Futsal’da Soma MYO Şampiyon Oldu..

Futsal’da Soma MYO Şampiyon Oldu..

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 26. Bilim ve Bahar Şenliklerinde kapsamında düzenlenen Futsal şampiyonasında Soma Meslek Yüksekokulu şampiyon oldu.

Soma MYO, finalde Ahmetli Meslek Yüksek Okulu ile karşı karşıya geldi.

Normal süresi 0-0 biten maçta penaltı atışları sonucunda Ahmetli Meslek Yüksekokulunu 2-0 mağlup eden Soma MYO 3. Kez üst üste şampiyon oldu.
SOMA MYO 2-0 AHMETLİ MYO
Üniversite bünyesindeki tüm okulların katıldığı turnuvada yarı finalde Kırkağaç MYO takımını 8-1 ile geçerek adını finale yazdıran Soma MYO, finalde Ahmetli MYO ile karşılaştı.

İdris Tür, Ahmet Özlek, İsmail Poyraz, Mutlu Günaydın, Kazım Kanbur, Tahsin Şevki, Taha Dönmez, Ayhan Turan, Kadir Çakmak, Mustafa Turan, Emircan Duru, Ahmet Angı ve Rafet Çağlayan oyuncu kadrosundan oluşan Soma MYO Takımı; özellikle Soma MYO’dan gelen öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği maçta sahaya 3. Kez şampiyon olma hedefi ile çıktı.

İlk dakikalarda Mutlu Günaydın ve Kazım Kanbur ile yakaladığı birçok fırsattan yararlanamadı.
İsmail Poyraz ve Ahmet Özlek defansta yapmış oldukları kritik müdahaleler ile Ahmetli MYO ileri uç oyuncularının gol pozisyonuna girmesini engellediler.



İlk yarının son anlarında Mutlu’nun serbest vuruşunu Ahmetli MYO kalecisi güçlükle kurtardı.
Maçın bitmesine yaklaşık 4 dakika kala Ahmetli MYO’nun yakalamış olduğu bir fırsatta kaleci İdris Tür müthiş bir müdahale ile gole izin vermedi.
Maçın son dakikası içerisinde İsmail’in ortasına iyi yükselen Kazımın mükemmel kafa vuruşunu aynı güzellikle Ahmetli MYO kalecisi kurtardı.

Sonraki dakikalarda da gol olmayınca maçın normal süresi 0-0 biterek seri penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Soma MYO kalecisi İdris Tür kalesinde adeta devleşerek Ahmetli MYO’nun kullandığı 4 penaltıyı kurtarması ile takımının şampiyon olmasında büyük rol oynadı.

Normal süresi 0-0 biten zorluk derecesi yüksek bu maçta sonraki penaltı atışlarından yararlanan Soma MYO maçı 2-0 kazanarak üst üste 3. kez şampiyon olarak büyük bir zafere imza atmış oldu.

Başarılarından dolayı Soma MYO yönetici-hoca ve sporcularını kutluyoruz..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN