Günün Kazananları ELİ-1 ve İmbat Maden Oldu

Günün Kazananları ELİ-1 ve İmbat Maden Oldu

Soma Kaymakamlığı Bahar Kupası Bora Bilgener Futbol Turnuvasının ikinci gününde Eli-1-Soma Belediyesi ve İmbat Madencilik-Esnaf Odası karşılaşmaları oynandı.

Teiaş Eğitim Sahasının ev sahipliği yaptığı karşılaşmalarda 70 dakikanın sonunda gülen taraflar ELİ-1  ve İmbat Madencilik takımları oldu.

ELİ-1 SOMA BELEDİYESİ

Manisa İl Hakemlerinden Baykal Yavuz’un düdük çaldığı ilk karşılaşma B-grubunda yer alan Eli-1 ve Soma Belediyesi takımları arasında oynandı. Teiaş sahasında saat 16:30’da yağmur altında oynanan karşılaşmanın başlama vuruşunu Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna ile ELİ Şube Müdürü Tarkan Bayram yaptı.

ELİ-1 SOMA BELEDİYE MAÇI

Grupta Maden-İş, Hidro-Gen ve Soma Termik takımlarıyla beraber var olma savaşı veren iki takımın mücadelesinde gülen taraf 2-1’lik skorla Ege Linyitleri İşletme Takımlarından ELİ-1 oldu.

ELİ-1, 35 dakika zorlandığı Soma Belediye kilidini 35+2’de Yusuf Özcan’ın attığı golle açabildi.
İkinci yarıya önce beraberlik sonrada galibiyet golü için çıkan Soma Belediyesi, Ribery Erhan Güleç’in iki defans oyuncusunu vücut çalımı ile ekarte edip uzak köşeye yaptığı plase vuruşta, oyuna denge geldi:1-1

Yedikleri gol sonrası bocalamaya giren ve özellikle Mustafa Maltaş’ın müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturamamasıyla derin bir ”ohh” çeken takım antrenörü Mert İskenderoğlu, Tarkan Bayram, Mehmet Bayri ve Gürkan Evdeğiş hamlesi ile oyunda dengeyi kurup atak üstünlüğünü tekrar ele geçirdi. Dakikalara 70+2’yi gösterdiğinde Tarkan’ ve Bayri ile başlayan atakta topu önünde bulan Tugay Erdoğmuş, meşin yuvarlağı Mehmet Döker’in uzanamayacağı yere bıraktı ve bu gol maçın skorunu tayin etti:2-1

ELi adına maçın kırılma anlarında yüzde yüz iki top çıkaran kaleci Yasin Uzun maça damgasını vurdu. ELİ-1 grupta ikinci maçını 11.05.2023 Perşembe günü saat 17:00’da Maden-İş Sendikası takımıyla oynayacak.

SOMA BELEDİYESİ

Sezona iyi oynamalarına rağmen ELİ-1 mağlubiyeti ile moralsiz başlayan Soma Belediyesi ise, ikinci maçını 12.05.2023 Cuma günü saat 17:00’da Hidro-Gen ile yapacak.

SOMA BLD 1-2 ELİ-1

STAT:Teiaş/Eğitim
HAKEM:Baykal Yavuz
SOMA BLD:Mehmet-Candaş-H.İbrahim-Oğuz-Erhan-Abdurrahman-Kürşat-Mustafa-Özgür YEDEKLER:Hüseyin, Şevket, Haydar, Ö.Yolcu, M.Aydın, Ömer, Veli, Yücel, Selim
ANTRENÖR:Berkay Gül

ELİ-1:Yasin-Yusuf-İlhan-Rasim-Ömür-Faruk-Tugay-Ertuğ-Semih
YEDEKLER:Tarkan, Erhan, Özgür, Mehmet, Halil, Bayram, Gürkan
ANTRENÖR:Mert İskenderoğlu
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Yusuf Özcan, Tugay Erdoğmuş (Eli-1), Erhan Güleç (Soma Bld)

BORA'YI UNUTMADILAR!

BORA’YI UNUTMADILAR!

Günün ikinci maçı A-grubunda İmbat Madencilik ve Esnaf Odası takımları arasında oynandı. İmbat Madencilik, karşılaşma öncesi İmbat forması altında şampiyonluk ve gol krallığı yaşamış, 12 Nisan 2021 tarihinde kalp krizinden hayatını kaybeden eski futbolcuları Bora Bilgener için sahaya taşıdıkları ‘‘HER ZAMAN BİR FAZLAYIZ” yazılı pankart ile çıktı. Duygusal anların yaşandığı karşılaşma öncesinde yıllarca turnuvanın içerisinde aktif rol oynayan ve oynadığı başarılı futbolu ile zihinlerde yer eden Bora Bilgener kardeşimize bir kez daha Alllah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz.

İMBAT MADENCİLİK

İMBAT, BÜYÜK TAKIM OLMA ÖZELLİĞİNİ SAHAYA ÇOK İYİ YANSITTI

Maçın hemen başında Esnaf Odası Takımını kendi alanına kilitleyen İmbat Madencilik, mutlak galibiyet için uyguladığı taarruz planını 2.dakikada hayata geçirdi. Can’ın uzun taç atışında, Emre kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak gol perdesini açan oyuncu oldu. Erken bulunan golünde vermiş olduğu öz güvenle büyük takım olma özelliğini 70 dakikaya yayan son şampiyon, İlker Çakır (3), Eser Kasal (2), Oğuzhan Karslı (2) ve  Erdem Ocak’ın golleriyle karşılaşmadan 9-0 galip ayrıldı. Takım olarak, hocaları Yusuf İpek’in istediklerini sahaya tam anlamıyla yayan ekipte attığı 3 golle İlker Çakır, müthiş sol ayak Eser Kasal’ın bir birinden iki güzel golü ve oyuna ikinci yarıda dahil olan iki gol ve iki asistle maçı tamamlayan Oğuzhan Karslı maça damga vuran oyuncular oldu.

 

CANER ŞEN

CANER ŞEN: ”BU TURNUVAYI ÖNEMSİYORUZ”

Geçen sezon İmbat Egespor ile kupa finali oynama başarısı gösteren ve bu sezon İmbat Madencilik genel kaptanlığına getirilen Caner Şen, 9-0 kazanılan Esnaf Odası maçından sonra açıklamada bulundu. Şen yaptığı açıklamada şunlara değindi: ”Öncelikle, yağışlı hava şartlarında sakatlıksız aldığımız galibiyetten ve güzel oyunlarından dolayı futbolcularımızı tebrik ediyorum. Bu turnuvayı şirket olarak önemsiyoruz. Her sene buna göre planlamamızı ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Derin bir oyuncu kadromuz var. Centilmenliği birincil öncelik olarak belirlediğimiz bu turnuvada güzel oyunumuzla maçlarımızı tamamlamak istiyoruz. Başkanımız ve teknik heyetimizle bir bütün olarak şampiyonluk yolunda ilk engelimizi aştık. Esnaf Odasınında da çok değerli arkadaşlar var. Onlara da kalan maçlarında başarılar dileriz.”diye konuştu.

İmbat Madencilik’in bir sonraki maç programı: 12.05.2023 Cuma 18:30 İmbat Madencilik-Eli-2

ERKEN GELEN GOL DİRENÇLERİNİ KIRDI!

ERKEN GELEN GOL DİRENÇLERİNİ KIRDI!

Maça geçen sezondan kırmızı kart cezaları bulunan Oğulcan Nilderya, Kubilay Karpuz, sakatlığından dolayı İsmail Şarlayan ve özel işlerinden dolayı maça yetişemeyen Mustafa Çamzeybek gibi üst düzey oyuncularından yoksun çıkan Esnaf Odası, güçlü İmbat Madencilik karşısında çok mücadele verip bir puan alma isteği sonuç vermedi. Zira karşılarında takım oyununu çok iyi oynayan oyunculardan kurulu ve kendinden çok emin bir İmbat Madencilik takımı vardı. Bu tip maçlarda rakip oyuncuların ceza sahası çevresine girmesine izin verirsen İlker Çakır gibi, Eser Kasal gibi, Oğuzhan Karslı gibi oyuncular hemen cezayı kesiverir. Tıpkı bu maçta olduğu gibi. Ahmet Meriç idaresindeki Esnaf Odası, farklı mağlubiyete rağmen eksik oyuncuların takıma katılmalarıyla ”can yakacaktır” diye düşünüyorum.

Esnaf Odası’nın ikinci maç programı: 16.05.2023 Salı 18:30 Esnaf Odası-Kolin

İMBAT MADENCİLİK 9-0 ESNAF ODASI

İMBAT MADENCİLİK 9-0 ESNAF ODASI

STAT:Teiaş/Eğitim
HAKEM:Mert Yetim
İMBAT MADEN:Kadir-Erdem-Can-Ercan-Mutlu-Eser-Murat-ilker-Emre
YEDEKLER:Erol, Mustafa, Ahmet, Deniz, Tolga, Yücel, Oğuzhan, Kaan
ANTRENÖR:Yusuf İpek

ESNAF ODASI:Celal-Osman-Uğur-Özkan-Onur-Yusuf-Hakan-Ogün-Ahmet
YEDEKLER:Halim, Şakir, Tolga, Emrah, Metin, Mustafa, O.Şahin
ANTRENÖR:Ahmet Meriç
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: İlker Çakır (3), Eser Kasal (2), Oğuzhan Karslı (2), Emre Ocak, Erdem Ocak (İmbat Maden)

Not:Karşılaşmalara ait 267 adet Foto’yu görmek için buraya tıklayınız!

CUMARTESİ MAÇ PROGRAMI

Saat 16:30 Emniyet Eli-3
Saat 18:00 Hidro-Gen Soma Termik
Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN