Gökhan Arıkan: Psikolojik Performans ve Psikoterapi Kurslarını Tamamladı

Gökhan Arıkan: Psikolojik Performans ve  Psikoterapi Kurslarını Tamamladı

Soma Rehberlik ve Araştırma Merkezinde müdürlük yapan Gökhan Arıkan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) nin düzenlemiş olduğu ve kulüplerin Sağlık Kurulları bünyesinde “Psikolojik Performans Danışmanı” ve ”Psikoterapi Eğitimi” kurslarını başarıyla tamamladı.

SOMADASPOR

Bilgi-birikim ve donanımıyla Soma Rehberlik ve Araştırma Merkezinde müdürlük yapan Gökhan Arıkan hocamızın; Soma olarak; “Psikolojik Performans Danışmanı” ve ”Psikoterapi Eğitimi” bilgilerinden de faydalanacağız..

”Gökhan Arıkan, “Psikolojik Performans Danışmanı” ve ”Psikoterapi Eğitimi” kurslarıyla ilgili yaptığı bilgilendirme şöyle;

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) nin düzenlemiş olduğu ve kulüplerin Sağlık Kurulları bünyesinde “Psikolojik Performans Danışmanı” olarak görev alabilmek için 3 modülden oluşan kursa kabul edildim ve kursu tamamladım.

Psikolojik Performans Danışmanı nedir? Psikolojik Performans Danışmanı; çocuk ve ergen futbolcuların gelişimi ve elit sporcu yetiştirilmesine katkı sağlayabilecek, kılavuzluk yapabilecek donanıma sahip ve TFF tarafından düzenlenen eğitim programına kabul edilmiş ve başarı belgesi almış kişiyi ifade eder.

Şu anda en üst iki ligde (Süper Lig ve TFF 1.Lig) mücadele eden kulüpler Sağlık Kurullarını oluşturmak ve bu kurulda da Psikolojik Performans Danışmanı na  yer vermek durumundadır. Diğer liglerde (2.Lig, 3.Lig) mücadele eden takımlarda isterlerse kulüplerinde Psikolojik Performans Danışmanı bulundurabilmektedir.

Psikolojik Performans Danışmanları, kulübün takımında yer alan futbolcuların; kamplar, antrenmanlar, seyahatler ve müsabakalar sırasındaki psikolojik sorunlarını çözmesinde yardımcı olmak, işine konsantrasyonunu artırmak, psikolojik performanslarını değerlendirip, psikolojik performans artırıcı tedbirler alırlar.

Bende yüzlerce başvuru mektubu ve CV arasından TFF nin açtığı bu kursa kabul edilerek kursun 3 aşamasını da tamamlamış bulunuyorum ve kulüplerde çalışabilmek için TFF tarafından akredite edilmiş durumdayım.
Bunun yanı sıra eşimle birlikte katıldığımız ve 3 yıl süren “Bütüncül Psikoterapi Eğitimi” ni de 16.06.2019 tarihi itibari ile tamamlamış ve başarılı olarak sertifikamı almış bulunmaktayım.

Katılmış olduğumuz üç yıllık Bütüncül Psikoterapi Eğitimi; Bütüncül Psikoterapist yetiştirmeyi amaçlayan üç aşamalı bir programdır. Programın birinci yılında ağırlıklı olarak teorik, ikinci yılı tamamen gerçek vakalar üzerinden formülasyon, üçüncü yılı gerçek vakalar üzerinden süpervizyon modüllerin uygulandığı çok kapsamlı bir eğitimdir.

Peki Psikoterapi nedir? Psikoterapi, insanın ruhsal hayatındaki bir takım çelişkileri, çatışmaları, açmazları, sıkıntıları ve bunaltıları ilaç dışında konuşma tekniği veya görüşme tekniği ile çözme sürecine verilen isimdir.

Ben almış olduğum bu 3 yıllık Psikoterapi eğitimi ile Spor ve Futbol alanını birleştirerek Sporda Bütüncül Psikoterapi uygulamalarını hayata geçirmeyi hedeflemekteyim.”




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN