İmbat ve Egespor Gerçeği

İmbat ve Egespor Gerçeği

Soma Kaymakamlığı 2022 Kurumlar Arası Hasan Namlı Futbol Turnuvası 30 Haziranda İmbat Madencilik-İmbat Egespor final maçıyla sona ermiş ve bu anlamlı kupayı İmbat Madencilik kazanmıştı.

6. Şampiyonluğunu kazanması ile beraber İmbat Madencilik, Kaymakamlık Futbol Turnuva tarihinde en fazla sayıda şampiyonluğa ulaşan takım ünvanını sürdürdü. Hatta 6 şampiyonluğun yanında 3 kez ikincilik 2 kez de üçüncülük ile en fazla kürsüde yer alan takım olmayı başardı.

GÖKALP BÜYÜKYILDIZ

Bir birinden kaliteli oyunculardan kurulu son şampiyon İmbat Madencilik’i, takımın görünmez kahramanları; takım sorumlusu Faik Toprak‘ı, Mustafa Çalık‘ı, takım antrenörü Yusuf İpek‘i ve oyuncularını bir kez daha kutluyoruz. Ayrı bir parantez de İlker Çakır, Can Açıkgöz ve Yücel Durali için açmak istiyorum. Her futbolcunun ulaşamadığı bir başarıya; bu üç oyuncu 5’er kez kupada şampiyonluk sevinci yaşayarak ulaştılar Vesselâm..

İMBAT EGESPOR GERÇEĞİ

EGESPOR GERÇEĞİNİ DE GÖZARDI ETMEMEK LAZIM

Sezon başı bende dahil kimsenin şans tanımadığı, finalde uzatma bölümünde yediği gollerle kupanın kulbundan geri dönen bir Egespor gerçeğini de unutmamak lazım. İmbat Egespor‘un hangi teknik adam ve hangi sporcularla bu başarıyı yakaladığını merak edenler için buyurun…

28.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasına başarıdan daha ziyade katılmayı ana hedef olarak seçen İmbat Egespor takımı için daha önceki yazımda da belirttiğim gibi, hiçte küçümsenmeyecek bir başarıya imza attılar.
Mavi beyazlılar, başarılı hocaları Caner Şen’in önderliğinde D-grubunda beş maçını da kazanarak grubu lider tamamladı.

Eleme maçlarında turnuvanın mütevazi takımlarından biri olan Tes-İş Sendikasını 5-0 mağlup edip adlarını çeyrek finale yazdırmayı başardılar.

Çeyrek finaldeki rakipleri bireysel olarak çok iyi oyunculardan kurulu bir takım olan Milli Eğitim idi. Normal süresi 2-2, uzatmaları ise golsüz geçilen karşılaşmada rakibini penaltılarla 7-5’lik skorla mağlup ederek adlarını yarı yarı finale yazdırmayı başardılar.

Yarı finaldeki rakipleri Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) temsil eden E.L.İ (1) takımıydı. İlk yarıyı 13′ Emin Kara ve 27′ Deniz Kaya’nın golleriyle 2-0 önde tamamlayan Egespor, ikinci yarıda Tarkan Bayram’ın ayağından bir gol yese de kalede adeta panter kesilen Aslan Aydoğdu‘nun üstün performansıyla karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak finale kalmanın gurunu yaşadılar. Mavi-beyazlılar ayrıca; Ticaret Odası’nın mağlup olmasıyla beraber turnuvanın tek puan kaybetmeyen takımı ünvanını da finale taşımayı başardı.

Grup, eleme, çeyrek ve yarı final maçlarında 34 gol atıp 6 gol yiyen Egespor ‘un finalde rakibi turnuva tarihinin en başarılı ekibi İmbat Madencilik’ti.. Egespor, Erhan Güleç ‘in golüyle öne geçtiği karşılamada Emre Ocak’ın golüne engel olamayınca uzatma bölümünde yediği gollerle ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Turnuvaya iştirak eden tüm takımlar puan kayıpları yaşarken, Caner Şen idaresindeki Egespor tek puan kaybını finalde yaşadı. Kaleci Aslan Aydoğdu turnuvanın en başarılı kalecisi ünvanını aldı.

GÖKALP BÜYÜKYILDIZ

Kuşkusuz ki buraya kadar elde edilen başarıda takımın teknik patronu Caner Şen‘in katkısı çok büyük..
Oyuncuların sahada sadece işlerine odaklanması, hedefe varma noktasında takım birlikteliği, atılan her golün sevincini, yenilen her golün üzüntüsünü birlikte yaşamalarında en önemli etken Caner Şen’in takım üzerindeki sevk ve idaresiydi..
Öyle ki; oyuncu grubunun her gol sonrası gol sevinçlerini kenara gelerek hocaları Caner Şen’le birlikte yaşamaları takımdaşlığın en güzel örneği olarak bize yansımasıydı..

Yani baktığımızda sezon başı şans tanımadığımız İmbat Egespor, turnuva’nın tecrübeli takımlarının arasından sıyrılarak ikincilik kupasını müzesine götürmenin onurunu yaşadı. İzleyenlerin kalbinde büyük yer eden bu oyuncu grubu gönüllerin şampiyonu olmayı da başardı. Onları bir kez daha da kutluyoruz..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN