Gelen Giden Bitmez

Gelen Giden Bitmez

Sezon başı kendimizi yapılan transferleri tartışılır bulmuştuk.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Ne dedik “2.lige çıkıldı bu yapılan transferlerle ne yapılmak isteniyor işte bal liginden alınan futbolcuyla 2.lig götürülür mü?” Ne oldu takımımız ilk yarı itibariyle beklentilerin çok üstünde başarılı bir sezon geçirdi. Dediğim gibi beklentilerin çok çok üstünde inanılmaz bir şekilde iyi durumdayız belki de play off oynayacağız..

Sezon başı gelen transferlerin beklenilenin üstünde başarılı olması tabi ki diğer takımların yakından takip ettiği ve bu başarılı durum göz önüne gelince transfer  teklifi alması gayet normal. Futbolun doğasında var bu durum ve yönetimlerde bu konuda oturup değerlendirme yapar hocaya da sorarak rapor alarak son noktayı koyar. Ekonomik durumu da göz önüne alarak ne çıkar satış çıkar efendim futbolcunun takım içindeki durumu göz önüne alınır teklife bakılır şimdi satılsa bu para çok iyi sezon sonunu beklesek bu teklif tekrar gelir mi sezonu nerede bitireceğiz takımın önümüzdeki planlaması nasıl olur hep bunlar göz önüne koyularak transferlerin belirlenir satış olur futbolcu transfer edilir böyle bakmak lazım yönetmek başka bir şeydir dışarıdan bakıldığı görüldüğü gibi değildir her şey istediğin gibi olmaz veya taraftar gibi bakılmaz zordur..



Biz hocaya bakalım çünkü Burhanettin hoca aldığı transfer ettiği futbolcuları geliştirebiliyor bizim hoca sistemi oturtabilen futbolcuya bağlı takım değil takıma göre sistem oturtabilen biri onun için belki Somasporda transfer yapacak bekleyip görelim  Uğurcan geldiğinde kim biliyordu kimse bilmiyordu burada Uğurcan oldu, tekrar Uğurcan lar buluruz giden gelen bitmez önemli olan Somasporun ne yaptığı “sezon başı bu transferle bizden hiç bir şey olmaz” diyenler şimdi takımdan ayrılanlar için farklı düşünüyor. Böyle bakmamak lazım. Kalıcılık, başarı var mı şu anda var ona bakalım ve hocamızın transferler üzerindeki etkisini unutmayalım, gerekli açıklamaları görelim öyle bakalım gelişmelere..



Sonra takımın futbolcu satabilmesi büyük başarıdır, kolay değildir. Alıyorsun satamadan gönderiyorsun. Orada isteğin ekonomik durum olmaz hep al hep al satma işin içinden çıkılmaz borç yükü altında ezilirsin transfer yapamazsın geldiğin yere 3.lige dönersin bunların hepsi hesap kitap işi ve bütün bunlar konuşulup bir karara varılarak yapılan işler onun için takımımız şu anda bir kişiye kalmış değildir bir takım bir kişiye kaldıysa zaten o takımdan hiç  bir şey olmaz. Uğurcan sakatlandığı dönem oldu, oynamadığı dönem, cezalı olduğu zaman oldu ne oldu yerine oynayanlar daha verimli oldu Yılmaz Ceylan gibi fazla  büyütülecek bir şey yok iyi paralar verilmiş olabilir kimse Somaspor menfaatlerinin üzerinde değildir böyle bakmak lazım onun için başarılı bir ilk yarı geçirmiş takımımız oyuncu gelmiş gitmiş gözüyle değil sıralamada durumunun kalıcılığı nasıl olur ona bakarak Burhanettin hocanın burda olmasına bakılmalı ya hoca ayrılırsa o ne olacak o zaman bir de böyle bakalım hocaya da teklif gelir çünkü başarılı eli değdiği futbolcu gelişiyor böyle hocalar da takip edilir ekonomik yönden önüne ne koyarsalar kabul edip mazeret üretmeden çalıyor ne güzel onun için transferler olur. Futbolcu gelir gider biz büyük resme bakalım..Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN