Hadi Bakalım Er Meydanındasın

Hadi Bakalım Er Meydanındasın

2012 Yılında da Gördese futbol olarak güzel dokunuşlar yaptığını zaman zaman duyar haber ve yazıları ile de siz takipçilerimize ve okurlarımıza renk katardı.

Ama sosyal medyadan görüyoruz ki son zamanlarda kendisi okçuluğa gönül vermiş kendisi ile görüşüp Aziz Altıntaş hocanın da ufaktan zülfiyarine dokunduk oda bize geçen 10 yılın özetini kaleme almış.

“Hadi Bakalım Er Meydanındasın.”

Görelim dendiğin de şahsıma değer mi verildi, dalgamı geçildi hala anlamış değilim…
Çıktığım 2 yılık meydanına Gördes’in öz kaynakları olan gençler ile A takım şampiyonluğu ve özellikle bir daha bir araya gelmeyecek efsane kadro olan şampiyonluk kupasını dahi eline alıp resim çekilemeyen U 16 ile gençler de tarihinde ilk kez namağlup şampiyonluk yaşayarak kimseye nasip olmayacak iki şampiyonluk yaşayıp devamında U14 -U13 takımız ile tarihse yine tarihinde 4 takım ile Gördes de müsabakalara katılmak tarihtir ama tarihler ve başarılar hatırlatılmasa unutulur bu sebepten 10 yıl sonra hatırlatmakta fayda var unutulur gider aksi taktirde yiğit ölür namı da kalmaz, ”At ölür eğer, Eşek ölür Semeri kalır” hasılı iki yıla bu kadar sığdırdık.

Yıl 2014 e kadar da kendi gençlerimiz ile mücadele ettik sonra ne oldu ise bir el ER meydanına el attı ve bu işin şanına, şöhretine havasına talip oldu akabinde biz de Nasrettin  hocanın fil hikayesi gibi, Sarı öküz hikayesi gibi baktık arkamızda kimse kalmayınca sanki o başarılar kendiliğinden gelmiş gibi hevesliler türedi bizde bize yakışanı yapıp meydanı boş bırakıp 3 yıl uzaktan seyrettik. Sonra o günün şartları ile arkamızda durmayan gençler hanyayı, konya’yı öğren diklerinde sene 2017 olmuştu. Futboldan uzak kalan gençler ile birlikte tekrardan bin bir güçlükle bir araya gelerek her zorluğa göğüs gerdiğimiz mücadele sonunda 3 yıl daha dolu, dolu futbol oynadık.

GÖRDES BELEDİYESPOR

İlk iki sezon son hafta gerek tecrübesizlikten gerek heyecandan son maçlarımızı kaybettik ama gönüllerin de şampiyona olmuştuk. ER meydanındasın diyenlere de herhalde bu başarılar da fena olmamıştır diye düşünüyorum. Ama görüyorum ki karar vericilerin filmi ileriye sarıp son 10-15 yıla damga vuracak hazır olan gençler kendilerinin de hataları ile hazıra dağlar dayanmaz düsturu ile böyle hazır bir nesil yetip gitti.

Tecrübe ise öyle kolay kazanılmıyor 2007 den buyana has bel kader Antrenörlük mesleğini icra edip yaptım çok güzel başarılarda elde ettim gençler ve dostlar da edindim.
Aklımın kestiği her şeyi tecrübe ettim.
Ettiğim her kelime binlerce tekrardan ve yutkunmaktan oluşmuştur.
Yediğim her lokmayı da hakkım olan her sebep den hakkederek eksik yemiş ama fazla da yememiş biri olarak lakin sadece futbol dan ekmek yememişimdir. Futbolun da hep kolay yerini değil zor olanı, olanı tercih etmişimdir.
“Zor dostum zor” desem de kimse inanmazdı kolay zannedenlere fırsat verip onlarda bu heyecanı yaşasın belki daha başarılı olurlar zannettik ama görüyoruz ki hazıra dağlar dayanmadı yedek kulübesinde mücadelenin ilk 10-15 dk hava ve caka satmayı bir hüner zannedip devamında 90 dk sahada ter döken takımı bırakıp yedek kulübesine 70-75 dk demir atanları çok gördüm.
Benim en büyük sorunum ANLAŞILMAMAKTIR.

Bunun için de kendimi hiç zorlamam hakkımda kim neye inanmak isterse ona inanır sorarlarsa söylerim lakin Karar vericilerin filmi ileri sarabilmesi, yada tam ortasındayken koparıp atması Bilge Mimar Turgut Cansever dediği gibi Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder…
İmar, ihmal ve ihya kavramlarının içini nasıl doldurduğunuza göre değişir Azizim; zira O ER meydanına çıkıp ta ülkemizin elemediği kim kaldı ki, Aziz elenmeyip tutunsun

Örnek;

Köftecilerin takımı dedikleri Akhisar Spor hocası Hamza Hamzaoğlu, Real Madrit hocası Del Boske’yi “Yeniköy kasabı” İspanyayı dünya şampiyonu yapan Aragonesi “yaşlı-bunak” Aynı şeklide Alman dünya şampiyonu Löw”ü bir sezon bitmeden iki kere kovan Türk futboluyuz…
Gerçek olan işi ehline verilse O ER meydanı, hak edene hakkı verilse!!!
ama Ah be güzel kardeşim…
Öyle şeyler yaşadım ki yazmaya ömrüm yetmez…
Ya Nasip der işimize bakarız.
Her şeyin hayırlısı deyip, biz hep hayrımızı arardık bizim için olanda hayır vardır…
nesli ihyâ etmeyi ihmal etmeyiz..
Kalın sağlıcakla;

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN