Finalin İlk Ayağı Ticaret Odası Diyebiliriz

Finalin İlk Ayağı Ticaret Odası Diyebiliriz

Ticaret Odası Polis Gücü maçı, sahadaki rahatlıklarına ve oyun kalitesine bakarak Ticaret Odası adına tam bir antrenman maçından öte değildi.

Doğan Gülşen Yazdı

İki takım arasında muazzam güç ve kalite farkı vardı. Polis Gücü eksik oyuncularına rağmen iyi niyetle gücü nispetinde oynayabildiği kadar karşılık verebildi.

Yeşil-beyazlılar, sahanın boyunu çok iyi kullandılar. Mert forvet arkası olsa da, Çağlar ile ön libero gibi gelip arkadan oyun kurabilen, hücumsal her türlü varyasyon da bulunan, içeri kat eden, kanatlardan oyunu yönlendiren, ceza sahasının etrafının her yerinde bulunabilen, İki ye birleri, al-verler, ver kaçlar, şutlar çok çok iyiydi. Çağlar defansif orta saha olarak Mert’in arkasında sert etkili kesiciliği hem defansı hem Mert’ i rahatlatan Ticaret Odasının dinemosuydu..

Kanatlar Yusuf ve İsmail hem kanatta hem hücumda içeri girerek iyi işler yaptılar. İsmail attığı klas golle zaten kalitesini gösterdi. Aynı şekilde Yusuf da golünü atarak mevki olarak takımın en iyilerindendi

Furkan Arslancan, bizlere önde bir golcü nasıl olur onu gösterdi. Markajdan çıkan al ver yapan, koşu gösteren, kenarlara gelen, ceza sahası üstünde topla buluşan, duvar olan sürekli hareket halinde ceza sahası içini çok iyi kullanan müthiş işler yaptığı attığı şık goller fırsatçılığı ile ”ben golcüyüm” dedirtti..

Defans olarak ta Kaan, Serhat, Emrah dikkatli ve oyuna katkıları çoktu. Serhat hücum anlamında da kulvarını iyi kullandı, faydalı etkili çıkışları oldu. Yedikleri goller biraz grup maçı olması, Oğulcan’ın iyi duran top kullanması diyebiliriz.

Duran topta adam paylaşımı yapılamaması kalecinin hareketsizliği rahat top vurdurmaları kafa topu biraz sanki ”galibiyet alsak yeterli bizim için” dedirten cinstendi.

İkinci yarı oyuncu değişliklerinden sonra Yusuf’un yerine Uğur Aksoy girdi. Forvet Furkan kanada geçti. Bu oyun kurgusu ile pas alış verişleri anlamında kalite arttı. Uğur girince ön taraf forvet anlamında takıma ekstra güç kattı. Bunun kulübeden gelip oyun gücünün arttırılması Ticaret Odasının kulübesininde iyi olduğunu gösterir.

Sadece topsuz oyunda özellikle ikinci yarı İsmail, Uğur, Furkan dönüşleri ya da rakip özelinde biraz önde kaldılar. Rakip güçlü olduğunda takım savunması zafiyet yaşayabilir bunun bilincinde olmaları gerekebilir.

Kupada Finalin İlk Ayağı ”Ticaret Odası” Diyebiliriz

Toparlayacak olursak; Ticaret Odası takım olarak sahanın bütününe iyi yayılan mevki olarak sahanın her yerini kullanabilen dar alanda kısa paslar geçişler takım olarak hazır görüntü vererek çok verimli bir maç oynadı. 4 gol yemeleri belki ”nasıl oldu?” dedirtir ama bu grup maçlarının tamamlanmasına kadar olacak görüntülerden. Ticaret Odası takım oyuncu grubu sahada ne yaptığını bilen hücumsal anlamda görüntü olarak görsel güç gösterisi bir oyun oynadı bu oyunla finalin ilk ayağının Ticaret Odası olacağının büyük olasılık gibi durduğunu söyleyebiliriz. Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Maçın geniş detayları için 👉 buraya, fotoğrafları için 👉 şuraya  🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN