İmbat-Hidro Gen Maçından Geriye Kalanlar

İmbat-Hidro Gen Maçından Geriye Kalanlar

Son şampiyon Eser Kasal’ın frikikten attığı jeneriklik golle maça 1-0 önde başladı. Alışılmış oyun anlayışıyla set hücumları yapan İmbat Madencilik, dengeli ve sabırlı oyununu burdada sürdürdü.

Çetin İlgör Yazdı

Bu oyun tarzı kazanmalarına yetecek gibi görünsede tam anlamıyla rakibini pes ettiremedi. Ancak Hidrogen defansta gereksiz faullerde ısrar edince yine bir frikikten doğan karambolde fark ikiye çıktı.
İkinci yarıda iki takım aynı mantaliteyle oyuna devam etti. İmbat 3-0 dan sonra ”rolantiye alır mı?” derken 2 kırmızı kart ve yenilen gol takım içinde gereksiz strese sebep oldu. 3-1 önde olduğu bir grup maçında oyuncuların bu kadar agresifleşmesi İmbata pek yakışmadı.
Bütün olumsuzluklara rağmen 7 kişiyle tamamladığı maçı 4-1 kazanarak ”ben yine favoriyim” mesajı vermeyi de ihmal etmedi.

Hidrogene gelince : Alper Özgün gibi bir dinamoyu kadrolarına katarak ”bende bu turnuvada varım” demek istediler. Bu da önümüzdeki yıllarda meyve verecek yatırımın başlangıcı olarak çok pozitif bir hamle olmuş. Ancak bu yıl için yeterli bir kadro mu onda emin değilim. Takımın mücadele, hırs ve coşkusuna diyecek yok fakat bu değerleri oyun kalitesine bu maç özelinde pek yansıttıklarını düşünmüyorum. Her ne kadar İmbat gibi zor bir maçla turnuvaya başlasalarda eksik kalan rakibe karşı pozisyon bulamamaları ben de hayal kırıklığı yarattı. Bu sene bir başlangıç diyelim ve Hidrogeninde uzun yıllar bu turnuvaya renk katmasını temenni edelim.

Yusuf Hocaya not: Bu sene İmbat takımının diyetisyene ihtiyacı var gibi: Ercan-Erdem-Mutlu-Can önceki senelere göre göbek yapmışlar. Yücel kardesimizi hiç saymıyorum (O her kiloyla oynar) Sağlıcakla.. Çetin İlgör (Tüm yazılarına göz at)

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN