İlk Yarı Finalistler Belli Oldu.

İlk Yarı Finalistler Belli Oldu.

26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında sekiz takımın mücadele edeceği Çeyrek Final karşılaşmaları bugün (perş) Teiaş Eğitim Tesislerinde; Ticaret Odası (2)-Öğretmenler Birliği ve Devlet Hastanesi-İmbat takımları arasında oynanan karşılaşmalarla başladı.

SOMADASPOR

14 günlük aranın ardından ilk 2 yarı finalist takımı belirleyecek karşılaşmalarda; Ticaret Odası (2) ve İmbat Madencilik rakiplerini eleyerek adlarını yarı finale yazdırdı.

Ticaret Odası (2) ve İmbat Madencilik, 26 Nisan Cuma günü saat 16:00’da Teiaş Tesislerinde yarı finalde karşı karşıya gelecek..

TİCARET ODASI (2) 6-1 ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

Günün ilk yarı finalist takımını belirleyecek karşılaşma saat 16:00’da Ticaret Odası (2) ve Öğretmenler Birliği takımları arasında oynandı.




Çeyrek finale Eli (2) takımını normal süresi 4-4 biten maçta penaltılar sonucunda 4-2 üstünlük sağlayarak gelen Ticaret Odası (2) ile, Soma Belediyesini Emrah Kalkan’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek gelen Öğretmenler Birliği’nin yarı finale kalabilme adına verdikleri mücadelede gülen taraf 6-1’lik skorla ‘’Ticaret Odası 2’’ oldu.

2 kırmızı kart ve 7 golün atıldığı karşılaşmaya ön alanda etkili başlayan Öğretmenler Birliği, yakaladığı yüzde yüz gol pozisyonlarında kaleci Yasin’i geçmeyi bir türlü başaramadı.

24.dakikada ender gelişen Ticaret Odası (2) atağında, Metin Davşan’ın topunu kaleye sırtı dönük alan Faik Ay, usta vuruşla gol perdesini açan oyuncu oldu.
32.dakikada Ticaret Odası (2) adına Burak Yeldoğan, Öğretmenler adına ise Emrah Kalkan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
İkinci yarıya etkili başlayan Ticaret Odası (2), Rafet Kara (2), Metin Davşan (2) ve Yücel Ünal’ın golleriyle karşılaşmadan 6-1 galip ayrıldı, adını yarı finale yazdırdı.

Ticaret Odası (2) takımında tüm oyuncular olağan üstü gayretliydiler. Ancak  kaleci Yasin Tunç, yaptığı inanılmaz kurtarışlarla maça damga vurdu.

ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ ”TAMAM” DEDİ.

Ticaret Odası (2) karşısında maçın başında yakaladığı bariz pozisyonları biraz beceriksizlik birazda kaleci Yasin’in inanılmaz kurtarışlarıyla bir türlü çerçeveyi bulamayan Öğretmenler Birliği, ikinci yarıda adeta çözüldü.

Maçın ilk 20 dakikasına baktığımızda Öğretmenler Birliği bu maçı farklı kazanır kanısı hakimdi. Ama hiçte öyle olmadı. Futbolda yakaladığın bariz pozisyonları lehine çevireceksin. Çeviremez sen;  beklediğin değil, beklemediğin  sonuçla karşılaşırsın tıpkı bugün olduğu gibi! Her şeye rağmen, bu maç öncesinde oynadıkları karşılaşmalarda izleyenlere setir zevki sunan sporcular topluluğunu alkışlıyoruz..

STAD:Teiaş
HAKEM:Muhammed Solhan
ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ:Halim-Cavit-Vehbi-Mehmet-Serhat-İbrahim-Sezgin-Fatih-Emrah
YEDEKLER:Ali, Cihan, Ahmet, Cem, Caner, Engin
ANTRENÖR:Ali Özbek

TİCARET ODASI (2):Yasin-Olcay-Fatih-Faik-Y.Yavuz-Metin-Özgür-Burak-Rafet
YEDEKLER:Bilal, Selman, İsmail, Emrah, Yusuf, Ayhan, Yücel, Şevket
ANTRENÖR:Ahmet Meriç
KIRMIZI KARTLAR:Burak Yeldoğan (Ticaret Odası 2), Emrah Kalkan (Öğretmenler Birliği)
GOLLER:Rafet Kara (2), Metin Davşan (2), Faik Ay, Yücel Ünal  (Ticaret Odası 2), Cihan Can (Öğretmenler Birliği)




İMBAT MADENCİLİK 5-0 DEVLET HASTANESİ

İkinci yarı finalisti belirleyecek karşılaşma geçen senenin ikincisi Devlet Hastanesi ile turnuva üçüncüsü İmbat Madencilik arasında oynandı.

2 kırmızı, 11 sarı ve 5 golün atıldığı karşılaşmada yarı finale yükselen taraf 5-0’lık skorla İmbat Madencilik oldu.
İki takım geçen sezon yarı finalde karşılaşmış ve Devlet Hastanesi, İmbat Madencilik’ten; Ahmet Cura ve Bülent Aktuğ’un gollerine; Birol Alınaçık (2) ve Emin Kabak’la cevap vererek karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmıştı.(buradan bakabilirsiniz)

Maç yazısına girmeden önce İmbat Madencilik takımını kısaca özetlersek, “geçen sene normal süresi 1-1 sona eren yarı final maçının uzatma bölümlerinde, rakibine 3-2 mağlup olmuş ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Yaşanan o olumsuz havayı bir daha yaşamama adına, bu maça mental ve fiziksel olarak  o kadar güzel hazırlanmışlar ki; 28.dakikada Bülent Aktuğ’un kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla  42 dakika 8 kişi mücadele edip, sahadan 5-0’lık galibiyetle ayrıldılar. Yani durum şunu gösteriyor; şartlar ne olursa olsun İmbat istediği takdirde yenemeyeceği takım yok! Yeter ki istesinler..




ATTI VE ATILDI!

13.dakikada İmbat gol perdesini Bülent Aktuğ ile açtı. Bülent Aktuğ’un sol çaprazdan kullandığı  serbest vuruş, defansa da çarparak ağlara gitti:1-0

İmbat Madencilik, 28.dakikada Bülent Aktuğ’un kırmızı kart görmesiyle sahada 8 kişi kaldı.
İlk yarı 1-0 İmbat’ın üstünlüğü ile geçildi.

Devlet Hastanesinin şuursuzca geliştirdiği atakları Yücel ve ilker’in yerinde ve zamanında yaptığı hamlelerle savuşturan İmbat Madencilik, Yusuf İpek (3) ve Tolga Meral’le 4 gol daha buldu ve akılı oyunu ile zorluk derecesi yüksek karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı.

Bütün takım oyuncuları performanslarının üstünde bir futbol sergilediler.. İçlerinden biri var ki; Yusuf İpek, attığı 3 golle maçın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu.

DEVLET HASTANESİNDEN BURAYA KADAR!

Eksik kalan İmbat Madencilik karşısına fazla etkili olamayan Devlet Hastanesi, geçen sene yarı finalde mağlup ettikleri rakiplerine bu sene çeyrek finalde 5-0 mağlup oldular ve turnuvaya veda ettiler. Takım olarak, oynadıkları tüm maçlarda centilmenliği elden bırakmayan ve çeyrek final oynama başarısı gösteren bu takımı kutluyoruz..

STAD:Teiaş
HAKEM:İ.Batuhan Kutucu
İMBAT MADENCİLİK:Erol-İlker-Can-Yücel-Bülent-Eser-Emin-Cura-Yusuf
YEDEKLER:Aslan, Mehmet, Özkan, Deniz, Osman, Erhan, T.Meral,T.Yaman,Onur
ANTRENÖR:Faik Toprak

DEVLET HASTANESİ:Şenol-Kerim-İbrahim-Harun-Birol-Emrah-İsmail-Emin-Oğuz
YEDEKLER:Sancar, Sait, Ali, Mehmet, Mahmut, Sonat, Lütfü
ANTRENÖR:Muzaffer Okyay
KIRMIZI KARTLAR:Bülent Aktuğ, Özkan Öztürk (İmbat Madencilik)
GOLLER: Yusuf İpek (3), Bülent Aktuğ, Tolga Meral (İmbat Madencilik)

Karşılaşmalara ait görseller somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir..

ÇEYREK FİNAL 2.GÜN MAÇLARI
19 Nisan Cuma Saat 16:00 Demir Export-Ticaret Odası (1) (3.Maç)
19 Nisan Cuma Saat 17:30 Yuta Çalışkan-Huzur Evi (4.Maç)

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN