Gücü Yetmedi

Gücü Yetmedi

Başakşehir’in Paris SG ile oynadığı şampiyonlar ligi maçı ligimizin kalitesini gösterme maçı gibiydi.

Başakşehir genel görüntü itibarı ile başa baş oynasa da son noktada Paris defansının doğru yerlerde durmaları sonucu skor bulmada son pası veremedik. Çok hızlıda gelsek eksik yakalasak ta son vuruş hamlesini güçlü fizikleriyle bir şekilde kapatıyorlar bizleri de hayretler için de bıraktılar .

Maç boyu iki takımda önde baskı sahayı enine boyuna tam yayılma ile alan bırakmayıp pas trafiğini kesmek adına güzel görüntüler verdiler. Sadece son nokta pas tercihlerini yapmamıza izin vermediler. İyi yerleşiyorlar, kendi ceza sahalarına sana vurma şansı vermiyorlar vursan da sekerek çıkıyor ya da top kalıyor uzaklaştırıyorlar.

Çok pozisyon buldu Başakşehir ama kale iyi defans blok olarak önünü kapamada iyi mesafe açı bırakmıyorlar hızlı seri fizik burada devreye giriyor çabukluk ”aha gol” dediğimiz birçok pozisyon kaçtı hep anlattığımız yukardaki durumlardan ..

Bu oyun maç boyuna yetmiyor bir şekilde fizik olarak düşüp golü yiyorsun efor ve yorulma olunca yer kaybetme adam paylaşımda bocalama yaşayınca böyle takımlar affetmiyor yediğimiz goller o kadar kolay oldu ki oynanan oyuna yakışmadı devamlılık yok işte ligimizin kalitesi ile ilgili sürekliliği geliştiremiyoruz yorulup düşüyoruz oyundan bunun kenar yönetimle alakası da yok görse önlem alınamıyor kalite ve dinamizm fizik kondisyon güç hepsi aynı anda maç boyu devam etmeli bunlar kısa zamanda olacak işler değil..



Neticede takımlarımız ne kadar mücadele etse de aynı seviye olamıyoruz kalite hızlılık fizik çabukluk aynı şekilde taktik sistem de de yeterli olamadığımız gibi bitiriciliğimiz konusunda da aynı değiliz adamların forvet 20 yaşında 1.90 ve senin bir hatanı affetmedi biz 20 yaşında forvet oynatmıyoruz aynı şekille Mbappe oda 20 yaşında bizde oyuna Demba ba giriyor.

Ne kadar iyi mücadele etsek te yetmiyor taktiksel oyun bakımından gerideyiz maçın genelinde birkaç şut dışında ceza sahası içinde veremediğimiz paslarla birlikte yerleşik yakalamamız da ilgili tam eksik bırakamadık ceza sahası içinde ,yenildik sonuçta dersler çıkarmamız gereken bir maç oldu iyi mücadele ettik demeyelim nerde nasıl oynayıp bu takımları yenmemiz lazım yenildik ama ezilmedik eski klasik söylemler le bir yere varamayız. Sağlıklı Günlere Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN