in santrası olmayan golüyle maçın skoru İmbat Maden 2-1 Yeni Anadolu Maden şeklinde oldu. İmbat Maden kalecisi Erol yaptığı başarılı kurtarışla maça damga vururken, Yeni Anadolu Maden takımından Gürkan, İmbat Maden takımından ise Mutlu ciddi şekilde sakatlanarak maçı tamamlayamadılar.

İmbat Madencilik Futbol Takımı

Bu sonucun ardından 2023’ün şampiyonu ve bu sezonunda en büyük şampiyon adaylarından İmbat Madencilik, D Grubu’nu 12 puanla yenilgisiz lider tamamladı. Yeni Anadolu Maden ise 9 puanla ikinci olarak son 16 turuna çıktı.

İmbat Maden-Polis Gücü

İmbat Madenciliğin eleme turundaki rakibi A-grubu dördüncüsü Polis Gücü takımı oldu. Karşılaşma 01.06.2024 Cumartesi günü saat 17.00’da oynanacak.

Yeni Anadolu Maden-Esnaf Odası

Grubu ikinci sırada tamamlayan Yeni Anadolu Maden ise, A-grubu üçüncüsü Esnaf Odası ile eşleşti. Karşılaşmanın programı şöyle: 30.05.2024 Perşembe saat 18.30

Yusuf İpek: ”Oyuna planladığımız şekilde başlayıp skoru bulduk”

İmbat Maden takımının başarılı antrenörü Yusuf İpek karşılaşma ile ilgili olarak, ”Gurubun liderlik yarışında iki takım iyi niyet çerçevesinde mücadele etti. İki takımı da tebrik ediyorum. Oyuna planladığımız şekilde başlayıp skoru bulduk oyunu rölanti ye alalım derken kırmızı kartla bir kişi eksildik. Bu eksiklik bizi daha fazla mücadele ye daha fazla efor sarf etmemize sebep oldu. Galip geldiğimiz için mutluyuz kazanma alışkanlığı devam ettirmiş olduk.”diye değerlendirme yaptı.

Bayan gözüyle İmbat-Yeni And Maçı

Tuba Koyun yorumladı…✍️

Dengeli başlayan İmbatspor-Yeni Anadolu Madencilik maçında ilk gol geçtiğimiz sene Maden-iş Spor’da oynayan kaleci Mehmet Bilal’in kaleye gelen sert şutu, yumruklamak yerine tutmaya çalıştı. Mehmet’ten seken top Mutlu’nun önüne düştü. Mutlu’da golü atmada zorlanmadı.

İkinci gol İmbatspor’un kenar beki Can sol çaprazdan uzak köşeyi güzel gördü ve 2. golü buldu İmbatspor.
Maç ilk yarının 20.dakikasına kadar 2-0 devam ederken İmbatspor oyuncularından Erdem Ocak’ın sert darbesi sonucu kırmızı kart görmesiyle bir kişi eksik kaldı.

Devam eden dakikalarda üstünlük kurması beklenen Yeni Anadolu Madencilik Spor izleyenleri yanılttı. İmbatspor un gerek ikili mücadeleler de ayakta kalması gerek hırsla mücadele edip maçı domine etmeleri eksik olan tarafın kim olduğunu sorgulattı.

İkinci yarıda Yeni Anadolu Madencilik Spor yüksek tempolu oyunları sonucu bir çok kez gol şansı yakalamasına karşın; İmbatspor’un kalesinde devleşen kalecisinin gösterdiği performansla, defans oyuncularının adam adama oynayıp tam bir takım mücadelesi örneği göstererek tüm bu gol tehlikelerini boşa çıkarmış oldu. Geciken gol maçın uzatma dakikalarında geldi. Şanssızlıklarla karşı karşıya olan Yeni Anadolu Madencilik Spor için gol girişimleri yeterli olmadı. 1.5 devre eksik oynamasına rağmen kazanan İmbatspor oldu.

Grup maçlarını tamamlayan iki takımın oynadığı maçlar ve puan durumu

İmbat Maden
İmbat 4-1 Hidrogen
İmbat 9-0 Eli-2
İmbat 10-1 Tcdd
İmbat 2-1 Yeni And

Yeni Anadolu Maden
Yeni And 10-1 Tcdd
Yeni And 3-1 Hidrogen
Yeni And 7-0 Eli 2
Yeni And 1-2 İmbat

İmbat Maden 2-1 Yeni Anadolu Maden

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM:Kerim Uzun
İMBAT MADEN:Erol-Yücel-Ercan-Can-Erdem-Deniz-Eser-Mutlu-Murat
YEDEKLER: Bayram, Tolga, Kaan, Rasim, İlker, Erhan
ANTRENÖR: Yusuf İpek

YENİ ANADOLU MADEN:Mehmet-Ömür-Ali-Gürkan-Hüseyin-Süleyman-Özkan-Kubilay-İsmail
YEDEKLER: Ali, Olcay, Ramazan, Emrah, Erdinç, Mustafa, Faik
ANTRENÖR: Faik Ay
KIRMIZI KARTLAR: Erdem Ocak (İmbat Maden)
GOLLER: dk.12 Mutlu Günaydın, dk.15 Can Açıkgöz (İmbat Maden), dk.70+5 Mustafa Dağdelen (Yeni Anadolu Maden)

MİLLİ EĞİTİM 8-3 SOMA BELEDİYE

Grup karşılaşmalarının sonuncusu B-grubunda 12 puanla lider durumda bulunan Milli Eğitim ile 9 puanla üçüncü sırada yer alan Soma Belediyesi arasında oynandı. Liderlik için Milli Eğitim’e en az beraberlik, Soma Belediyesine ise galibiyet yada bir beraberlikle grup ikinciliğini getirecek maç 8-3 Milli Eğitim’in üstünlüğü ile bitti.

Milli Eğitim Futbol Takımı

Turnuvanın favori takımları arasında yer alan Milli Eğitim C Grubu’nu 15 puanla tamamlayarak son 16 turuna namağlup grup lideri olarak çıktı. Eğitim’i Soma Belediye önünde farklı galibiyete taşıyan golleri; İlker Karabiber (2), Mahir Arslan (2), Mutlu Alanya, Örpen Atan, Yusuf Karayeğen ve İrfan Çelik kendi kalesine attı. Soma Belediye adına golleri ise Savaş Aktepe, Özgür Şen pen. ve Berkay Gül pen. kaydetti.

Soma Belediye Futbol Takımı

Soma Belediye 3’lü averajla grubu 4.sırada tamamladı.

Milli Eğitim mağlubiyeti ile 9 puanda kalan Soma Belediyesi, aynı puana sahip Kolin Maden ve Mevlana Özel Eğitimle birlikte üçlü averaj sistemine takıldı. Buna göre diğer iki takıma göre averajı artı 2 olan Kolin Maden, grup ikincisi, averajı sıfır olan Mevlana Özel Eğitim üçüncü averajı eksi iki olan Soma Belediyesi de dördüncü oldu.👇 Bu duruma göre de Soma Belediyesinin eleme turundaki rakibi A-grubu birinci Ticaret Odası oldu.

Üçlü Averaj

Üçlü averaj sistemi nasıl işliyor?

Üç takımın ligi aynı puanda bitirmesi durumunda, bu takımların arasında oynanan maçlarda alınan puanlar hesaplanıyor. Üç takımın arasındaki puan cetvelinde eşitlik olması durumunda ise maçlardaki gol averajına bakılıyor. Şayet eşitlik gol averajlarında da bozulmazsa üç takımın arasında oynanan maçlarda en fazla gol atan takım ligi üst sırada tamamlıyor.

Milli Eğitim-Sağlık Spor

Grupta tüm maçlarını kazanarak eleme turuna namağlup lider giden Ahmet İnce idaresindeki Milli Eğitim, çeyrek final için C-grubu dördüncüsü Sağlık Spor ile karşı karşıya gelecek. Mücadele 30 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’da başlayacak.

Soma Belediye-Ticaret Odası

Soma Belediyesinin Ticaret Odası ile oynayacağı eleme maçı 31.05.2024 Cuma günü saat 17.00’da başlayacak.

Grup maçlarını tamamlayan iki takımın oynadığı maçları ve puan durumu

Milli Eğitim
M.Eğitim 5-1 Mevlana
M.Eğitim 6-1 Kolin
M.Eğitim 5-1 Müftülük
M.Eğitim 3-0 Teiaş ( hükmen)
M.Eğitim 8-3 Soma Bld

Soma Belediye
Soma Bld 8-0 Teiaş
Müftülük 1-4 Soma Bld
Soma Bld 4-2 Mevlana
Soma Bld 0-4 Kolin
M.Eğitim 8-3 Soma Bld

Milli Eğitim 8-3 Soma Belediyesi

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM:Kerim Uzun
MİLLİ EĞİTİM:Kadir-Bülent-Örpen-Yusuf-Mutlu-Fevzi-Y.Karayeğen-İlker-Mahir
YEDEKLER: Ahmet, Caner, Metin, Refik, Erkan, Semih
ANTRENÖR: Ahmet İnce

SOMA BELEDİYE:Mehmet-Selim-Özgür-Oğuz-Oğuzhan-Berkay-İrfan-Veli-Savaş
YEDEKLER: Yunus, Emre, H.İbrahim
ANTRENÖR: Remzi Paşalı
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER: dk.19′ 54′ İlker Karabiber, dk.25′ 47′ Mahir Arslan, dk.7 Mutlu Alanya, dk.Örpen Atan, dk.35 Yusuf Karayeğen, dk.37 İrfan Çelik kk (Milli Eğitim), dk.9 Savaş Aktepe, dk.30 Özgür Şen pen. dk.60 Berkay Gül pen. (Soma Belediye)

NOT: Karşılaşmalara ait resimler Cevsam Instagram ve Somadaspor Facebook sayfalarımıza yüklenecektir. Ayrıca; 4.hafta puan durumu, gol krallığı, eşleşmeler ve detaylar Salı günü paylaşılacaktır. Takipte kalınız!

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN