İçeride ki Maçlarda Daha İyi Olmalıyız

İçeride ki Maçlarda Daha İyi Olmalıyız

İki gün önce Sakaryaspor deplasmanında ki o cesur, istekli oyuna bakarak, Turgutluspor’daki sezon başından beri yaşanan sıkıntılar Somaspor’un galibiyete daha yakın olduğunu herkes düşünmüştür. .

Hele maçın başında öne geçmek sonraki bölümler de oyunun bizim açımızdan daha iyi geçecek diye baktık ama oyunu Turgutlu ya bıraktık genel görüntü olarak.

Özellikle ikinci yarı oyun Turgutluspor’un kontrolünde geçti. Orta saha ön libero Oğuzhan’ın olmaması golün oradan yememize sebep oldu. Ama niçin böyle bir oyun tercih ettik?
Neden kontra kovaladık?
Bizim takımımız böylemi oynamalıydı?
Oyun bizde olmalıydı, biz yönlendirmeliydik oyunu.

Genel görüntü önde top tutamamamız atılan toplar hemen geri geliyor. Yasin olsun Uğur olsun iyi top kullanamadılar. Böylede olunca Turgutluspor iyi gibi göründü orta saha olarak ta her yere yetişemedik doğal olarak..
SUAT GÜNDOĞANİçerideki maçlar da puan verdiğimizde lig için iyi sinyal vermiş olmayız. Deplasmanlara bakıldığında daha zorlu geçtiğini düşünürsek evimizde galibiyet alarak devam edersek sıralamada sıkıntı olmaz. Ama oyun bazında evimizde maçlar da daha bir atak görünen takım olmalıyız, oyunu biz yönlendirmeliyiz.

Takım savunmada yerleşik olduğu halde gol yedi(!)
Neden böyle oluyor? Gereksiz top kayıpları olduğunda bazı bölgelerin yerinde olmayışı gol getirdi. Turgutluspor’u bizim böyle oyun anlayışımız cesaretledirmiş olabilir, bir kaç pozisyon kaçırdılar..

Genel anlamda baktığımızda oyun olarak hücum yönünde Özcan gibi tekniği oyuna bakış olarak yönlendirmede birbirini tamamlayan oyuncu grubu birlikteliği az görünüyor. Uğur’un maç seçer gibi performansı ve defans takım zafiyeti yaşaması önde top tutan forvet sıkıntısı görüntüsü oluşması Yasin de aksaklıklar yaşayan takım görüntüsü oluşuyor bütünsel bakarsak oyun disiplini yaşadığımız gol sonrası panik havası oluşturuyor Özcan’da çıktığında neler yaparız durumu tedirginliği sebeb oluyor..

HAKKI GÜLTEKİNHerşeyin tekrar gözden geçirilmesi durumu yaklaşıyor sezon başı transfer politikası yada finansal yönden yönetimsel bazda artılar eksiler tartıya çıkma durumuna bakılırsa sıkıntı olmadan elimizdeki maçları almayız..

Somasporun da, teknik kadronun da, yönetimin de kredisi sınırsız. Her şey yönetimsel kontrolde gidiyor. Transfer politikası olsun, neler isteniliyor? nerde oluruz? bunların bu takım oluşturulurken belliydi. Bütçe meselesi durumları senin takım olarak yapacaklarını belirler zaten yani beklenti olarak kendimizi hazırladık biz ama taraftar öyle bakarmı bilinmez futbol yönüne sahaya bakar oyunumuza bakar..
Genel olarak oyuncu grubunda kalite ve futbol yaratıcılık görevi hızlı ataklarda nerelerdesin bakarsak göreceğiz çok şey var düz oyuncu grubu çokluğu performans almada yetersizlik görüntüsünün oluştuğu görülüyor. Yüksek verimlilik bakımından bazı bölgelerin isteğimiz durumda olmadığı da aşikar..
Görüntü itibari ile Somaspor mütevazi kadro kurdu. Zaten beklenti olarak neler vereceği ortada bir sezon onun için bazı maçların böyle geçebilir olabilir evimizdeki puan kayıplarını azaltırsak sıralamada orta seviyelerde bitiririz ligi..Sevgiler le Doğan Gülşen

Bağlantılı Haberler;

Somaspor 1-1 Turgutluspor
Somaspor Turgutluspor Maç Önü
Turgutluspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Her İki Takımda Cezalı Oyuncular Var!
Turgutluspor Maçından Sonra Basatemür’un Açıklamaları
Turgutluspor Maçı ve Transferlerin Performansı
Somaspor 5-2 Turgutluspor
Turgutluspor 1-2 Somaspor
Somaspor 0-1 Turgutluspor
Somaspor 0-1 Turgutluspor
Turgutluspor 1-1 Somaspor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN