Finali Hak Ettik

Finali Hak Ettik

Soma olarak gün boyu maçın havasına girmiştik zaten..

Sosyal medyada herkes paylaşımlarda bulunarak desteğini gösterdi.
Soma ilçe olarak hazırdı, ”akşam biran önce gelsin” diye beklerken ”acaba nasıl bir maç olur?” diye düşüncelerle kendimizi hazırlıyorduk..

Somaspor maça 4.3.3 sistemi ile başladı. Rakip Muğlasporda aynı sistem 4.3.3 olarak sahadaydı..

Maçın başında iki takımda kontrollü ve birbirini tartarak başladılar,ama pandemi dönemi bütün takımları etkilediği gibi tempo olarak düşüktü bu maç oynamamakla ilgiliydi pas hataları çoğunluktaydı iki takım içinde..

Yusuf Can, Muammer Atalay ve Nurettin orta sahada fizik kondisyon olarak istenilen seviyelerde değildiler ona keza kaptan Üzeyir fizik olarak çok iyiydi hücumlara destek verdi..

Ama maç boyu finali daha çok isteyen takım Somaspor du. İstek, arzu hücum yönü daha istekli görüntü veren takımdı. Mehmet Uysal da çok istekliydi ama topla önde buluşturmak ta zorlandık kendi de topla buluştuğunda tutamadı bununda yeterli yakınlaşma olmadığı içinde diyebiliriz. Nurettin orta saha olarak lig’deki oyun olarak ceza sahasında etkili olup gol attığı maçlara nazaran bugün onları göremedik, son top kullanmada da eksikler görüldü. Mehmet Bağlı ve Muammer güzel iki topu iyi kullanamadılar bu tabi ki takımdaki maç eksiğinin olmasından diyebiliriz..

Üzeyir’le çok taç atışı kullandığımız da ceza sahası da Melih’de girmeliydi bunlarda hiç etkili olamayıp topa vuramadık, duran topları etkili kullanamadık.. Ama ilk yarı arzu istek olarak Muğlaspor’dan iyiydik ..

İkinci yarı hamle olarak ta neler olur diye düşündük kadro olarak yetersiz görüntü sezon boyu yaşadık bunun bugün de yedek kulübesinin sıkıntılı durumunu biliyorduk..

Ama Muğlaspor’un takım olarak biraz altımızda kaldığı görüntüsü TV başında bizi rahatlatıyordu. Golü bulursak maçı alırız dedirten görüntü vardı sahada..



Kalecimiz Tunay’ın degajı ve Mehmet Uysal’ın yükselişi, Mehmet Bağlı’nın takipçiliği Muğlaspor defans olarak zincirleme hataları sonucu golü bulduk..

Artık defans olarak zaten iyi takımımız Melih-Onur’la çok uyumlu göründüler maç boyu.. Muğlaspor ataklarında da yerinde ve zamanında yaptıkları hamlelerle rakip oyunculara gol fırsatı tanımadılar. Kaptan Üzeyir zaten bek olarak bugün çok iyi oynadı maç bütününde önündeki Muammer aksasa da geri yardıma gelmede yerinde değişiklikle hoca önlemi aldı..

Kalan dakikalar oyun olarak Muğlaspor’u iyi karşılayarak defans olarak bütün takım topun arkasına geçerek pozisyon vermeden bitirdik. Son dakika değişiklikleri zaman ve taktik için yapıldı..

Net söylenecek bir şey varsa Muğlaspor’dan daha iyiydik. Daha istekli, arzulu ve coşkulu görüntü vererek istenileni aldık. Hedefe bir kaldı.. Emeği geçen basta teknik ekip olarak herkesi kutluyoruz bravo çocuklar diyoruz finali hak ettik..Sevgilerle ..Doğan Gülşen



YASİN TUNÇ

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN