Her Şey Bitmedi!

Her Şey Bitmedi!

Bugün Somasporumuz çok önemli maçlarından birini oynadı..
Heyecan dorukta, nefesimizi tuttuk, belki de Yalova’dan gelecek güzel haberle tur atlar beklentisi içindeydik..

DOĞAN GÜLŞEN

Müthiş taraftar topluluğumuz her zamanki gibi coşkulu destekleri ile tribünde yerini almıştı. Hele maçın başlama düdüğünden önce her iki tribünde açılan dev ”Siyah-İnciler” bayrakları görülmeye değerdi.Maç başladığında her iki takımda sahada 4.2.3.1 sistemi ile oynuyordu.
Çok iyi takımla karşılaştık.
Ödemişspor puan sıralamasındaki yeri hak eden bir görüntü veren oyun oynuyordu. Sahanın her yerini çok iyi kullanarak Somaspor’a oynama imkanı vermeden, alan daraltarak, kanatları kapatarak, arada da çok iyi kontraya çıkarak bugün bize çok zor anlar yaşattıkları dakikalarda oldu. Özellikle ilk yarı gol pozisyonuna girdiler bir topları direkten döndü yüreklerimiz ağzımıza geldi…Biz sadece ilk yarı Akın’la bir pozisyon yaşadık oda olmadı.. Soyunma odasına 0-0’lık sonuçla gittik. İkinci yarı için sahaya dönünce takımımız merak ediyorduk ne değişecek? diye…

Bugün Ufuk 10 numara pozisyonunda forvet arkası oynuyordu beklenildiği gibi çok verimli olamadı. Toma ile kopuk görüntü verdiler tabii Ufuk’un oyunda iyi olmaması, Ödemişspor’un iyi kapanarak oyunumuzu bozmasından kaynaklandı. Bütün bölgelerde yardımlaşarak, takımımızın pas bağlantısını kestiler. Belki Somaspor ilk defa içerdeki maçlarında oyun olarak en kötü görüntüsünü verdi diyebiliriz ..




Kanatlar hiç çalışmadı!
Üzeyir,Atalay ve Yusuf hiç oyuna giremediler, beklentinin altında kaldılar..
Mustafa Bahadır, Ufuk-Oğulcan değişikliği yaptı Atalay ve Yusuf geçti forvet arkasına ama yine oyun beklendiği gibi olmadı. Hakan Çakır Atalay değişikliği geç oldu. 80 de daha önce girmeliydi Hakan geçen haftalarda çok iyi oynadığı maçlarda gol atmıştı çok önce girebilirdi Mustafa hoca neden geç altı buda ayrı bir soru..

Orta saha olarak ta çok geride kaldık.
İlk yarı ne Agah nede Süleyman defans önünden hiç ayrılmadı.
Sanki beraberlik için oynuyorduk görüntüsü veriyorduk yada kontrolü bırakmamak adına böyle oyun tercihi yapıldı..

İleride Toma yalnızları oynadı.
Akın’ı zaman zaman, Üzeyir’i ise hiç kullanamadık!
Kanatları kademeli iyi kapadılar ceza sahasına yeterli ortaları yapamadık,takımın boyu uzundu daha oyunu daraltmalıydık önde basmada sıkıntı yaşadık, son dakikalarda biraz yapar gibi olduk ama doldur boşalt oldu.
Bu anlamda da galibiyet beklediğimiz karşılaşma berabere bitti. Oyun olarak ta maçın hakkı beraberlik görüntüsündeydi. Nitekim öyle oldu. Yani baktığımızda 90 dakika içerisinde sadece Akın ve Yusuf ile 2 pozisyon bulduk. İyi oynamadığımız maçta ikinci yarı büyük çıkış yakalayan ve bugün oynadıkları futbol da bunu kanıtlayan Ödemişspor karşısında alınan bir puan iyidir..

Bugün beklediğimiz oyunu oynayamamızda Ödemişspor’un iyi oyunu da etkendi. Oyuncularımız beklenenin altında mücadele ettiler, daha iyi olabilirdik ..

Sonuçta yine her şey bizim elimizde son maçımızda bugünkü oyun bizi uyandırmış olsun maç sahada kazanılır son düdük çalmadıkça her şey olabileceğini unutmayalım. Haftaya yenince turluyoruz bunun bilincinde olan takım Somaspor herkesi rahatlıkla yener, bunu yapabilecek güç ve kudret onlarda var.. Sergilerle…
Doğan Gülşen (tüm yazılarını oku)




Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN