Günün Kazananları Ege Linyitleri Oldu

Günün Kazananları Ege Linyitleri Oldu

Kaymakamlık Futbol Turnuvası grup maçlarında son haftaya gelindi. Eleme turuna kalacak bazı takımların sıralama ve eşleşmeleri bu hafta oynanacak 6 karşılaşmayla netlik kazanacak.

5.Haftanın ilk karşılaşmaları A ve B-grubunda oynandı. Eli 1-Soma Termik ve Kolin Maden-Eli 2 takımları arasında Teiaş Eğitim Sahasında oynanan ve 9 golün atıldığı müsabakalarda mutlu sona ulaşan ekipler, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) temsil eden E.L.İ-1 ve ELİ-2 takımları oldu.

Zorlu karşılaşmalarda Eli 1, Soma Termik’i 3-2 Eli 2‘de Kolin Madenciliği 4-1 mağlup etti.

5.Haftanın ilk karşılaşması B-grubunda Maden-İş’le birlikte 7 puanla liderliği kovalayan Eli-1 ile, bu sezon şansız maçlar oynayan ve eleme turu şansını kaybeden Soma Termik arasında oynandı.

ELİ 1 SOMA TERMİK MAÇIMaçtan Notlar…

15.dakikada ani gelişen Soma Termik atağında Rasim’den iyi sıyrılan Cihan Tuncay, sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Yasin’in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti ve Soma Termik 1-0 öne geçti.

30.dakikada gelişen Eli-1 atağında Ertuğ Ünlü‘nün ceza sahası dışından çektiği nefis şut, Soma Termik ağlarına gitti ve durum eşitlendi:1-1



44.dakikada Mehmet Bayri topu kafayla ceza sahası yayı üzerinde bekleyen Ertuğ Ünlü’nün önüne bıraktı. Sol ayağıyla topun gelişine mükemmel vuran Ertuğ Ünlü kendinin ve takımının ikinci golüne imza attı:2-1

Eli-1’de 50.dakikada sahneye bu kez İlhan Çalışkan çıktı. Tarkan Bayram’ın pasını yerden düzgün bir vuruşta ağlara gönderen İlhan Çalışkan farkı ikiye çıkardı:3-1

52.dakikada Ertuğ Ünlü‘nün 20 metreden gelişine vurdu top, üst direkten döndü.
Soma Termik, 66.dakikada  Burak Çiçek‘in sağ çaprazdan kaydettiği golle farkı ikiye indirirken, mücadele de bu sonuçla tamamlandı:3-2 (Güncel puan durumuna aşağıdan bakabilirsiniz)

Eli 1-Rakip ?

1-0 Geriye düştüğü maçtan 3-2 galip ayrılarak 10 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Eli 1’in, grubu 1. veya 2. bitirmesini belirleyecek maç Soma Belediyesi-Maden-İş maçından sonra netlik kazanacak.



Soma Termik veda etti!

Kaymakamlık Futbol Turnuvası 2016’nın şampiyonu Soma Termik, grup kuralarının belli olmasının ardından birçok futbolseverin gruptan çıkmasına kesin gözüyle baktığı bir takımdı. Ancak Termik, bu beklentileri şansız maçlar oynayıp karşılayamadı. 4 Maç sonunda puanla tanışamayan 2016 şampiyonu, grubu 5’inci sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti.

SOMA TERMİK 2-3 ELİ 1

SAHA:Teiaş
HAKEM:Turan Hakan Karakılıç
SOMA TERMİK:Zafer-Görkem-Burak-Birol-Ünver-Ataberk-Mustafa-Cihan-Kazım
YEDEKLER:Ramazan, Ogün, Recep, Mehmet, Gürhan, Şevket, Bayram
ANTRENÖR:Tugay Erkan

ELİ 1:Yasin-Semih-Faruk-Tugay-Ertuğ-Rasim- Gürkan-Halil-Tarkan
YEDEKLER:Özgür, Erhan, İlhan, Bayri, Bayram, Yusuf
ANTRENÖR:Mert İskenderoğlu
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.30 ve 44 Ertuğ Ünlü, dk.50 İlhan Çalışkan  (Eli 1), dk.15 Cihan Tuncay, dk.66 Burak Çiçek (Soma Termik)

Kolin Maden-Eli 2

Grup maçlarının 36’ncısı A-grubunda 3 puanlı Kolin Madencilik ile, 1 puanlı Eli-2 arasında oynandı. Sıralamada 3’üncü ve 4’üncüyü belli edecek karşılaşmada gülen taraf 4-1’lik skorla Eli-2 oldu.



Maçtan Notlar..

Maçı hızlı başlayan taraf Kolin Madencilik oldu. 5 dakikada Berkay Canseven kaleci Arkın ile ile karşı karşıya kaldığı poisyonda topu dışarıya attı.

33.dakikada Eli-2 adına  Okan Çolak 25 metreden sol ayağı ile çok sert vurdu, top köşeden ağlara gitti 1-0 İlk yarı bu skorla tamamlanırken, 45. dakikada Kolin Maden beraberliği yakaladı.

Berkay Canseven’in nefis pasında altı pas üzerinde topla buluşan Emre Öztabak, kaleci Arkın’ın altından topu ağlara gönderdi:1-1

3.dakika önce Kolin Madenciliğin beraberlik golünü atan Emre Öztabak, kaleci Arkın ile karşı karşıya kaldığı müsait pozisyonda topu auta attı.

55. dakikada Kolin Madencilik adına Emre Öztabak‘ın sert şutu, direkten oyun alanına geri döndü.



Atamayana atarlar kuralı işledi!

Kolin Madenciliğe, futbolun değişmeyen gerçeği ‘atamayana atarlar’ kuralı işledi. Eli-2 karşısında 1-1’den sonra yakaladıkları net gol pozisyonlarında meşin yuvarlağı ya dışarıya attılar yada direğe nişanladılar.

56.dakikadan sonra oyun üstünlüğünü eline alan ELİ-2, Kolin Madenciliğin aksine yakaladığı pozisyonlarda final vuruşunu iyi yaptı ve 66.dakikada öne geçti. Oyuna sonradan dahil olan Halim Sade sol çaprazdan yerden sert vuruşunda top ağlara gitti:2-1

ÖZGÜR AKALIN

70 + 2’de orta sahada aldığı top ile ilerleyen Özgür Akalın kaleciyi de çalımlayıp topu boş ağlara gönderdi 3-1

Eli-2 adına maçta son sözü attığı güzel golle Onur Şener söyledi:4-1

Bu galibiyetle Eli-2, puanını 4’e yükselterek grubu üçüncü sırada tamamladı. Beraberliğin 3’üncü sırada bitireceği maçta rakibine 4-1 mağlup olan Kolin Madencilik ise, 3 puanla dördüncü sırada tamamladı.

KOLİN MADEN 1-4 ELİ 2

SAHA:Teiaş
HAKEM:Kadir Genç
KOLİN MADEN:Tuncay-Mert-Sercan-İsmail-Gökhan-Onur-Samet-Emre-Berkay
YEDEKLER:Fatih, Halil, Can, Serhat, Osman, Hüseyin, Cihan
ANTRENÖR:Uğur Geren

ELİ 2:Arkın-Uğur-Murat-Bülent-İ.Öz-Erhan-Okan-İ.Ayçiçek-Özgür
YEDEKLER:Adem. Çetin, Azmi, O.Şener, O.Çine M.Danışmaz, M. Özdilli,Teoman, Mehmet, Halim
ANTRENÖR:Çetin İlgör
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.33 Okan Çolak, dk.66 Halim Sade, dk.70+2 Özgür Akalın, dk.70+4 Onur Şener  (Eli 2), dk.45 Emre Öztabak, (Kolin Maden)

NOT:Karşılaşmalara ait  258 adet Resimleri görmek için şuraya tıklayınız! Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

ÇARŞAMBA MAÇ PROGRAMI

31.05.2023 Çarşamba 17:00 Yuta Çalışkan Nitromak
31.05.2023 Çarşamba 18:30 Ticaret Odası Mevlana Özel Eğitim



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN