Hem Çok Şey Var, Hem de Hiçbir Şey Yok!

Hem Çok Şey Var, Hem de Hiçbir Şey Yok!

Soma 301 Karaelmasspor, Mecidiye Tarım Kredispor maçında yazacak hem çok şey var, hem de hiçbir şey yok!

Bu maçta yazacak hem çok şey var, hem de hiçbir şey yok!

Pazar günü saat 13.00 de Linyit stadında oynanan karşılaşmada Soma 301 Karaelmas spor kulübü kendi evinde ligin en alt sırasında  1 puanı bulunan Mecidiye Tarım Kredispor ile karşılaştı. Maçı kısaca yazıp, yorumlarıma geçmek istiyorum, çünkü bu maçta yazacak hem çok şey var, hem de hiçbir şey yok. Ben burada  “Hiçbir şey yok olandan” başlayıp,  “ Hem de yazacak çok şey var” a doğru gideyim.

Yazılacak olan…  

Maçın ilk yarısı 0-0 bitti, karşılıklı birkaç cılız ataklar, ve orta sahası, kanatları çökmüş, adeta üzerine ölü toprağı serpilmiş Karaelmasspor görüntüsünden başka hiçbir şey yoktu. Maçın ikinci yarısında da daha çok kontratak oynayan Mecidiyespor ile hiç oynamak istemeyen, Afyon yutmuş kendinden geçmiş bir Karaelmasspor takımı maçın bir puanına razı olmuş, ve hakemin bitiş düdüğünü dört gözle bekleyen ev sahibi takım vardı, yani maç içinde yazılacakların hepsi bu, birde maçın son dakikalarına doğru rakip oyuncuya kırmızı kart göstermeye giden hakemin yanına koşarak adeta “ Hocam ne olur beni de atar mısın” diyen 5 numaralı forması ile Yusufcan vardı.

Maçın toplam özeti bundan ibarettir.

Şunu da eklemeden geçmeyeyim, maçın hakem triosu da bugün tüm kararlarında hiç birbirini tutmadı, bakın hakemler yüzünden gol atamadık veya hakemler golümüzü vermedi demiyorum, şimdiye kadar maçın hakemleri üzerine hiçbir yorum yapmadım ama , bu maçta yazmadan geçemeyeceğim. Hafta sonu bir maç seyrettim, maçın hakemine neler söylediler, ne itirazlar ettiler, orta ve yan hakemler, gayet sakin ve kendinden emin şekilde maçlarını yönettiler ve çıkıp gittiler. Bugünkü maçta seyredenler sanki stada atlayıp, hakemi çıkarmayacak havasında maçın ortasında emniyet isteyerek gelen tepkiler nedeni ile polisleri tribün kenarına dikerek, susturmak istedi. Hakemin gözü, kulağı maçta olur tribünde değil, eğer tribüne takılı kalırsanız yöneteceğiniz maçtaki pozisyonları kaçırır yoğunlaştırılmış olamazsanız. Sanki  1 Lig derbi maçı, taraftarlar birbirine girdi ve hakem odasının kapısında polisler nöbet tutuyor, çıkarsa dışarıda birikmiş  seyirciler hakem dövecekler veya taşlayacaklar, bırakın bu basit işleri, siz adil bir şekilde önünüzdeki maçı yönetin arkadaşlar. Şimdiye kadar  bizim sahalarımızda hakemlerimize taşkınlık yaratacak veya onlara hakaret edecek şekilde ne bir saldırı olmuştur, ne de fiili bir hareket olmuştur, sonuç ne olursa olsun, teşekkür ederek göndermişizdir.

Gelelim yazılacak çok olan kısmına!

Sarı-siyahlılar bugün kendi evinde iki puan kaybederek, adeta hem yöneticilerin hem taraftarların hafta sonunu zehir etmişlerdir. 

Play Off yarışında bence büyük bir yara aldık.

Rakiplerimizin hepsi 3’er puan alarak aradaki puan farkını açtılar.

Maça çıkan ilk 11 ve oyuna dahil olan yedek oyuncuları şöyle bir göz önüne getiriyorum ”acaba iyi oynayan bir tanesi varsa bari ona haksızlık etmeyeyim” diye düşünüyorum, yahu bir tane şu kişi de iyi oynadı diye yazamıyorum yazıktır, bu takımın emeklerine, bu yönetimin, hocaların  sarf ettiği tüm koşuşturmacalar ve play off hesaplarını 90 dakikada yok etmeye hakkınız yoktur.

Üstelik rakip takımın hocası ile görüştüğümde 5 as oyuncularının eksik olduğunu söylediler, eğer tam kadro gelselerdi bizi kendi sahamızda perişan edip gideceklermiş,  hoş bu haliyle bu kadro ile bile Mecidiye Tarım spor %100 3 tane net gol pozisyonundan yararlanamadı. 

Sen ilk yarıda golü atamazsan elin ayağına dolaşır, normaldir.

Kendi evinde ligin alt sırasındaki Mecidiye kendi evinde oynar gibi güle oynaya 1 puanı aldı gitti.  Kendilerine de söyledim, ”madem bu kadar güzel futbol oynuyorsunuz, bulunduğunuz konum ile ters orantılı değil mi?” diye sordum çünkü bir gün önce ”Mecidiye karşısında 3 puanı rahat alır, hatta averajımızı bile düzeltiriz” derken neredeyse bir puana evimizde sevindik.

Eğer maç fazla değil beş dakika daha uzamış olsaydı inanın mağlup olmamız içten bile değildi.

Ne orta saha, ne savunma ne kanat ne derinlik, ne forvet ne de ileri atılan topların hiçbirisi yoktu.

Bu takıma gönül vermiş, yağmur, çamur dememiş takımlarını her zaman destekleyerek arkasında olan futbol severlere yaşattığınız bugünkü stres bir ömre bedeldir. Futbolda böyle şeyler olmaz mı, tabi  elbette olur ama sen kendi evinde rakibine baskı kurarken, rakibin senin gibi şampiyonluk hedefleyen bir takıma baskı uyguluyorsa, Emre, Furkan, İsmail Poyraz, Devran  ile son sıradaki bir takımın kalecisi ile karşı karşıya gelip, topu artistik şekilde vurmaya kalkar da takımını yakarsan işte bu beraberlik o zaman kabul edilemez.

Bugün kim olursa olsun bir gol atan futbolcu kahraman olurdu.

Mecidiye spor birde kapanmadan açık futbol oynadılar hani, açamadık da diyemezsiniz.

Rakip takımdan 10 numaralı Halil Aydoğan, 8 numaralı Suat , 4 numaralı kaptan Doğukan nerede ise sizin yarı yaşınızda , üç kişiyi tutamadınız, yazıktır, günahtır. 

Bugünkü kötü futbolun sadece sonucu da bu değil gençler, Kulüp Yöneticileri ve idarecileri ile  maç sonu görüştüğümüzde  tek kelime edecek halleri yoktu, yüzlerinde ki  ifade hepsinin ne demek istediğini çok iyi anlatıyordu. Belli ki bir yerlerde teselli arıyorlar, bulamayınca sağlık olsun demekten başka çareleri kalmamış, oysa maçtan bir gün önce akşamın geç saatlerine kadar Başkan Yılmaz Analı ve  Yönetim Kurulundan Samet Elmalı ile hem maç seyrettik, hem de bu takım ile ilgili ne gibi transferler yaparız, nasıl şampiyonluğa giden yolda daha güçlü oluruz diye gece yarılarına kadar yollardaydık.  Bunu hak ediyorlar mı, etmiyorlar mı? Sizlerin vicdanlarına bırakıyorum. 

Rakibi hafife alırsanız, sonucuna da katlanırsınız.

Futbolda bu rakip güçlü, bu rakip güçsüz diye bir şey yok,  orta sıradaki takımlar daha rahat oynadıkları için daha çok sürpriz puanlar alabiliyorlar. Bugün rakibimiz Mecidiye  bir puan alıp kendilerini kanıtlamak istediler ve bunda başardılar. Her rakibini önemseyecek, oynadığı maçlara göre iyi analiz edeceksin. Ciddiyet ve disiplin den uzak bir oyun düzeninden üç puan bekleyemezsin.

Son söz… 

Futbolda bugünkü  gibi istenmeyen  kötü bir sonuç aldığınız zaman bir gün sonra artık yeni reaksiyon göstermemiz gerekmiyor. Çünkü  oynadığınız maçın skoru düşünme ile doğru orantılı değil. Bu takımı buralara sizler getirdiyseniz yine sizler içinde bulunduğumuz yerden kurtarıp, yukarılara taşımak da yine sizin özverili çalışmalarınız, disiplin, uyum ve ahenkli yaklaşımınız ile umuyorum hak ettiğimi yere geleceğiz.

Önümüzdeki hafta derbi niteliğinde Kırkağaç Acar İdmanyurdu ile bir maç oynayacağız. Rakibimizin lider olması veya bizim dışarıda oynamamız bir şey fark etmeyecektir. Zira bir çok deplasman maçlarında güzel futbol oynayarak güzel sonuçlar alarak buralara geldik. Bu maçtan sanıyorum herkes dersini çıkarmıştır, herkes alacağını almıştır. Artık kötü rüya görmek istemiyoruz.  Sabırlı olmak lazım,   dışarıda oynanan maçlarda her zaman sakin oynayan taraf ayakta kalır. Hiçbir şeyi bahane göstermeye çalışmayalım. İnşallah kendinizi analiz ederi bugünkü hatalarımızı düzeltiriz. Bu takım gerçekten şimdiye kadar iyi futbol oynamamış olsaydı buralarda olmazdı. Sen ben değil, Biz varız diyelim, temsil ettiğimiz armanın hakkını verelim. Önümüzdeki hafta bizim için iyi bir fırsat, taraftarlarımıza, futbol severlere oynayacağınız futbol ile  takım ruhuna sahip olduğumuzu, her yönü ile teknik  ve taktiksel kalitemiz olduğunu, bu takımın her zaman şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu göstersin, bizde bu düşüncelerimizden esef duyalım.  Sizlere inanmak ve güvenmek, sizlerle şampiyonluk türküleri söylemek hayatımızın en güzel yanı olacaktır. Göreceksiniz inanarak ve güvenerek futbola kendini verirseniz çalışmaların karşılığını muhakkak alırsınız, heç bir emek ve çaba boşa gitmez.  3 puanlı sistemde her yere gelebiliriz. Bu haftaki maça şanssızlık, kısmetsizlik diyelim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün elinin her daim ileriyi işaret ederek, ”Geriye değil Daima İleriye” dediği gibi bizlerde ilerilere ve gelecek başarılara bakalım.

İnanıyorum ki, biraz daha çalışmamız ile oyun şeklimizle, biraz daha sorumluluk sahibi olarak oynayıp, fedakarlık gösterirsek ŞAMPİYONLUK uzak değil. Elbette rakiplerimiz de puan kayıpları yaşayacaktır, ama bizim önceliğimiz kendi oyun düzenimiz ve alacağımız puanlardır, şampiyonluk asla hayal değildir. İnşallah gelecek hafta acımızı mutluluğa çevireceğiz. Metin hocam, Kamil hocam sizler için bir şanstır. Çünkü tanıdığım bir çok hocalar, yardımcı direktörler var, ancak bizim hocalarımız, yönetimimiz kişilikleri ve karakterleri ile, sporcuya yaklaşımları ve emeklerinin karşılığını verme konularında takdire şayan bir aile , hepsi birer babacan  gibiler.  Sizler bu takım ve yönetim için, bu yönetim ve teknik ekipte sizler gibi futbolculardan razı olarak inşallah güzel bir sezon geçiririz.

Son olarak Mecdiye Tarım Kredispor Kulübünü de tebrik ediyor, gelecek maçlarında başarılar diliyorum.

Karaelmasspor 0-0 Mecidiye Tarım Kredispor

STAT: Soma / Linyit
HAKEMLER: Tahir Saraç-Melih Mergen-H.Ziya Kürehan
Kubilay -Barış Şen-Emirhan-Fatih-Yiğitcan-Barış Civelek -Eser-Emre-İsmail-Furkan
YEDEKLER:Doğaner, Oğulcan, Devran, Ali, İlyas, Yusuf, Egehan, Berkay, Hamza
TEKNİK SORUMLU:Metin Şengül

MECİDİYE TARIM KREDİ:Levent -Doğukan -Doğuş- Hüseyin-İsmail-Hakkı-Halil-Refikcan-Faik-Suat-Özcan
YEDEKLER:İskender, Koray, Bulut, Mehmet, Arda, Gökay, Baki, Rafet, Ramazan
TEKNİK SORUMLU: Hüseyin Pala
KIRMIZI KART: dk.87 Refikcan Onar (Mecidiye Tarım Kredispor), dk.87 Yusufcan Çakmak (Karaelmasspor)
GOL: Yok

12.Hafta Toplu Sonuçlar


Bakır GB 1-3 Gördes Bld
Kırkağaç Altay 4-1 Saruhanlı Bld
Kayalıoğluspor 6-3 Halitpaşa Bld
Koldere 0-1 Kırkağaç Acar İdman
Karaelmasspor 0-0 Mecidiye Tarım

13.Hafta Maçları

Gördes Bld-Koldere
Saruhanlı Bld-Bakır GB
Halitpaşa Bld-Kırkağaç Altay
Mecidiye Tarım-Kayalıoğluspor
Kırkağaç Acar İdman-Karaelmasspor

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

1 YORUM

  1. Avatar

    Hüseyin Pala bu liglere neredeyse ömrünün yarısını vermiş bir o kadar tecrübeli bir o kadar da inatçı bir hocadır. Bu skor rakiplerine nasıl bir hoca olduğunu anlatmıştır diye düşünüyorum.

YORUM YAZIN