Erken Final Oldu.

Erken Final Oldu.

Dün yarı final maçlarının ikincisi olan Yuta Çalışkan ve Demir Export maçlarına yetişebildim.. Onun için ancak bu maçın kısa bir değerlendirmesini yapmaya çalışacağım…

DOĞAN GÜLŞEN

Grup maçlarında karşılaşan iki ekip, yarı finalde tekrar birbiri ile eşleşince sonucu herkes tarafından merakla beklenen maç oldu..

İki ekipte şampiyonluk hedefleyerek turnuvaya başladı.
Grup maçlarını da çeyrek final maçlarını da iyi oynayarak, zaman zaman zorlanarak ta olsa buralara geldiler..

Dünkü maçta iki takımı analiz edersek Yuta Çalışkan daha çok mücadeleci ve bireysel becerilerle ön plana çıkmış bir takım. Demir Export ise, bireysel özelliklerin yanında daha çok takım olarak hareket eden görüntüsündeydi..




Maça Yuta hızlı ve iştahlı başladı.
Hızlı oynayarak Demir Export’u eksik yakalayıp hemen sonuç bulma amacındaydılar,ilk dakikalarda Şükrü Zenger’in ceza sahası aut çizgisinin bulunduğu yerde rakibinden çok iyi vücut çalımıyla sıyrılıp ceza sahasına paralel gönderdiği topa, İsmail Şarlayan iyi takipçilik le golü yaptı..

Bu gol Demir Export’a ufakta olsa şok etkisi yapsa da sakinliğini korudu, ayağa oynayarak panik havası oluşmadan çabuk toparlandılar..
Attıkları ilk golde el tartışmaları olsa da maçın hakemi ”net gördüm” diyerek tartışmalara son verdi..
Yuta’da Kenan forvet arkası başladı.
Oğulcan ön libero daha sonra yer değiştirdiler, Oğulcan belki her bölgede oynayabilir ama bir husus var yerini kaybettiğinde hemen dönüş yapmıyor. İkinci Demir Export golü böyle durum neticesinde oldu. Orta bölge çok boş kaldı. Yapılan top kaybı eksik yakalanmaya sebep oldu. Kemal’e atılan ara topta, orada ona sadece dokunarak kalecinin üzerinden golü yapmak kaldı.
Yuta iyi takım olabilir ama takım savunması sıkıntılı, topsuz oyunda yoklar. İsmail Şarlayan kanattan gelmiyor aynı şekilde Gürkan da öyle gelmiyor. Oğulcan topla çok iyi topsuz kaybolduğu oluyor bunları böyle maçta yaparsan cezayı keserler..

Demir Eksport bölgesel kapanmayı yapabilen disiplinli bir takım.
İlk yarı tam böyle biter diye düşünürken uzun oynanan topa Kubilay ve Barış beraber yükseldiler. Kaleci Murat ta çıkmayınca Kubilay’ın kafa vuruşu gol oldu.. Burada Barış’ın sakatlığı da kafa topuna iyi çıkamamasının etkisi de oldu gibi durdu.. 3.1 olunca kenardaki izleyenlerde ”artık bu maç zor döner” diye konuşmalara başlanmadı değil ..

Yuta da ikinci yarı Barış çıktı Salih hoca girdi. Kenan stopere geçip Oğulcan ön liberodaydı. Salih hoca sağ kanatta oynamaya başlamıştı. Gürkan solda ismail Şarlayan forvet arkasında ikinci yarı için yapılan yer değişiklikleriydi.
Hemen ikinci yarının başlamasıyla Yuta yine etkili ataklar yaptı ama sonuçlanmadı. Salih hocanın bir topu direkten döndü bunlardan biri gol olsa belki maçın seyri değişebilirdi bir şekilde maçın kırılma anıydı diyebiliriz..
İlk yarıda da Yuta 1.0 önde olduğunda da 2. gol fırsatları yakaladığında bunları değerlendirmemesinde maç değişik bir hal almıştı..

Demir Eksport yine sakin ayağa oynayarak Yuta’nın hızını kesmeye çalıştı. Kaptıkları topları da olgun, ayağa paslarla hucumlar yapıyordu. Nitekim Nedim’le golü buldular ve durum 4.1 oldu. Artık maç Demir Export’undu ama epey daha dakika vardı.
Yuta, takım kimyasında belki bir şeyler olur diye değişiklikler yaptı ama skor açılmıştı artık. Oyun ve skor üstünlüğünü elinde bulunduran Demir Export, Fatih ile bir gol daha bularak maç 5.1 e geldi. Maç bitmişti artık sadece dakikalar geçsin diye bekliyorduk. 1 gol de İsmail Şarlayan’la Yuta buldu ve sonucu merakla beklenen karşılaşma 5.2 Demir Export’un üstünlüğü ile bitti.




Demir Eksport finalde onlarda iyi takım, genç takım ama maç içinde adamların yerlerini değiştirerek oynuyorlar bakıyorsun bek oynayan ilerde kanatta oynayan beke geliyor daha kalıcı olmaları lazım, saha içinde yer değişiklikleri her zaman tutmayabilir..

Yuta bireysel iyi takım kesinlikle daha organize daha yardımlaşmayı yapabilen,kale de biraz sıkıntılı Murat belki turnuva için iyi kaleci ama şampiyonluk için yeter mi bunun iyi düşünülmesi lazım önümüzdeki turnuvada eksikler tamamlanırsa neden şampiyon olunmasın, turnuvaya renk kattılar ama yetmedi teşekkürü hak ettiler..

Demir Export taraftarı da alkışı hak etti. Takımlarını iyi desteklediler güzel görüntüler vardı centilmence oynanan maçın ekstra görüntüleriydiler..

İyi bir final bizi bekliyor. İki takımda hak etmiş bulunuyor, iki büyük firmanın takımlarının seyircileri de olması son yılların en iyi final maçının bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Buradan şimdiden iki takımada başarılar hak eden kazansın..
Not: finalde karşılaşacak iki takımında formalar hemen hemen aynı renkte. Yelek giyip oynamaları iki büyük firmaya ve finale yakışmaz. Umarız forma konusunda duyarlı olup farklı renk tonlarında sahaya çıkarlar..Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)



Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN