Etimesgut Belediyespor Maç Önü

Etimesgut Belediyespor Maç Önü

Somaspor Etimesgut Belediyespor deplasmanına iddialı gidiyor.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele veren temsilcimiz Somaspor, Etimesgut Belediyespor ile 5 Aralık Pazar günü saat 13.00’da Sincan 15 Temmuz Milli Birlik Stadı’nda oynayacağı maça odaklandı. Teknik Direktör Burhanettin Basatemür nezaretinde hazırlıklarını bugün tamamlayan Somaspor, başkent deplasmanından 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor.

Deplasmanda 7 puan topladık.

Siyah-beyazlılar, bu sezon şu ana kadar deplasmanda 7 maça çıktı. Temsilcimiz, bu karşılaşmaların ikisini kazanırken, 1 beraberlik, 4 yenilgi yaşadı.

Söz konusu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandıran Somaspor, filelerinde 13 gol gördü.

Dış sahadaki iki galibiyetini 2’inci haftada Adıyamanspor (2-0) ve 10.haftada Sivas Belediyespor (3-2) karşısında alan siyah-beyazlılar, deplasmanda tek beraberliğini 12’nci haftada 1-1’lik skorla Sarıyer karşısında elde etti.

Somaspor, deplasmandaki mücadelelerde 4’üncü haftada Diyarbekirspor’a 3-1, 6’ncı haftada Sakaryaspor’a 3-0, 8’inci haftada Serik Belediyespor’a 1-0 ve 14.üncü hafta Bodrumspor’a 3-1 mağlup oldu.

Siyah-beyazlılar, 10’uncu haftada deplasmanda Sivas Belediyespor’u 3-2 mağlup ettikten sonra 12’nci haftada deplasmanda Sarıyer ile 1-1 berabere kaldı.

Ligde şuana kadar oynadığı 15 karşılaşmada 7 galibiyet, 4 mağlubiyet, 4 beraberlikle 25 puan toplayan temsilcimiz, Etimesgut deplasmanında da sahadan iyi bir sonuçla ayrılarak, ligin ilk devresinin bitimine 4 maç kala puan hanesine 3 puan daha eklemek istiyor.



Etimesgut Bld.Spor içeride 9 puan topladı.

Ev sahibi konumundaki rakibimiz Etimesgut Belediyespor’un iç saha karnesine baktığımızda; 7 maç oynamışlar. Bu 7 maçın 2’sini galip 3’ünde berabere kalırken ikide mağlubiyetle ayrılmışlar.

Üç puanı Kahramanamaraşspor’u 3-1, Sarıyer’i 1-0 mağlup ederek almışlar. Berabere kaldığı maçlar; Sivas Bld.Spor 0-0, Bodrumspor 0-0, Vanspor 1-1 olmuş. Mağlubiyetlerini ise; 2-0’lık skorlarla Bayburt Özel İdare ve  Çorumspor’dan almış. Ankara ekibi söz konusu maçlarda 5 gol atıp 6 gol yemiş.

Üç oyuncumuz sarı kart sınırında

Takımda sakat yada cezalı oyuncu bulunmazken, Tunay Meral,  İbrahim Ak ve Özcan Aydın Etimesgut Belediyespor maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, Pazar günü kart görmeleri durumunda 17. haftadaki Ankaraspor maçında forma giyemeyecek.



Düdük Ömer Tolga Güldibi’nin

5 Aralık Pazar günü saat 13:00’de Sincan 15 Temmuz Milli Birlik Stadı’nda Etimesgut Belediyespor-Somaspor arasında oynanacak karşılaşmayı Kocaeli Bölgesi Klasman Hakemi Ömer Tolga Güldibi yönetecek. Güldibi’nin yardımcılıklarını R.Ufuk Avdaş ve E.Abdülmecit Sayar üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Mehmet Güngör..
Karşılaşmanın hakem triosunda bize aşina olan iki isim var. Orta hakem Ömer Tolga Güldibi 2014 Bölgesel Amatör Lig 8.grup maçında Tirespor’a deplasmanda 2-0 kaybettiğimiz maçta düdük çaldı. Diğer isim ise Sakaryaspor’a 3-0 mağlup olduğumuz maçta yardımcı hakem olarak görev alan Ramazan Ufuk Avdaş

Somaspor 2-1 Etimesgut Belediyespor

İki takım daha önce hazırlık maçında karşı karşıya gelmişti. Somaspor, geçen sezon 2.etap hazırlık kapsamında Kartepe’de  karşılaştığı Etimesgutspor’u Abdülkadir Çelik ve Muhammed Öztürk’ün golleriyle 2-1 mağlup etmişti.

 

Gültekin: “Mutlu döneceğimize inanıyoruz”

Somaspor yöneticisi Hakkı Gültekin, ligde ilk devrenin sonları yaklaşırken iki hafta üst üste deplasmana çıkacaklarını ve bunun ilki Etimesgut Belediyespor olduğunu hatırlattı.

Başkent deplasmanına üç puan için gideceklerini ifade eden Gültekin, şunları kaydetti:

“Somaspor olarak her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Diğer maçlarda olduğu gibi Etimesgut Belediyespor mücadelesinde de bu hedef doğrultusunda sahada olacağız. Kaliteli oyuncu kadromuz ve kaliteli teknik heyetimizle Etimesgut Belediyespor maçında sahadan iyi neticeyle ayrılan taraf biz olmak istiyoruz.”dedi.

Diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da yüreğiyle oynayan, koşan mücadele eden ve 90 dakikanın sonunda 3 puanı hanesine yazdırmış bir Somaspor görmemiz dileğiyle.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..



16.Hafta Maçları:

Etimesgut Bld-Somaspor
Çorum Fk-İnegölspor
Van Spor-Ankaraspor
Sarıyer-Niğde Anadolu
Turgutluspor-Sakaryaspor
Bodrumspor-Hekimoğlu Trabzon
Kahramanmaraşspor-Diyarbekirspor
Sivas Belediye Spor-Afjet Afyonspor
Serik Belediyespor-Ergene Velimeşe
Bayburt Özel İdare Spor-Adıyamanspor

Bu arada habere konu olan kırmızı formalı resmin baş aktörü Recai Erçetin🙂

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN