Her Şey Bizim Elimizde

Her Şey Bizim Elimizde

Maçın başlamasıyla beraber Batman takımının hızlı ve arzulu oluşu gözlerden kaçmadı.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Rakip takımın her yerde basması bize zor maç olacağının sinyallerini verdi. Aynı karşılığı bizde vermeliyiz derken çıkarken kaptırdığımız toplar bize gol olarak geri döndü!

Takım Olarak Buna Cevap Veremedik(!)

Orta saha olarak ta, teknik yönü iyi olup defansif yönümüz zayıflığının maç başında görülüp hücum da etkili olduğumuz için bunu göremediğimiz yönümüz olarak ekleyip, ikili mücadelede Batman kadar iyi değildik, karşılık veremedik..

Hücum da çoğalma da iyiydik ama bütün topları Batmanlı defans oyuncuları uzaklaştırdı. Bu konuda hücum da yeterince topla buluşup sonuçlandırma noktasında iyi değildik. Yapılan ortaları hücumda futbolcularımızla buluşturamadık. Sonuçlandıramadığımız her top bize hücum olarak geri döndü. Önde çok adamla oynamaya çalıştığımız için eksik yakalandık, bu neticede pozisyon vermiş olduk..


İlk Yarı Pozisyonumuz Yok Diyebiliriz..

Önde top tutamadığımız için de böyle oldu diyebiliriz. Hücumlarımız Batman duvara vurup dönmüş gibi oldu. Orta saha da hücumda Oğuzhan tek kalıp Nurettin ve Özcan gerekli defansif katkıyı vermeyince merkezden iyi geldiler. Bunun yanında aynı sıkıntıyı kanatlarda da yaşadık. Kanatlardan beklere yardıma gelemeyince arka ister istemez orta saha defans arası boş kaldığı için hep sıkıntı olup hücum yedik topu önde öldürmeliydik bunu yapamadık..

Hücumları Bitirip Dönmeliydik..

Her zaman yazdık bizim önde forvet yönünden eksiğimiz var. Muhammed’de cezalı olunca onun yerine görev alan Kadir’de istenilen seviyede olmaması bizi sıkıntıya sokan sebeplerden bir tanesiydi. Bugün, maç özelinde birlikte oynayan takım eksik olunca bu birliktelik ahenk olarak bozuldu da diyebiliriz.. Şimdi kulübeye baktık oyuna katkı verecek, skor üretecek futbolcumuz maalesef olmayışı bütün sezon isteğin gibi gitmediği zaman böyle maçlarda görünüyor. Kulübemiz yetersiz saha da isteğimiz oyun olmayınca katkı gelmemesi oyunun bozulmasını daha da arttırıyor, kulübe de çözüm olmadı ..



İkinci yarı Batman her yönüyle defans yaparak kaptığı topları hızlı ve dikene çıkarak yine bizi zorladığı zamanlar oldu. Bu kadar kapanan ve defans olarak uzun böyle oyuncuların olması kanatları da iyi kapatmaları ne denersek deneyelim olmadı.. Ceza sahası önünde de pas trafiğimizi kestiler. Nurettin’le bire bir oynadılar alan daraltarak topla oynamamıza izin vermediler. Kaptırdığımız topları hızlı ve seri bir şekilde çıkıp sonuçlandırmada bize göre daha iyiydiler. Batman’ın bizim maçlarda ki istekli olduğunu da biliyoruz buda ilginç bir durum ”ters mi geliyor?” desek iyimser kalır. Bugün, bize göre daha iyi mücadele ettiler. Biz yeterince edemedik, bozmadık, basmadık, çabuk oynamalarının önüne geçemedik..

Erok Kazandı.

Bizim kaybetmemizle yarış ilginç bir boyut aldı.
Yine her şey bizim elimizde 3 puan artı ikili averaj bizde..
Bundan sonra ki maçlarımızı daha dikkatli oynamaya çalışacağız.

Her Puan Altın Değerinde.

Eksik yönlerimizi görüp takım savunma yönünden özellikle hızlı hücumlara bizim daha çabuk cevap vermemiz gerekliliği yönünde çalışmalar yapmamız gerekiyor. Hücum sonlandırma da eksiklerimiz olduğunu bunun arkada ve orta sahamız hücum da etkili olduğu kadar dönüşler de adam kovalama da da eksiğimiz olduğu görülüp bunları düzeltmemiz gerekiyor ..

Hani kadro olarak ta baktığımız da eksiklerimiz ortaya çıkan bir maçın ardından çalışmalarımızı bu yönde yapıp maçlarımızı daha iyi konsantre olmalıyız. Grupta zayıf takımın olmadığı bir ligin devam ettiğinin bilincinde herkesin hazır olması gerekliliğini gördük. Sadece orta sahaların gol yollarında skor üreten takımın golcülerinin de üreten olması gerekliliği takım olarak ne yaparsak beraber yapan konumuna gelip oyun gücünü daha yukarılara çıkaracağı takım olmalıyız..

Her Şey Bizim Elimizde

Bu maçta kaybedilen 3 puanla zirve yolunda ümitsizlikler gereksizdir. Futbolun içerisinde bu tür puan kayıpları doğaldır. Kalan altı haftada daha iyi konsantre olunarak daha güzel sonuçların gelmesi Somaspor açısından çok büyük olasılıktır. Çünkü haftalardır zirvede yer alan Somaspor, kadro kalitesi, maç kazanma stratejisiyle başarıya endeksli büyük takımdır. Unutulmasın her şey bizim elimizde.. Sağlıklı günlere. Doğan Gülşen



İlgili Haberler;

Batman Petrolspor 2-0 Somaspor
Somaspor, Batman Petrolspor Deplasmanında
Batman Petrolspor Maçı Egemen Artun’un
Batman Maçında Muhammed Öztürk Yok
Suratlar Asıkta Olsa
Somaspor 1-1 Batman Petrolspor
Batman Maçı Öncesi Şok Haber
Basatemür, Zor Maç Olacak
Batman Petrolspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Batman Petrolspor Provası Yapıldı
Batman Petrolspor Hazırlıkları Başladı
Bu Oyuna Bu Skor!
Somaspor 1-1 Batman Petrolspor
Somaspor’da Defansın Merkezi Sıkıntılı!
Somaspor, Batman Petrolspor Maçının Hakemleri Belli Oldu.
Somaspor’da Basatemür, ”Kenetlenme Zamanı”
Batman Petrolspor 1-0 Somaspor
Batman Petrolspor-Somaspor Maç Önü.
Batman Petrol-Somaspor Maçının Hakemleri Belli Oldu.

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN