İmbat, Demir Export Finalinin Yansımaları..

İmbat, Demir Export Finalinin Yansımaları..

Finalin adı Demir Eksport ve imbat’tı.
İki büyük şirket Soma için çok anlam ifade ediyordu, onca çalışanı olan iki firma spora yatırımlarının meyvesini finale kalarak aldı bunun bütün Soma’daki diğer büyük firmalara da (özellikle Torku) ilham kaynağı olmasını dileyelim maça geçelim…

DOĞAN GÜLŞEN

Zorluk derecesi yüksek olan maçta seyirci patlaması da oldu. Her iki takımında seyircileri yerlerini almış takımlarına destek veriyorlardı. Zaman zaman güzel görüntüler ortaya çıktı.  Maç başladığında iki denk takımın maçı olacağı görüntüsü var gibi dururken, Demir Eksport un golü geldi.
Sihirli sol ayak Kaan Karpuz’un serbest vuruştan çektiği şut, adeta iğne deliğinden geçti tam köşeye gitti beklenmedik bir gol oldu. Demir Export maça sanki 1.0 önde başlamış gibi oldu..

İmbat şok golden sonra karşılık vermek istese de maç genel anlamda orta saha mücadelesinde gel-gitlerle geçiyordu. İki ekipte tam olarak birbirlerine üstünlük kuramıyordu.
İmbat’ta İlker forvet arkasında oynadı pek verimli olamadığı bir görüntü içindeydi bunun önemli sebeplerinden biri sakat sakat oynamasıyla bağlantılıydı. Forvet Ahmet Cura, çok hareketli oynayarak Demir Eksport defansını yaptığı önde baskılarla bayağı yıprattı..Bülent hoca her zamanki gibi orta sahada takımın hamallığını yaptı.Eser ilk senesi olmasına rağmen önemli işlere imza attı.

Bireyselliğin az olduğu iki takımda daha çok bozmaya oynuyordu, ceza sahasında çoğalma sadece duran top olduğunda oluyordu kontrollü oyunu tercih edip az hatanın olduğu maç oluyordu..

Demir Export, İmbat’a göre daha genç takımdı. Zaman zaman top onlarda daha çok kaldığı dakikalar oldu. İsabetli şutun az olduğu oyunun sıkışık hal aldığı durumlar çoktu..




Gelelim imbat golüne; çekilen sert şutta bizde tam o kalenin paralelinde duruyorduk, bizde gol gördük. Sonuçta yan hakem Büşra Sığınır, Demir Export kenar yönetiminin hemen önünde maç yönetmesine rağmen cesaretli davranıp orta hakemini uyararak golü verdirdi. ilk yarı 1.1 bitti…

İkinci yarı yine orta sahada geçen bir maç gel-gitlerin olduğu, topun ayakta az kaldığı maç izliyorduk.
Ahmet Cura çıktı, Deniz girdi.
imbat’ta bu dakikadan sonra biraz daha hareketlilik göründü.
İlker forvet oldu. Yusuf hoca forvet arkası, İmbat Cura değilde sakat olan ilker değişikliği yapsa daha diri görüntü verebilirdi. Cura hem çok koşan pres yapan aynı şekilde defansları her zaman hata ya zorlayan etkili forvetti. Daha önceki maçlarda takımını ayakta tutmayı başaran İlker, bu maçtaki performansı yeterli değildi sakatlığı da vardı sekerek oynadığını gördük..

Demir Export’ta Kubilay ileride hiç top tutamadı. Kemal yeterli desteği veremedi, bir birlerine çok uzak kaldılar. Hüseyin hep çizgide, biraz içeri girse oralarda top istese çoğalsalar orada pas trafiğini attırsalar daha çok posizyon bulurlardı. Kubilay, imbat defansı içinde çok yalnız kaldı. Aldığı toplarla da ise İmbat adına defansta adeta kule vazifesi gören, yerinde ve zamanında yaptığı hamlelerle tehlikeleri bertaraf eden Yücel Durali faktörüne takıldı. Demir Export kenar yönetimi oyunu lehlerine çevirebilecek oyuncu değişikliği hamleleri de fazla katkı verdiğini söyleyemeyiz..




İmbat defans olarak çok iyi görüntü verdi. Yukarıda da belirttiğim gibi Yücel müthiş oynadı, bir tane top vermediği gibi attığı golle de şampiyonluğa katkı sağladı. Kubilay’a ne havadan ne yerden Onur da öyle Can la beraber çok iyiydiler kusursuz oynadılar diyebiliriz..

Demir Export’ta Gaci çok hırslı ve mücadeleciydi.Çok şeyler beklediğimiz Raşit ve Kemal biraz beklenenin altında görüldü. Kaan ve Fatih yine defansta iyi işler yaptılar..

Uzatmalara gideceği her halinden belli bir oyun oluyordu. Kontrollü garantiye oynamaya çalışan arka tarafların hiç bir zaman eksik bırakılmayan beklerin hücuma çıkmayan bir maç oluyordu ve uzatmalara gidildi…

Uzatmalarda da aynı format oyun yine defansların yerinden kımıldamadığı, orta sahada oynayanların bol top kaybı yaptığı bir uzatma oynanıyordu.
Penaltılara gider diye beklenirken bana göre imbat’ta oyuna girdikten sonra fark yaratan Deniz’in kafa golü geldi, bu saatte atılan gol tabi ki çıkması zor hele hele İmbata karşı defansının iyi oynadığı var sayarsak çok zordu..Demir Export ta son dakikalarda Kaan da çıkmaya başladı hücuma ama yinede sonuç değişmedi.

Turnuva tecrübesi olan yıllarca hem final oynayan hemde şampiyonluk yaşayan imbat, son dakikaları anlamsız şekilde gergin geçen maçın son dakikalarını kalelerini iyi savunarak, hakemin bitiş düdüğü ile şampiyon olmuştu tebrik ederiz aynı şekilde Demir Export’uda iki yıldır turnuvaya katılıyorlar final oynamaları çok büyük başarı önümüzdeki yıllar yine turnuvanın en büyük şampiyonluk adayı..




Hakem içinde bir şeyler yazalım. Bence çok çok iyi maç yönetti, gördüklerini çaldı yan hakemlerine uydu gereksiz hiç kart göstermedi seyircinin çok gergin olmasına rağmen hiç etkilenmedi zor maçın üstesinden geldi..

Sonuç itibari ile Soma’mız için çok anlamlı sosyal etkinlik olan bir turnuvayı daha bitirdik. Emeği geçenlere teşekkür eder, güzellikler yanında gerginliklerin de yaşandığı herkesin sağ duyusuyla büyütülmeden bitirildi bunlardan gereken ders çıkartılarak önümüzdeki yıl bütün takımlar eksiklerini tamamlaması dileğimizi ileterek tekrar buluşmak umuduyla…Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarını gör)

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN