Gülbahçespor Maç Önü..

Gülbahçespor Maç Önü..

Nazar değmesin inşallah.. Buraya kadar her şey istediğimiz gibi gidiyor. Yedinci hafta Yıldırım Belediyespor’un 2 puan gerisinde 2.sıradayken bu hafta 4 puan farkla ligin en tepesindeyiz..

6.Hafta evimizde Çiğli Belediyespor beraberliğinin ardından, deplasmanda Yıldırım Belediyespor’a 2-1 mağlup olmuştuk. Kötü geçen iki maçın ardından şuradaki yazımızda ‘’Yere Sağlam Basmamızın Zamanı Geldi’’ diye haber yapmıştık. Evet, o haftadan itibaren takımımız öyle bir görüntü çizdi ki; Bırak yere sağlam basmayı, oynadıkları pozitif futbol ile adeta rakiplerinin ‘’kafasına basmaya’’ başladı!

 

Bu haftaki rakibimiz Gülbahçespor..

23 Eylül’de Ayvalıkgücü Belediyespor deplasmanda başlayan ilk yarı maceramız, bu hafta sonu evimizde oynayacağı mız Gülbahçespor maçı ile sona eriyor..
21 puanla 4.sırada olan ve bize göre bir maç eksiği bulunan Bursa ekibi, hiçte yabana atılacak bir takım değil. Topladıkları puanlarda onların ne kadar kaliteli bir takım olduklarını ortaya koyuyor..




Deplasman karneleri süper..

Rakibimizin 10 maçlık trafiğine baktığımızda; evlerinde 8 puan, deplasmanda 13 puan toplamışlar.
10 karşılaşmada sahadan bir kez mağlubiyetle ayrılmış.
Ligdeki tek mağlubiyetleri 2.hafta evlerinde Çiğli Bld.1-2 mağlup olarak almışlar.
Ligde topladıkları 21 puanın on üçünü deplasmanda: Orhangazi Bld.3-0, Çiğli Bld. 5-3, Burhaniye Bld. 2-1, Altınova Bld.Spor’u 4-1 mağlup etmiş, Yalova Kadıköyspor’la 1-1’lik skorlarla almışlar.
Evinde Salihli Bld. 4-3, Yıldırım Bld 1-1, Urganlıspor ile 2-2’lik skorlarla ayrılmış.
Gülbahçespor toplamda 25 gol atarken, 15 de gol yemiş.
Attıkların 25 golün 15’ini deplasmanda 10 golünü ise evlerinde kaydetmişler.
En golcü oyuncuları 5 golle Murat Serbest olmuş. Murat, 9.hafta Altınova Bld.maçının 12.dakikasında sakatlanmış ve 10.hafta takımdaki yerini alamamıştı.
Yedikleri 15 golün 9 unu evlerinde 6 sını ise deplasmanda yemişler.
En farklı galibiyetlerini 5.hafta deplasmanda Çiğli Bld.Spor’u 5-3 mağlup ederek almışlar.

Tanıdık isim ”Azmi Polat”

Kadrolarında bizlerin tanıdığı tek oyuncu 2016-17 sezonunda bizimde formamızı takım kaptanı olarak giyen 35 yaşındaki orta saha oyuncusu Azmi Polat var.

Baktığımızda deplasmanda kolay kazanan, çok gol atan ve az gol yiyen bir takım bekliyor bizi.. Rakibin genel durumuna baktıktan sonra bize ve genel oyun sistemimize bir bakalım.. Bizim artık oyuncu kadromuz ve sistemimiz net.. Rakibin verilerini bizim verilerimizle karşılaştırdığımızda her anlamda onlardan daha iyiyiz.. Bunu aşağıdaki puan cetvelindeki verilerden görebilirsiniz.  Bu anlamda evimizde oynayacağımız bu maçta fırsatı iyi değerlendirmemiz gerek.  Maça akıllı, dengeli, topu yaparak başlayıp rakibe özellikle alanda yakalanmamak lazım..

Maçta tanıdık tek yüz ”Samet Yaşar Koç”

Maçın hakemi Yusuf Alper Adalı, Konya bölgesinden. İlk defa maçımızda görev alacak.. Adalının yardımcılıklarını Yahya Kemal Yurtbilir ve Nurullah Buğa yapacak. 4.Hakem ise Samet Yaşar Koç. Hakem triosunda tek tanıdık sima geçen sezon evimizde oynadığımız ve 2-1 mağlup olduğumuz Yunus Emre Belediyespor maçında orta hakem olarak görev yapan Samet Yaşar Koç var. Koç bu haftaki maçımızda 4.hakem olarak Atatürk Stadında yerini alacak..

siyah inciler somaspor ile ilgili görsel sonucu

Siyah İncilere çok iş düşecek..

Taraftarlarımızın, takımımızı her maç olduğu gibi bu maçta da  Atatürk Stadının tribünlerini hınca hınç doldurup, 90 dakika desteklemeleri  lazım.. Hedefe gidilecek yolda her maçta olduğu gibi bu maçta da ihtiyacımız var. Lütfen bu takıma sahip çıkalım!.

Futbolcu kardeşlerimiz çok istediğimiz-arzu duyduğumuz başarıyı bizlere yaşatacaklardır buna eminim..Kazanılan maçın ardından hep beraber yukarıdaki videoda olduğu gibi orta sahanın ortasında bu mutluluğu hep beraber güle-oynaya yaşarız İnşaallah.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

 

12.HAFTA MAÇLARI
Somaspor – Gülbahçespor
İzmirspor – Urganlıspor
Ayvalıkgücü Belediyespor – Ödemişspor
Yalova Kadıköyspor – Burhaniye Belediyespor
Salihli Belediyespor – Yıldırım Belediyespor
Orhangazi Belediyespor – Altınova Belediyespor
Çiğli Bld.Spor Bay



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN