Eşrefpaşa Master 4-6 Soma Master

Eşrefpaşa Master 4-6 Soma Master

Ege Masterler Ligi B-Gurubunda mücadele eden Soma Master Futbol takımı, gol düellosuna sahne olan karşılaşmada, Eşrefpaşa Master’i deplasmanda 6-4 mağlup etti.

FOTO-HABER:Çınar DURALİ

Sitede yayımlanan Köşe Yazıları ve Yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir. somadaspor.com yazıların sorumluluğunu almaz.

7 Ocak Pazar akşamı saat 21:00’da İzmir Karabağlar Yeşilyurt sahasında ilk düdüğün çalmasıyla beraber oyuna iyi başlamasına rağmen kalesinde golü gören Soma Master oldu.

15.dakikada 1-0 geriye düşen Soma Master golden sonra oyuna daha adapte oldu ve Raşit’in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Hüseyin, kalecinin üstünden yaptığı aşırtma vuruşla durumu eşitledi:1-1

Beraberlik golünden sonra oyuna ağırlığını koyan Soma Master talihsiz bir hatayla yeniden yenik duruma düştü:2-1

Beraberlik golü için yüklenen Soma ekibi, sağdan-soldan pas trafiği ve rakip sahaya yüklenmesine birlikte çok pozisyon buldu ancak final pas ve vuruşları iyi olmayınca devreye 2-1 mağlup girdi.

Müthiş geri dönüş!

İkinci yarı başlamasıyla birlikte yoğun yağmur altında futbol biraz zorlaştı. Her şeye rağmen önce beraberlik sonrada galibiyet golü için çok baskı yapan Soma Master, yediği talihsiz bir golle 3-1 geriye düştü.

Yenilen üçüncü golden sonra oyundan düşmeden devam eden mavi siyahlılar, inanılmaz istek, arzu ve kazanma hırsı ile maça asılmaya başladı. Hele sahada bir Raşit Çakır vardı parantez açmamız gerekiyor. Klas oyuncu bütün yer her yerde topa bastı o güzel futbolunu nazar değmesin dediğimizde yaklaşık 35 metreden kaleye füze yolladı ve müthiş bir gol atarak skoru 2-3’ e getirdi.

Raşit’in golünden sonra tekrar oyuna bir canlılık geldi. Soma Master baskıyı iyice artırdıkları zaman tam artık bu maç döndü derken talihsizce uzaktan aynı şekilde 35 metreden muazzam bir gol atan Eşrefpaşa skoru 4 – 2 yaptı.

Kalesinde gördüğü dördüncü golden sonra ‘’artık her şey bitti, top Soma’yı sevmiyor’’ denildiği anda golden 15 dk sonra Semih Sakaldaş ceza sahasına girdi ve kalecinin dengesiz müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltıyı gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Dinçer Çakır, farkı bire indiren golü kaydetti:4-3

Farkın bire inmesiyle beraberlik için umutlanan Soma yeni transferi Ramazan Yılmaz, sağ taraftan yapılan ortaya güzel bir vuruş yaparak maçta durumu eşitledi:4-4

Beraberlik golünden sonra herkes kendine geldi ve silkelendi. Gerçekten herkese baktığımda gözünde galibiyet ve yüreğinde o güzel futbola rağmen hırs azim her şeyi belli ediyordu. Maçı bırakmayan Soma Master bitime 5 dakika kala güzel paslaşmalarla tekrar oyunu kendi lehine çevirdi.
Maçta inanılmaz işler yapan Raşit Çakır, topu sağ taraftaki sonradan oyuna dahil olan Tolga Yaman’a attı. Tolga’nın adrese müthiş ortasını Semih Sakaldaş aynı güzellikte kafayla ağlara gönderdi: 4-5

Oyunda ilk defa skor üstünlüğünü eline alan Soma Master, hakemin uzatmayı göstermesiyle oyunu rolantiye aldı. Maçta dört kez geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayan, maçı isteyen, hırsıyla ve mücadelesiyle galibiyeti hak eden genç delikanlılar, Cesur Çayır’la farkı ikiye çıkardı. Bitime bir dakika kala, korrnerden Hüseyin Turan’ın ortasında ceza sahasında oluşan karambolde sonradan oyuna giren Cesur Çayır topa sert vurarak, maçın skorunu tayin eden oyuncu oldu:Eşrefpaşa Master 4-6 Soma Master

Yeni transferlerden ilk defa sahaya çıkan defansta sol bek oynayan Fatih Demirhan kusursuza yakın oynayarak takımına çok büyük katkı sağladı. Aynı zamanda Ramazan Yılmaz’da güzel oyununu golle süsleyerek takımına oda katkı sağlamış oldu.

Soma Master ligde 13.hafta maçını yine İzmir deplasmanında 1881 Ata Master ile oynayacak.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN