Eyvallah Dumanlı Kentin Puslu Çocukları

Eyvallah Dumanlı Kentin Puslu Çocukları

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’un ilk haftasında siyah beyazlı ekibimiz Somaspor, deplasmanda karşılaştığı Isparta 32 Spor’u ilk yarıda attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

En son içeride oynadığımız ve 3-2 galip geldiğimiz Afyonspor maçından bu yana, futbolsuz hiçte iyi geçmeyen 98 gün.. Şimdi hepsi geride kaldı. ”Yeni bir grup, genç ve yetenekli oyunculardan kurulu yeni bir Somaspor, yeni bir başlangıç” dedik ve 36.dakikada Oğuzhan Ayaydın, 40.dakikada ise Erdem Aygül’ün golleriyle lige ”süper başlangıç” yaparak, sevenlerine ”Eyvallah Dumanlı Kentin Puslu Çocukları” dedirttik.

Maçtan Kısa Kısa…

Maçı süperkanalsport youtube ekranlarından takip ettiğimiz kadar kaleme almaya çalışalım…

Safa Yılmaz’ın düdük çaldığı maça iyi başlayan Somaspor, 7’dakikada Erdem’in derinlemesine attığı topla ceza sahası sol çaprazından sert vuran Erkan’ın topu, direkten döndü.
İlk 20 dakikada oyun üstünlüğünü elinde bulunduran siyah-beyazlı ekibimiz, 13’dakikada Enes, 18’dakikada ise Kamil ile etkili oldu, ancak meşin yuvarlağı ağlara gönderemedik.

Yüreğimizin Ağzımıza Geldiği Anlar!

Isparta 32 Spor ilk defa etkili geldi.. 27.dakikada korner atışından gelen topa iyi yükselen Ayberk’in kafası, kale direğimizden döndü.

Öne Geçtik!

36’dakikada gelişen Isparta 32 Spor atağında baskı ve presle top kapan Erdem Aygül, ceza sahası içerisinde Arda Çolak’ı topla buluşturdu. Arda, Yiğithan’ın faulü ile bir anda yerde kaldı. Pozisyonu yakından takip eden maçın hakemi Safa Yılmaz tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen Oğuzhan Ayaydın, temiz vuruşla topu ağlara göndererek, Somaspor adına sezonun ilk golüne imza atan oyuncu oldu:0-1

Enes Gole İzin Vermedi.

Ender gelişen ev sahibi atağında Muhlis’in kaleci Tunay’ı geçen vuruşunda, Enes Tayfun müthiş hamle ile topu gol çizgisinden çıkarmayı başardı.

Farkı İkiye Çıkardık!

40’dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Erdem Aygül, kendine yakışır plase ile meşin yuvarlağı Isparta 32 Spor ağlarına göndererek Somasporumuzu deplasmanda 2-0 öne geçirdi.

Arda İle Mutlak Golden Olduk!

İlk yarıda Isparta 32 Spor defansına zor anlar yaşatan Arda Çolak, 45+2’dakikada bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Her kes gol diye ayağa kalktığı anda Arda Çolak’ın vuruşu, Alp’ten döndü.

İlk Yarı Skoru: Isparta 32 Spor 0-2 Somaspor

Isparta 32 Spor teknik direktörü Hakan Hayati Karaca, ikinci yarıya hamle yapmak adına Emrecan-C.Kızıltaş ve Halim’in yerine Caner-Ömer ve Abdülkerim değişikliği ile başladı. Bu hamle ev sahibi takım adına etkili oldu.

Ispartaspor’u Umutlandıran Gol Geldi!

Ev sahibi ekip, önce ilk golü sonrada beraberlik golünü belki bulabilirim düşüncesiyle baskısını arttırdı.
Somaspor’da 2-0’ın verdiği skor avantajı ile oyunu tutma adına biraz geri yaslanınca Isparta 32 Spor golü ‘’ben geliyorum’’dedi ve dakikalar 61’i gösterdiğinde ceza sahası içerisine gönderilen topa dönerek nefis vuran Zihni Temelci, farkı bire indiren oyuncu oldu:1-2

Isparta 32 Spor 10 Kişi!

80.dakikada Isparta 32 Spor adına daha önce 27’dakikada sarı kartı bulunan Ayberk Kaygısız, 80’dakikada yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda her iki takım adına girilen gol girişimleri ağlarla buluşmayınca Somaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Somaspor Açısından;

Sezonun ilk maçları devamlı zor ve sürprizlere açıktır. Tunay Meral ve Erdem Aygül haricinde tamamı genç ve yeni oyunculardan kurulu olmasına ilave birde orta sahamızın etkili isimlerinden Mücahit Arslan’ın yokluğu bizleri maç öncesi tedirgin etmişti. Açıkçası  korkarak geldiğimiz Isparta deplasmanı süprizlere ve zorluğa açık olmadı. Basatemür’un talebeleri özellikle ilk yarıda akıllı oyun anlayışını sahada iyi uygulayıp ikide güzel gol bulunca; korkulu gelinen deplasmandan ‘’güle oynaya’’ üç puanla Soma’ya geri döndüler.

Sonuç olarak; şuradaki maç önü yazımda belirtmiştim. ”Sezonun ilk maçında, forma için savaşan, ayakları yere sağlam basan, keyif veren, heyecanlandıran, gelecek adına umutlandıran bir takım görme ümidiyle bekliyoruz maç saatini” Evet bu maçın özelinde özellikle ilk yarıdaki Somaspor, inandı-istedi ve kazanmak için her şeyi yaptı, zorluk derecesi yüksek olan bu deplasman maçında galibiyet alarak hem camiayı hemde taraftarını sevindirdi. Tebrik ediyorum. SİYAH-BEYAZ DEVAM…

Bağlantılı Haberler

98 Gün Sonra O Gün Nihayet Geldi Çattı!
Basatemür’un, Isparta Maçı Öncesi Açıklaması
Somaspor 2-0 Isparta 32 Spor
Isparta Maçı Öncesi 3 Eksik
Isparta Maçımızın Hakemleri Açıklandı
Isparta 32 Spor 3-1 Somaspor
Somaspor-Ispartaspor Maç Fotoları
Teknik Direktör Basatemür, Isparta Maçını Değerlendirdi
Isparta 32 Spor Kalecisi Gökhan Köstereli Korkuttu!
Somaspor’dan İnanılmaz Bir İkinci Yarı
Yeni Yıl Hediyesi: Somaspor 3-0 Isparta 32 Spor (VİDEO)
Mustafa Aydın, Liderliğimizi Isparta Maçıyla Taçlandıracağız
Isparta 32 Spor Maçı Öncesi Son Durum (VİDEO)
Somaspor-Isparta 32 Spor Maçının Hakemleri Belli Oldu.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN