Futbola Adanmış 30 Yıl..

Futbola Adanmış 30 Yıl..

Günümüzde milyonları peşinden sürükleyen tartışılmaz spor dalı; futboldur..

Futbol on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında bir topla oynanan takım sporudur. Futbol oyununun oynanabilmesi iki takım, bir saha ve hakemler olması gerekmektedir.Tabii bunun yanında da futbolun görünmez kahramanları vardır.

KÖŞE:SOMADASPOR.COM

Kimliği, efendiliği, dik duruşu ve saha içerisindeki çalışkanlığı ile TFF Futbol Saha Komiserleri Derneği Manisa Şubesi Saha Komiserlerinden Mustafa Tirman’ın görevinin 30.yılında hatırlıyor ve iyi ki varsın ”görünmez kahraman” diyoruz.

FUTBOLA ADANMIŞ 30 YIL

1988 yılında başlayan ve ara vermeden bir fiil 30 senedir futbol ile iç içe olan Mustafa hocam, 1988 yılında başladığı ‘’Futbola Adanmış 30 Yıl’’ı kısaca şöyle değerlendirdi:

1963 yılında Kırkağaç İlçesine bağlı Demirtaş Köyünde doğdum. 1986 yılından beri Kırkağaç Belediyesinde memur olarak çalışmaktayım.

1988 yılında çok sevdiğim futbola saha komiseri olarak; maddiyatı hiç düşünmeden bu işi severek başladım.
Ve ilk resmi maçımda Salihlispor-Soma Linyitspor maçıydı.
Hangi takım olursa olsun, aynı anda gol atan takımla sevinir, gol yiyen takımla üzülürdüm..

Yaz-kış-yağmur-çamur demeden, maddiyatı hiç düşünmeden, amatör maç da olsa, profesyonelde de olsa evden çıkarken aynı heyecanı duyup görevimizi en iyi şekilde yapmak için elimizden gelen gayreti gösteririm

1990 yılı şubat ayında Gördes’e maç görevine gittim. Dönüşte dağın ortasında araç arıza yaptı. O zamanlar araçlarda klima yoktu. Hava kış. Soğuk donmamak için araç tamir edilene kadar birbirimize sarılıp ısınmaya çalıştık.

Futbol camiasında şu anki profesyonel hakemlerimizin çoğu ile maça çıktım, hatta Cüneyt Çakır ile Manisa spor Denizli spor maçında görev yaptım.

Sağlığım el verdiği sürece çok sevdiğim bu işi yapmaya devam edeceğim..

www.somadaspor.com



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN