Eyvallah Sinan Başkanım

Ülkemizi parçalayan maden kazası felaketinden sonra Soma’ya ilk koşanlardan biri olan Sinan Vardar, bugünkü Fotomaç Gazetesindeki köşe yazısında Soma’yı ele almış.

HABER:SOMADASPOR.COM-KAYNAK: FOTOMAÇ

Değerli başkanın ”SOMADA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR” Foto Maçtaki köşe yazısı aynen şöyle:

‘’Soma’ya ilk koşanlardan biriydim. 200 bin nüfuslu İlçenin beni büyük bir heyecanla karşılayıp faciadan sonra ortada kalan Somaspor’a başkan olmam için çok teveccühle karşılandım ve başkan oldum.
Nüfusunun çok önemli bölümünün genç olan Soma’da öncelikle 3 bin kişilik Stadın kapasitesini arttırmak için Ankara’ya koştum. Gençlik Spor Müdürlüğü 6 ay içerisinde stadı harika bir zemine kavuşturup kapasiteyi 8 bin kişiye çıkardılar.




Soma’lılar futbolu çok seviyor. Stad her maç tıklım tıklım doluyor. Bu kulübün yaşaması için alt yapının önemini bilen bir futbol adamı olarak kolları sıvadım. Yıldırım Demirören ve Fatih Terim, Soma’lılar ve benim sesime kulak verip harika bir alt yapı tesislerine imza attılar.
Soma futbolcu üretmek için şahane bir tesise kavuştu. Daha sonra direkt yazılarımda ve şahsi görüşlerimle tesisler Soma’ya devredildi.




Soma 500 senelik ihtiyacını karşılayacak Kömür yataklarına sahip. Koç Holding’in modern tesisleri geçtiğimiz yıl faaliyete geçti.
Son aldığım haberlere göre de; Muzaffer Nasıroğlu ve Koç Holding yeni maden yataklarına yeni tesisler kurmak için harekete geçtiler. Zaten yıllardır maden yataklarını işleten İmbat Madencilik, Gökalp Büyükyıldız genel müdürlüğünde Somaspor’a gerekli desteği vermişler.
Somaspor’a bu araziyi, Türkiye Kömür İşletmeleri hibe etti. Türk ekonomisinin parlayan yıldızı Torku firması da Somadaki Enerji Santralini satın alarak Soma ekonomisine itici bir güç kazandırdı. Yine devletin yeniden inşa ettiği Devlet Hastanesi de muhteşem.




Başta geçtiğimiz haziran ayında kaybettiğimiz Erdoğan Demirören, Soma’ya 3 okul kazandırmıştı. Devletimiz, 301 şehidin yakınlarına hiç olmazsa yaraları sarmak için çok büyük destekler verdi. Bir çok şehit çocuğu da Somaspor’un alt yapısında sadece futbol değil, diğer spor branşlarında faaliyet göstermeye devam ediyor.
Geçen hafta 1,5 yıl aradan sonra Soma’ya gittim. Somalılar beni büyük bir heyecanla karşıladı.Çok onore oldum ve duygulandım. BAL lig,inde mücadele eden Somaspor’un hedefi 3.lige çıkmak. Soma haklıda takımını her zaman muhteşem bir şekilde destekliyor. Soma 3.ligi hak ediyor.




Manisa Millet Vekili M.Ali Özkan geçmiş dönem Belediye Başkanı Hasan Ergene yeni başkan Ali Tulup, Bld. Baş.Yard. Temel Korkmaz, Mali Hizmetlet Müd. Hakan Aydın ve başkanlığımda yönetime aldığım İhsan Çetin kardeşimde biraz benden feyz alarak sanki futbolun kitabını yazmışlar. Varlarını yoklarını Somaspor’a vermişler.
Bal ligi içinde çok güçlü bir takım kurmuşlar.Gürcü satrafor Toma Tabatadze süper ligde her takımda oynar. Kırgız futbolcu Mirlan Murzaev’ide çok beğendim.
Somaspor-Yalova Kadıköyspor’u 4-1 yenerken gelecek için ümit verdi. Bende bundan sonra Somaspor’un çok iyi yerlere gelmesi için her zamanki gibi bütün gayreti göstereceğim.
Futbolda doğru yapılan heryerde Sinan Vardar vardır.
Soma’daki büyük maden şirketlerinin Somaspor’a destek vermesini can-ı gönülden istiyorum. Somaspor bu şirketlerin de desteğini alırsa futbolumuza futbolcu ordusu üreten bir ordu haline gelir’’




Etiketler

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN