Futbol Turnuvasında Finalin Adı Belli Oldu

Futbol Turnuvasında Finalin Adı Belli Oldu

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında yarı final karşılaşmaları Pazartesi günü E.L.İ 1-İmbat Ege ve İmbat Maden-Ticaret Odası arasında oynandı.

7 golün atıldığı iki kırmızı kartın çıktığı yarı final karşılaşmalarında iki İmbat takımı; İmbat Egespor ve İmbat Madencilik rakiplerini mağlup edip adlarını ‘’28.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva Finali” ne yazdırdı..

İMBAT EGESPOR 2-1 E.L.İ (1)

İMBAT EGESPOR 2-1 E.L.İ (1)

İlk finalist takımı belirleyecek olan karşılaşma Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) temsil eden E.L.İ (1)  ile İmbat Madenciliği temsil eden Egespor takımları arasında gerçekleşti. Finale yükselecek olan ilk takımı belirleyecek karşılaşmada gülen taraf 2-1’lik skorla İmbat Egespor oldu.

Caner Şen idaresinde ki İmbat Egespor, Manisa İl Hakemlerimizden H.Furkan Acar’ın yönettiği maçta finale Emin Kara ve Deniz Kaya’nın attığı gollerle gitti. E.L.i (1) adına tek gol ise oyuna sonradan dahil olan Tarkan Bayram dan geldi.

İMBAT EGESPOR GERÇEĞİ

İMBAT EGESPOR GERÇEĞİ

28.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasına başarıdan daha ziyade katılmayı ana hedef olarak seçen İmbat Egespor takımı, hiçte küçümsenmeyecek bir başarıya imza attı. Başarılı hocaları Caner Şen’in önderliğinde D-grubunda beş maçını da kazanarak grubu lider tamamladı.

Eleme maçlarında turnuvanın mütevazi takımlarından biri olan Tes-İş Sendikasını 5-0 mağlup edip adlarını çeyrek finale yazdırmayı başardılar.

Çeyrek finaldeki rakipleri bireysel olarak çok iyi oyunculardan kurulu bir takım olan Milli Eğitim idi. Normal süresi 2-2, uzatmaları ise golsüz geçen karşılaşmada rakibini 7-5’lik skorla mağlup ederek adlarını yarı yarı finale yazdırmayı başardılar.

ASLAN AYDOĞDU

Yarı finaldeki rakipleri Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) temsil eden E.L.İ (1) takımıydı. İlk yarıyı 13′ Emin Kara ve 27′ Deniz Kaya’nın golleriyle 2-0 önde tamamlayan Egespor, ikinci yarıda Tarkan Bayram’ın ayağından bir gol yese de kalede adeta panter kesilen Aslan Aydoğdu‘nun üstün performansıyla karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak finale kalmanın gurunu yaşadılar. Mavi-beyazlılar ayrıca; Ticaret Odası’nın mağlup olmasıyla beraber turnuvanın tek puan kaybetmeyen takımı ünvanını da finale taşımayı başardı.

SAHA:Teiaş
HAKEM: H.Furkan Acar
ELİ:Yasin-Yusuf-Halil-Semih-Erhan-Tugay-Bayri-Özgür-Gürkan
YEDEKLER:Onur, Bayram, Metin, Bülent, Faruk, Tarkan, Azmi, Çetin
TEKNİK SORUMLU: Mert İskenderoğlu

İMBAT EGE: Arslan-Osman-Emin-Kağan-E.Durdu-Deniz-E.Güleç-Özkan- Cura
YEDEKLER:İbrahim, Mustafa, Onur, Çağlar, Muzaffer, Tuna
TEKNİK SORUMLU:Caner Şen
GOLLER: Emin Kara, Deniz Kaya (İmbat Ege), Tarkan Bayram (E.L.İ)

İMBAT MADEN 3-1 TİCARET ODASI

İMBAT MADEN 3-1 TİCARET ODASI

Turnuvanın son finalist takımını belirleyecek olan karşılaşma İmbat Madencilik ile Ticaret Odası takımları arasında oynandı. Bir nevi gruplarda oynanan maçın rövanşı niteliği de taşıyan karşılaşmada gülen ve finale çıkan takım 3-1’lik skorla İmbat Madencilik oldu.

MURAT BÜYÜKKÖSE

Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, İmbat Madencilik A.Ş. Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız ve 1500’e yakın spor severin yakından takip ettiği dev maçın normal süresi 1.dakikada Ticaret Odası adına Alper Özgün, 35+2’dakikada Murat Aksoy’un golleriyle 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

GÖKALP BÜYÜKYILDIZ

Uzatma bölümlerinde iki gol daha bulan İmbat Madencilik, 3-1’lik skorla adını finale yazdırdı. Yusuf İpek idaresinde ki İmbat Madencilik’i kupa finaline taşıyan golleri; Murat Aksoy, Tolga Meral ve Gökay Büyükyıldız attı.

ERCAN KÜÇÜKDEMİR

ERCAN GALİBİYETTE BÜYÜK ROL OYNADI

Maça orta sahada başlayan, Yücel’in sakatlanması sonucu defansa geçen Ercan Küçükdemir, yerinde ve zamanında yaptığı hamlelerle Ticaret Odası forvetine şans tanımadı.

YÜCEL DURALİ

GEÇMİŞ OLSUN YÜCEL DURALİ!

Karşılaşmada İmbat Madencilikten Yücel Durali’nin kafası yarıldı. Yücel Durali, maçın 25. dakikasındaki bir hava topu mücadelesinde, Ticaret Odası takımından Çağlar Bozca ile kafa kafaya çarpıştı.

Ticaret Odası takımından Çağlar Bozca kısa süreli baygınlık geçirirken, kafasında kanama olan ve saha kenarında sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan Yücel Durali, uygulanan bandajın ardından ambülans ile hastaneye kaldırıldı. Gelen bilgilere göre talihsiz oyuncunun kafasına 3 dikiş atılmış ve tomagrafi sonucuna göre de hastanede yatıp yatmadığına karar verileceği yönündeydi. Buradan bir kez daha her iki oyuncuya da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TİCARET ODASINDAN SERZENİŞ 

Ticaret Odası takım sorumlusu Emrah Demirdaş, maçla ilgili açıklama da bulundu. Demirdaş’ın yaptığı açıklama şöyle:

Öncelikle herkese selamlar..
Maç ile ilgili değerlendirme yapma zorunluluğu hissetiğim için turnuvanın tarafsız spor portalına değerlendirme yapmak istedim.

Öncelikle imbatta ter akıtan tüm kardeşlerimi tüm abilerimi tebrik ediyorum.Bugün imbat iyiydi daha çok istedi.Yücel abimize de geçmiş olsun diyoruz tüm takım olarak hem çok üzüldük hem de geçmiş olsun diyoruz.

1-Maça gelecek olursak bugün diğer günlerden ekxtra olarak güvenlik güçlerimizin turnuvanın hiç görmediği kalabalıkta orda olmalarıydı.Biz emniyetimizi,polisimizi çok seviyoruz fakat onları buraya bu kadar kalabalık olarak davet edip yedek kulübelerimizi ve sahadaki oyuncularımızı baskı altına alan kişi ve kişileri merak ediyorum geçen maçlarda neden gelmediğimini de ayrıca merak ediyorum.

2-Sahadaki futbolda ise imbat ile ilk karşılaşmamızın sonunda rakip takımdan bize sözlü olarak bahsedilen “hakem sizin orta sahanın sertliğine çok göz yumdu” sözünün bedelini bugün hakem arkadaşımız bize ödetti.

Hakemimiz maç henüz yeni başlamışken sarı kartla haksız yere cezalandırması maçın kırılma noktasıydı. Dahası maç henüz oynanırken “bir daha olursa seni atarım”serzenişlerini tüm herkes duydu. Maç sonu arkadaşlarımızın elini bile sıkamayan bir hakem vardı sahada.Maç boyunca sürekli atılma tehdidi altında oynadık.
3-Sevgili bu turnuvanın komitesi ve gönül verip futbolun içinden gelen büyükleri yanlış anlamayın bu turnuvanın maddi yüklerini “malzemelerini” büyük şirketler çektiği sürece yada 1i çektiği sürece tıpkı bu sene olduğu gibi herkes piyon olmayı göze almış demektir. Herkese sevgiler saygılar.(2.sarı doğruydu itirazımız ona değil)

SAHA:Teiaş
HAKEM:İ.Batuhan Darçın
İMBAT MADEN:Erol-Yücel-İlker-Can-Eser-Ercan-Erdem-Emre-Murat
YEDEKLER:Bayram, Gökay, Mutlu, Tolga, Özgür, Yusuf
TEKNİK SORUMLU:Yusuf İpek

T.ODASI:Mehmet-Serhat-Onur-Emrah-Çağlar-Muammer-Yusuf-İsmail-Alper
YEDEKLER:Salih, Ramazan, Gürkan, Oğulcan
TEKNİK SORUMLU:Kubilay Azğın
KIRMIZI KART: Çağlar Bozca, Kubilay Azğın (T.Odası)
GOLLER: Murat Aksoy, Tolga Meral, Gökay Büyükyıldız (İmbat Maden), Alper Özgün  (T.Odası),

 

FİNAL

30.06.2022 Perşembe

3-4.Lük: E.L.İ-Ticaret Odası Saat 16:30

Final: İmbat-İmbat Egespor Saat 18:00

Karşılaşmaya ait fotolar Soma’da Spor adlı facebook sayfamıza yüklenmiştir.

# Tüm turnuva yazıları okumak için şuraya tıklayınız!.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN