Finalin Adı Belli Oldu..

Finalin Adı Belli Oldu..

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında yarı final karşılaşmaları dün (Pazar) Soma Termik-Soma Kömürleri ve İmbat-Devlet Hastanesi takımları arasında oynandı.

8 golün atıldığı,normal süresi berabere biten ve uzatma bölümleri oynanan yarı final karşılaşmalarında Soma Kömürleri ve Devlet Hastanesi rakiplerini mağlup edip adlarını ‘’25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva” finaline yazdırdı.

Dünkü karşılaşmaların özeline girmeden; benim için futbol ile dolu tam altı saat geçti. Önce Turgutalp Gençlikspor-S.Yedi Eylülspor maçı hemen ardından turnuvada oynanan ve normal süreleri berabere bittiği için uzatma bölümleri nedeniyle uzayan karşılaşmalar.. Dağınık bir kafayla bir şeyler karalamaya çalıştım.. Hata-kusur-unuttuğum olabilir, her zamanki gibi affınıza sığınıyorum..

Karşılaşmaya ait fotoları görmek için buraya tıklayınız!.



FİNAL 9 MAYIS ÇARŞAMBA
Kupa finali, Soma Kömürleri ve Devlet Hastanesi arasında 9 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. Aynı gün Soma Termik ve İmbat A.Ş 3-4’lük maçı oynayacak..




SOMA KÖMÜRLERİ 2-1 SOMA TERMİK

İlk finalist takımı belirleyecek olan karşılaşma; Eleme maçında Ziraat Odası, çeyrek finalde ise Genç Girişimcileri eleyen Soma Kömürleri ile, Eleme maçında Maden-İş, çeyrek finalde de Soma Belediyesini eleyen Soma Termik takımları arasında oynandı. Normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatma bölümlerinde rakibini üstünlük sağlayan Soma Kömürleri finale kalan takım oldu.

ÖNEMLİ ANLAR..

İki takımda maça dosthane görüntülerle başladı..
Daha ilk atakta kornerde Bahadır Özgen iyi ortaladı, Ömür Gündüz çok iyi yükseldi ve kafayla meşin yuvarlağı Soma Termik ağlarıyla buluşturdu:1-0

Maçta ilk yarı bitene kadar ağırlığını koymaya çalışan Soma Termik, çok istediği ve arzuladığı beraberlik golünü bir türlü bulamadı.

İlk yarı bu sonuçla bitti ..

Yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya Bayram- Laz ibo değişikliğiyle başladı.

GOL GELDİ..

Oyuna hareketlilik getiren Laz ibonun kişisel becerileriyle korner çizgisinden dışarı çıkardığı topa, İsrafil düzgün ve sert vurdu, top çatal tabir edilen yere gitti:1-1

SOMA KÖMÜRLERİ KADİR DURAN’I GEÇEMEDİ

Yedikleri beraberlik golünden sonra sağlı-sollu ataklarla Soma Termik kalesini adeta ablukaya alan Soma Kömürleri, kalesinde inanılmaz kurtarışlara imza atan Kadir Duran’ı bir türlü geçmeyi başaramadı.

NORMAL SÜRE 1-1 BERABERE BİTTİ.

Uzatmalarda Soma Termik baskıyı arttırmaya çalıştığı anlardan birinde savunmayı boş bırakınca Soma Kömürleri cezayı kesti. Hüseyin Topan’ın defansın arkasına attığı mükemmel pasla buluşan Bahadır Özgen, önce ıska geçti, sonrasında ayağının içiyle Kadir’in uzanamayacağı yere meşin yuvarlağı bıraktı:2-1

2-1’den sonra Soma Termik beraberlik için yüklendi, Soma Kömürleri pozisyon buldu .
Soma Termik, önce laz İbonun getirdiği topta Ataberk Fatih’e ‘’alda at’’ dedi. Fatih meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı.

MEHMET BİLAL ÇATALDAN ÇIKARDI

İlerleyen dakikalarda Soma Termiğin başarılı forveti Oğuz Akyüz’ün çok iyi yükselip vurduğu kafada Termik yedek kulübesindeki hoca ve futbolcular ‘’gol’’ diye ayağa kalktı, kaleci Mehmet Bilal, adeta havada uzayarak meşin yuvarlağın ağlarıyla buluşmasına izin vermedi.

Soma Kömürleri uzatmalarda Bahadır Özgen ve Uğur Aksoy ile mutlak gol pozisyonları bulsa da günün başarılı oyuncularından kaleci Kadir Durhan gole izin vermedi. 70 ve uzatma bölümlerini izleyen herkesin hop oturup hop kalktığı harika maç, Soma Kömürlerinin oldu . İki takımı da tebrik ediyoruz ..




SOMA KÖMÜRLERİ UZATMALARDA..

Geçen sezon finale kalma başarısı gösteren siyah-beyazlı ekip Soma Kömürleri, bu sezonda yarı finalde Soma Termik’i Ömür Gündüz ve Bahadır Özgen’in attığı gollerle 2-1 mağlup ederek finale kalma başarısını gösterdi. Turnuvaya geçen seneki performansından uzak bir görüntüyle başlamalarına rağmen her maç üstüne koyarak fit duruma geldiler. İki sene üst üste finale kalarak kalitelerini gösterdiler. Bu arada takım olarak hepsi mükemmel oynadı ancak iki oyuncu ki! onlardan bahsetmezsem yazım eksik kalır…
Faruk Ural; O, takımın görünmez kahramanı.. Soma Kömürlerinin tabiri yerindeyse ‘’hamalı’’ Oynadığı futbolu bir çoğunuz beğenmeye bilirsiniz. Ama takımı adına o kadar faydalı işler yapıyor ki; koşan-basan-sessiz-tekmeye kafa sokan-çalışkan vs. vs. takdir edilecek oyuncusun vessalam..
Faik Ay; 15 seneyi aşkın takip ettiğim turnuvada ve beraber oynadığımız ve şampiyonluk yaşadığımız Soma Masterlerde; gerek futbol performansı gerekse efendi kişiliği o kadar takdire şayan ki seni alnından öpüyorum. Son iki maçta da hakemin hatasını kendi aleyhine değiştirerek ne kadar düzgün bir adam olduğunu ispatladın helal olsun sana…




SOMA TERMİK ÇOK İSTEDİ AMA!

Her sene olduğu gibi bu senede başarılı bir turnuva geçirdiler. Takım oyununun ne demek olduğunu tam anlamıyla sahaya yansıtarak yarı finale kadar hak ederek geldiler. Fakat bu maçta zorlu rakibine karşı özellikle ilk yarıda silik bir oyun sergilediler. Duran toptan yedikleri golle geriye düştüler. Kaleci Kadir Duran’ın müthiş performansı farkın açılmasını engelledi. Ancak ikinci yarının son bölümlerinde müthiş bir baskı ve enerjiyle oyunu domine ettiler.Bu bölümde İsrafil Demir’in harika füzesiyle beraberlik golünü de bularak maçı uzatmalara götürmeyi başardılar.Uzatmalar da bir anlık dalgınlık pahalıya patladı. Hüseyin Topan’ın defansın arkasına attığı müthiş topa koşu yapan Bahadır Özgen, karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü yaparak final biletini takımına kazandırdı. Son bölümde muazzam baskılı oynayan Soma Termik, kaleci Mehmet Bilal’in kurtarışlarını geçemeyerek final şansını kaybetti.

SAHA:Teiaş
HAKEM:Gökhan Özkan
SOMA KÖMÜR:M.Bilal-Olcay-Ömür-Hüseyin-Faik-Faruk-B.Korkmaz-Uğur-B.Özgen
YEDEKLER:Celal,M.Ekici,B.Korkmaz,Doğan,Mustafa,Ali,Murat,Ersan,Fatih

S.TERMİK: Kadir-Osman-Onur-Taci-Burak-Bayram-Fatih-İsrafil-Oğuz
YEDEKLER:Bilal,Laz, Mustafa,Ataberk,İlker,Gürkan,Güray
GOLLER:Ömür Gündüz, Bahadır Özgen (S.Kömür),İsrafil Demir (S.Termik)



DEVLET HASTANESİ 3-2 İMBAT A.Ş

Turnuvanın son finalist takımını belirleyecek olan karşılaşma çeyrek finalde ELİ (1) maçında iki kez geriden gelip karşılaşmadan Sait Yurduseven (2) ve İsmail Bardan’ın golleriyle 3-2 galip ayrılan Devlet Hastanesi ile Demir Export’u Ahmet Cura’nın attığı golle saft dışı bırakan İmbat A.Ş arasında oynandı.
Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmanın uzatma bölümlerinde rakibine 3-2 üstünlük sağlayan Devlet Hastanesi finale yükseldi.


ÖNEMLİ ANLAR..
İlk tehlikeli atak Devlet Hastanesinden geldi.

1.dakikada Sait ceza alanına iyi indirdiği topu dönüp vuracaktı ki ayağına aldığı darbe yüzünden yerde kaldı.. Talihsiz oyuncu maça devam edemedi ve yerini Abdullah’a bıraktı.

İMBAT ÖNE GEÇTİ

5.dakikada Sağdan gelen güzel ortayı Ahmet Cura iyi zamanlamayla kafayla ağlara gönderdi:1-0

Sait’in erken dakikada sakatlanıp oyundan çıkması, ardından 5.dakikada yedikleri gol sonucu oyundan biraz düşen Devlet Hastanesi, kalesinde önce Ahmet Curaya karşı karşıya, sonra Deniz’e gol pozisyonları verdi. Kaleci Şenol başarılıydı.

İLK YARI 1-0 İMBAT LEHİNE SONUÇLANDI.

ikinci yarıda golle başladı.
Organize gelen atakta önce Birol Abdullah’a Abdullah’da arka direk dibine kesince Gazi Emin Kabak güzel koşu sonucunda meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı:1-1

1-1’den sonra sayısız fırsatlarını değerlendiremeyen İmbat oldu.
İmbatlı oyuncu karşı karşıya atamayınca Devlet Hastanesinin direnci arttı ve son dakikalara ümitli girdi.

ŞENOL ŞEVİK FAKTÖRÜ..

65. Dakika da İmbat karşı karşıya bir net pozisyon daha kaçırdı ki; burada kaleci Şenol önce çeldi yerdeyken sakatlanma pahasına bir hamle daha yapıp Ahmet Curaya gol izni vermedi ..

DİREK!

70+2.dakikada ‘’maç bitiyor mu’’ derken Emin Kabak’ın arka direğin dibinde 6 pastan harika volesi direk de patladı. Normal suresi 1-1 biten maç uzatmalara kaldı.

UZATMALAR..

Uzatmaların başında İmbat dan Bülent Aktuğ, çok sert vurdu Şenol çeldi . Donen topa İmbat’lı oyuncular ayak sokunca Şenol geç kaldı ve penaltıya sebep verdi. Topun başına geçen Bülent Aktuğ, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve İmbat’ı 2-1 öne getiren golü kaydetti.

İKİNCİ UZATMA

Uzatmanın ikinci devresinde inanılmaz sahnelere tanıklık ettik!
Devlet Hastanesi adına; Harun’un şutunda oyuna sonradan giren Kemal’in eline çarpan topta hakem beyaz noktayı gösterdi . Meşin yuvarlağın başına geçen Birol Alınaçık durumu eşitledi:2 2

MAÇ ‘’PENALTILARA GİDECEK’’ DİYE BEKLERKEN!

Maç penaltılara mı gidecek acaba derken . önce Abdullah vurdu kaleci Erol çeldi. Dönen topu Birol boş kaleye sert vurdu . Kemal bu sefer eliyle müdahalede bulununca; karşılaşmanın hakemi Devlet Hastanesi adına bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Topun başına tıpkı ilk penaltıda olduğu gibi yine Birol Alınaçık geçti. Birol düzgün vuruşla Devlet Hastanesine final müjdesini verdi:3-2



Kalan dakikalarda; Emin, Erhan ve Bülent çokca kaleyi deneyen İmbat, kalesinde adeta devleşen Şenol Şevik’i geçemeyince Devlet Hastanesi iki kez geriye düştüğü karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı ve adını Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva Finaline yazdırdı.

DEVLET HASTANESİNDEN AYNI TARİFE!

Güçlü rakipler arasından sıyrılarak çeyrek finale gelen ve çeyrek finalde turnuvanın favorilerinden ELİ (1)’i uzatma bölümlerinde bulduğu gollerle 3-2 mağlup eden Devlet Hastanesi, aynı tarifeyi yarı final maçında İmbat’a uyguladı.Tıpkı ELİ (1) maçında olduğu gibi..

Evet; geride bıraktığımız 78 maç içerisinde turnuvada yarattığı mucizenin ilk akla gelen takımıydı Devlet Hastanesi. Ben de dahil kimsenin şans tanımadığı, ellerindeki mütevazi kadroyla güçlü rakiplerinin arasından sıyrılarak tur atlayan, her tur sonrası da Teiaş Eğitim Tesislerinde taraftarlarıyla sergiledikleri sevinçlerini görsel şölen haline dönüştüren bu ekibin başta takım sorumlusu Sancar Delibalta, teknik sorumlu Muzaffer Okyay ve tüm bireyleri kutluyorum..

İNANMAK ve EKİP OLMAK

Devlet Hastanesinin aldığı başarılı sonuçlarda teknik sorumlu Muzaffer Okyay ile birlikte imza atan takım sorumlusu Sancar Delibalta karşılaşma sonrası şunları söyledi: ‘’Öncelikle centilmenliklerinden ödün vermeden temiz bir maç çıkaran,büyük takımlıklarına yakışan futbol oynamayı alışkanlık edinmiş ve onlarla oynamanın bize gurur verdiğini bilmelerini istediğim İMBAT A.Ş futbol takımını hem kutluyor hem de teşekkür ediyorum.

Takımımıza gelince hep söyledim takımızın inancına, azmine ve mücadeleci karakterine hep inandım hep inanıyorum.Ve tekrar hatırlatmak istiyorum takımım serseri mayın gibi fakat bu sefer nerede patlayacağımızı biliyoruz. Allah nasip ederse finali heyecanla bekliyor ve bizi destekleyen ve maç boyunca bize sahip çıkan hastanemiz personeli olan olmayan tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Ve eklemek istiyorum şampiyonluk hayal değil sadece inanmak, ekip olmak Ve mücadele etmektir’’dedi.




İMBAT FİNALE ÇOK YAKLAŞMIŞTI!

Geçen senede rakiplerine bir bir üstünlük sağlayarak finale kalan ve şampiyon olan İmbat A.Ş, bu sezonda finale kalma adına verdiği mücadelede iki kez öne geçmesine rağmen rakibine uzatma bölümlerinde yediği gollerle 3-2 mağlup oldu ve final oynama şansını kaybetti.

Devlet Hastanesi karşısında maça oldukça iyi başlayan ve Ahmet Cura’nın kafa golüyle de öne geçen İmbat, maçın büyük bölümlerinde öyle bariz gol pozisyonlarına girdi ki; bunların çoğunda kalesinde devleşen Şenol Şevik gole izin vermedi. Diğer girdikleri pozisyonları ise cömertce harcadılar.Hal böyle olunca da; bir önceki Demir Export maçından sahadan başları ”dik” Devlet Hastanesi mağlubiyetiyle başları ”eğik” ayrıldılar. İmbat-Demir Export maçında çapraz bağlarından sakatlanan ve yaklaşık 3 ay boyunca spor yapması yasaklanan Can Açıkgöz’ün yokluğu bu maçta büyük ölçü de hissetti.



SAHA:Teiaş
HAKEM:Y.Emre Çakar
İMBAT A.Ş:Erol-Engin-Onur-Emin-Bülent-Özkan-Yusuf-Deniz-Cura
YEDEKLER:Mehmet,Kemal,Semih,Erhan,Gökhan,Tolga

DEVLET HASTANESİ:Şenol-Kerim-İbrahim-Harun-Mahmut-Emin-İsmail-Birol-Sait
YEDEKLER:Ali,Sancar,Eyüp,Sercan,Mehmet,Ümit,Abdullah
GOLLER:Birol Alınaçık (2), Emin Kabak (Devlet Hastanesi), Ahmet Cura, Bülent Aktuğ (İmbat)

# Karşılaşmaya ait fotolar Soma’da Spor adlı facebook sayfamıza yüklenmiştir..

3.4’lük Maçı:
09.05.2017 Çarşamba (saatler bilahare belirlenecek)

Final Maçı:
09.05.2017 Çarşamba



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

1 YORUM

  1. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Tebriklwr soma komurleri .
    Helal olsun size devlet hastahanesi . Başarılaŕ

YORUM YAZIN