Engin Özdemir: Tam Bir Somaspor Aşığı

Engin Özdemir: Tam Bir Somaspor Aşığı

Çocukluğundan beri süre gelen futbola aşkı, arma aşkı 30 yıldan bu yana onda hiç mi hiç eksilmedi. Çok sevdiği futbol ve Somaspor adeta onun yaşam sebeplerinden biri oldu.

Maçı seyretmeye gelen seyirci başkadır taraftar daha bir başkadır. Seyirci çekirdeğini eline alır televizyonda seyrettiği gibi bir güzelliği seyretmeye gelir, o da işi gücü yoksa, canı isterse. Hava soğuksa, yağmurluysa, sıcaksa, maçta uzaktaysa hele hiç gelmez. Ama arma aşkı ile yanıp tutuşan taraftar için engel yoktur. Onun arma aşkına hiçbir şey ona engel olamaz. Uzakmış, soğukmuş, sıcakmış, yol parasıymış vs. vs.

İşte bu bahse konu olan kişi Somaspor’un cefakar taraftarlarından birisi olan Engin Özdemir.

Sağlığından, zamanından ve maddiyatından büyük fedakarlıklar yaparak arma peşinde koşan Engin Özdemir, mütevazi bloğumuza 30 yıllık arma ve futbol aşkıyla ilgili dili döndüğünce şunları söyledi.

”Sevgili hocam sözlerime başlamadan önce bana bu sayfanızdan bir yer edindiğiniz için size çok teşekkür ederim. Ben Engin Özdemir. Yaşım 41 yaklaşık 30 yıldan beri Somaspor maçlarına imkanım ve zamanım yettiğince gitmeye çalıştım. Emin olun çoğu maçına da gitmişimdir. Hangisini anlatayım ? Soma Linyitspor dönemini mi yoksa Somaspor dönemini mi? Çok gittim hocam yeri geldi zadece bir bilet parasıyla gittim geldim. Emin olun anılarım o kadar çok ki..

 

1996 yılı Ankara Cebeci stadı Batman Petrol spor maçı rahmetli Ayı Ahmet abimiz ve toplam 13 kişi o dönemin otobüsü 302 ile gittik maça ve zorlu deplasmandan 1 puanla döndük. Fetiye, Nazilli, Aydınspor, Marmaris, Söke, Balıkesir, Afyon, Turgutlu, Salihli, Göztepe, Karşıyaka, hepsine gitmek nasip oldu ve hala gitmekteyim gücüm yettiğince de gideceğim.

Engin Özdemir: Tam Bir Somaspor Aşığı

En son geçen sezon uzaklık olarak 1754 km 21 saat ile Van bu sezon ise 1254 km 16 saat ile Erzincan deplasmanına gittim. Emin olun hocam ben reklam peşinde değilim amacım bizlerden sonra gelen nesillerin bu Engin gidiyor Soma spor bayrağını oralara götürdü bizlerde devam edelim götürelim mantığınla hareket ettim. Şöyle de bir durum var hocam Türkiye de 2.lig de 39 takım var ve Soma spor bu takımlar içinde 1 tanesi ne kadar güzel bir konumda olduğumuzun farkına varmak lazım. Senin yerinde olmak isteyen bir çok il takımları var ama hedefe ulaşamıyor düşünsenize Urfayla, Diyarbakaırsporla, Çorumsporla Menemenle maç yapıyorsun.. Düne kadar saydığım bu takımları oturup televizyondan izlerdik ve çoğu topçuyu dediğim gibi televizyon dan izlerdik şimdi bakıyorum hepsi Somamıza geliyor canlı izleme şansını yakalıyoruz bundan güzel bir olay mı var?



Somada futbola gönül veren insanlar için açıkçası sevgili hocam bulunduğunuz seviyenin kıymetini bilmek lazım düşüncesindeyim ve hocam buradan bizlere Türkiye ye mal olmuş takımları izlettirmede vesile olan öncelikle Soma spor yönetimine Burhanettin hocamıza, teknik ekibine ve sahada 90 dakika terinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcu kardeşlerimize sizin aracılığınızla sonsuz teşekkür ederim.

Artı Soma spora sponsor olan maddi manevi destek veren bütün herkes sağ olsunlar var olsunlar, başka soma spor yok.. Birde üç büyük İstanbul takımları sevdası olanlar onları desteklediğiniz kadar maddi-manevi Somasporuda desteklesinler. Emin olun hocam onlar bizi bilmez tanımaz ama Soma spor yönetimine hocası futbolcuları hepsi ile beraberiz ve senin armanın gittiği her yerde temsil ediyor bu farkındalığı bilmek lazım değil mi hocam yanlışım varsa affınıza sığınıyorum. Bize her Yer Soma. En Büyük Somaspor’’diye konuştu..

Futbol kulüplerinin seyircisi değil de, taraftarı olmak onun aşkıyla yanmak, tutuşmak bambaşka bir duygudur. İşte bu duyguyu doyasına yaşayan Engin Özdemir, Somaspor kulübü seninle ne kadar gurur duysa azdır vesselam.

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN