Fransa Gerçeği..

Fransa Gerçeği..

Dünya kupası Fransa Hırvatistan finali ile sonlanmış oldu.

Finale kadar Almanya,Brezilya, Fransa favoriler arasında diye yazmıştım turnuva başlarken..

KÖŞE:DOĞAN GÜLŞEN

Görüldü ki artık bireysel yetenekleri ön planda olan Messi, Neymar, Ronaldo gibi takımlar yeterli performansı gösteremiyorlar, tedbir alındığında sıkıntı yaşıyorlar, daha çok takım olgusu takım olarak defans yapabilen oyunun boyunu daraltan her yerde çoğalabilen takımlar daha başarılı örnek kupayı alan Fransa…

Finalde oynanan futbol iki takımında finali hak ettiğini gösterdi, takım olarak hareket eden iki takım finale kaldı.Süpriz denilse de Hırvatların finale kalması çok zamandan beri birlikte oynayan bir ekip olarak finale kalarak ödülünü almış oldular..

Sadece Hırvatlar duran toptan zaaf oldukları grup maçları dahil turnuva boyunca golleri böyle yediler, finalde de ilk golü böyle yediler,hemen karşılık verdiler, Fransa takım olarak defansta olduğu halde..

Daha sonra penaltı posizyonu oldu, hakem var a gitti penaltı verdi.Var a baktığı halde bence ağır karardı penaltı,böyle de durumlar oluyor işte..

Hırvatların ondan sonra hücumları ceza sahasında çoğalamamaları nedeniyle sonuçsuz kaldı. Arkadan çekilen ilk Fransa şutunda ki kaleci hatası da var skoru 3.1’e getirdi, Fransa çok rahatlamış oldu.

3.1 olduktan sonra hırvatlar oyun disiplini olarakta bozuldular inançları gitti arkadan kolay bir gol daha 4.1 oldu skor bu artık kupanın Fransa nın olduğunun habercisiydi..

Fransa kupayı aldı ama gösterdiği bir şey vardı genç takım olması gençlere güvenmesi şimdiye kadar oynanan dünya kupalarındaki en genç takım burdan çok anlamlar çıkarılmalı,gençlere güvendikleri gibi onları nasıl hazır hale getirdikleri dünya kupası aldıracak durumda olarak olgunlaşmaları..

Hırvatlarda öyle 4 milyon nüfuslu bir ülke dünyanın en iyi takımlarında oynayan oyunculara sahipler,neden böyleler çünkü programlı çalışıyorlar potansiyellerini biliyorlar bilinçli çalışıyorlar,federasyon başkanları ünlü futbolcu eski Arsenalli Suker işi biliyor..

Neticede dünya kupası bitti orada olmamamız içimizi acıtıyor iyi düşünüp iyi çalışarak bir dahaki organizasyonda olmalıyız. Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülke yetiştireceği gençlerle bir gün dünya kupasında final oynamak hayalimiz olsun..Sevgilerle Doğan Gülşen

Etiketler

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN