Futbolda Başarı ve Somaspor

Futbolda Başarı ve Somaspor

Futbolda ligimizin başlamasına az zaman kala yapılan transferlerden sonra hayal kırıklığı yaşanan skorlar çıkmaya başladı.

Dünyanın en iyi hocasını getirdik diye reklam yapılırken, sanki hoca oynayacakmış gibi ya da her yıl aynı senaryo sihirli değnek varmış gibi elinde hemen her şey anında değişecekmiş gibi lanse edilip maç oynandığında skor sonucu şaşkınlıkla birlikte hayal kırıklıkları yaşanıyor. .

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Futbolun sistemsel olarak takım olmak için belirli bir çizginin istikametinde istikrarlı olarak planlanmış bir program çerçevesinde devam edilmesi gözlenmiş bir gerçektir. Bunun dışında yapılacak her şey havada kalır. Onun için bugün bakıyorsun hala ülke futbolunda yapılanlara hayretler içinde kalıyorsun. .

O transferler sahada oynanan kopuk oyun giren çıkan hele alınan forvetler hocanın saha kenarındaki hareketlerinden sonra hazırlıksız görüntünün oluşması tamamen acele edilip günlük işlerin sonucu savaş halindeki bir ülkenin takımının ne kadar derdi toplu oyunu, hocanın kenardan takımına hâkim oluşu bunların bir günde olmadığının göstergeleri..

Ülke futbolunun yönetim başkan bazında futbolun bilinçli bir şekilde yönetilmediği, bu kadar transferde hatanın yapılması menajerler ve hocanın hemen oldu bittiye getirdiği transferlerden sonraki durumun hiç iç açıcı olmadığını görüyoruz.

Onun için Somaspor bu yıl da transferleri bitirilip hazırlık evresinde lige girecek olması, hele hocanın devam edip istikrarlı çizginin oluşması, başarının sadece şampiyonlukla belirlenmediği bilinçli bir şekilde büyüme hedefi oluşu, olgunluk evresine geçişin önümüzdeki yılların ekonomik olarak sıçrama yapılacak olup kalıcılık ve hedef olarak ta daha rahat olacağımız günlere doğru gidiş görülüyor oluşudur.
Gelişim, yetiştiricilik bakımından yapılan transfer politikası hedeftir. Bunun bilinçli şekilde yapılması yönetim olarak teknik kadro ile birlikte planlanan bir anlayıştır. Bunun başarılı olması yönetim olgunluğundan kaynaklanan güven meselesidir. Kolay kolay kulüplerde olmayan bir şeydir. Bunun için Somaspor’da Mustafa Aydın başkanlık makamında olması futbolu bilen birisi olarak örnek teşkil eden görüntü oluşturuyor. Hele hele bugünlerde ülke futbolunun kaos ortamının bir maçta oluşmasından sonra, anlaşıldığı gibi para ile her şey olmayacağı daha iyi anlaşılıyor.

Somaspor’da bu yıl yine beklediğimiz görüntü oluşmasının temennisi, transferlerin lig için yeterli oluşunun taraftar bazında da yine böyle tribünde izlerken oyun anlamında, sistem içinde görevlerini yapan futbolculardan olacağının bilincinde olunması önceden transferlerin nasıl yapıldığı gidenlerin üzerinden değilde neler verecek bu takıma deyip ön yargılı olmayıp destek bakımından geçen yılları düşünüp biz artık bu ligin takımıyız deyip başarı bir sezon bizi bekliyor hesapları yaparak tribünleri doldurup güçlü görüntü oluşturmalıyız.

Hocaya ve yönetime güvenip yaptıkları işlerin doğruluğu dedikodularla değil planlı projeli olduğunun Somaspor hep üstüne koyarak süren lig performansı gerçeğinin görünmesi transferde satışın olmasının dogal olup gelecek ve gelişime açık futbolcuların transferlerin olması bilinçli bir yönetim anlayışı olduğunu bilip artık Somaspor hedefleri olan bir kulüp yönetim anlayışı ile yönetildiğini bilinmesi gerekiyor. Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN