İki Ayaklı Öküzden Tam İsabet!

Dün evimde Batman ve Kasımpaşa takımları arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur karşılaşmasını seyrediyordum. Oyunun son bölümüne doğru tribünden atılan su şişesi Kasımpaşalı dev oyuncunun yüzünde patladı!

KÖŞE:Fatih Uraz

Yazılarını beğeni ile takip ettiği Fatih Uraz hocamın dediği gibi ” Kasımpaşalı oyuncuyu hareket halindeyken vurma becerisi gösteren iki ayaklı öküzde mutlaka atış sporlarında değerlendirilmeli!! Belli ki insan olmadığı halde hedefe isabet noktasında doğal yeteneğe sahip!!
Konuyu sosyal medya adresinde gündeme getiren Fatih Uraz hocamın ifadeleriyle yazıyı lütfen okuyalım!




İKİ AYAKLI ÖKÜZDEN TAM İSABET!
Batman-Kasımpaşa arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının Fransız Fode Koita’nın yüzüne gelen su şişesi sebebiyle tatil edildiğini duyunca tebessüm etmekten kendimizi alamadık…
“Yedek kulübesine belinde silahla oturan yöneticileri, polise maçın başlama düdüğüne 45 dakika kala stadyuma gideceksiniz emri veren valileri, azgın taraftarlara patlayıcı dağıttıran emniyet müdürlerini, amigo gibi tepinen belediye başkanlarını, hakemi etki altına almak için protokol tribününü dolduran futboldan bihaber mebusları, kale arkasında sürekli küfür eden gazeteci bozuntularını, maç sonu uçuşan tekme-tokatlara ancak dayak faslı sona erdikten sonra müdahale eden emniyet mensuplarını, formasını giymeden evsahibi takımda oynama becerisi gösteren hakemleri” hatırladık haliyle…
Tabii olup bitenleri asla raporunda yazmayan gözlemcileri, politikacı misali gözlerini ve kulaklarını gerçeklere kapatan federasyonu, hassas dengeleri gözetme adına sayfalarını ve ekranlarını karartan basını da sevgi, saygı ve minnetle yâd edip durduk!!
Tamam, memleketin doğusunda yaşanan nahoş olayları memleketin batısında da arada bir yaşamadık değil lâkin en azından arada sırada yaşadık. Oysa mimli bazı şehirlerde “stadyumun önüne gelir gelmez başlayan tacizler, koridorlarda, tünelde derken rakip istediği sonucu alıncaya dek aralıksız sürerken gün geldi ısınmak için sahaya çıkmamıza müsade edilmediği oldu!”

Ve lafı eğip bükmeden söylüyoruz ki “gözlerinin önünde cereyan eden hadiselere müdahale etmeyerek müsade eden, ses çıkarmayan herkese en yukarısından en aşağısına kadar hakkımızı helal etmiyoruz, etmeyeceğiz.”

Misafir takımları tehdit etmeyi, sindirmeyi en tabii hakları gören kimi zibidileri bazıları yakinen tanımadığı için kahraman zannediyor olsa da onlar sıfırın altında sıfır, elde var sıfır misali değersiz varlıklardır ve ahirete intikal edenlerine dahi rahmet okumaya değmez!!




Malum kentlerin bir çoğunda (elektrik faturalarını bile size, bize ödeten kentler bunlar) atılan tekmelere ne penaltı verebilen ne kırmızı kart çıkarabilen korkak hakemlerin yerini maç tatil eden meslektaşlarının aldığını görmek elbette sevindirici!!

Neylersiniz ki evsahibi taraftarlarının yumruk şov davetini kırmayan hakemleri hatırlayınca bunlarda kritik maçlarda abileri gibi ileride yan çizer mi acep diye endişelenmiyor değiliz!!

Öte yandan Kasımpaşalı oyuncuyu hareket halindeyken vurma becerisi gösteren iki ayaklı öküzde mutlaka atış sporlarında değerlendirilmeli!! Belli ki insan olmadığı halde hedefe isabet noktasında doğal yeteneğe sahip!!

Aynı hadise yer ve stadyum mühim değil iddialı bir maçta yaşanmış olsaydı hakem yine maçı tatil edermiydi, TFF ceza verir miydi gibi tehlikeli sorular sormuyoruz zira FB-BJK kupa maçı göstermişti ki adalet kolay kolay tecelli etmiyor…

Bu olayları çıkaran, çıkaranları kollayıp koruyan, göz yuman, üstüne gitmeyen, yeterli cezayı vermeyen, gereğince duyurmayan, sessiz kalarak destek veren geçmişte, şimdilerde, gelecekte kim varsa ve olacaksa dileriz iki cihanda da yüzleri gülmez…

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN