Elveda Nazım Yavuz Stadı, Hoş Geldin Soma Stadı

Elveda Nazım Yavuz Stadı, Hoş Geldin Soma Stadı

Yıllarca Soma futboluna kendine has Uganda Çimi ile ev sahipliği yapan elveda Nazım Yavuz Stadı, hoş geldin Soma Stadı

Futbolseverler için stadyumlar, bir futbol mekanı olmaktan ziyade mabettir. Fanatik taraftarlar için; rakip takım ve taraftarlarına ‘’Cehenneme Hoş Geldiniz!’’ yakıştırması bile yapılır..

İşte! Yıllarca o havayı Nazım Yavuz Stadı’nda yaşayan futbolcu-taraftar için mekansal manaların ötesinde ‘’Sihirli Mabet’’ diye nitelendirilir.. ‘Eskiden’’ diye başlarsın söze… Sonra ‘’Ne büyük takımlar geldi Nazım Yavuz Stadı’na, ne maçlar oynadık, ne maçlar seyrettik beee!’’ diye iç geçirirsin.

Nazım Yavuz Stadı sadece futbol için değil resmi bayramlar, konserler, araba sergileme, güreş müsabakaları, okçuluk vs vs.. Soma’nın vazgeçilmez aranılan mekânı olma özelliğini taşıdı.
Acısıyla tatlısıyla tam tamına 40 yıl bu ilçenin Soma Linyit Stadıyla beraber sembollerinden biri oldu.

nazım yavuz stadı

Peki, Nasıl Başlamıştı Nazım Yavuz Stadının Macerası?

1984 yılında Soma Sotesspor’un Profesyonel lige alınmasından sonra yöneticiler yeni bir futbol sahasının yapılması için girişimde bulundular. Sotesspor’lu yöneticilerin bu yönde ki girişimleri zamanın TEK Müdürü Sayın Nazım Yavuz tarafından da olumlu karşılanarak ve kendisinin olurları ile 1983 yılının sonlarında Kırkağaç çıkışının sol yanında ki TEK’e ait yerde yeni sahanın inşaa çalışmalarına başlandı.

Nazım Yavuz ve personeli stadın cimlerini toprakla buluşturma anı şapkalı olan Nazım Yavuz
Nazım Yavuz ve personeli stadın cimlerini toprakla buluşturma anı şapkalı olan, beyaz gömlekli Nazım Yavuz

1985 yılında hizmete giren bu sahanın en önemli özelliği zemininin Uganda çimi ile dizayn edilmiş olmasıdır. Önce 2000 kişilik tribün kapasitesi olan saha, ileri ki yıllarda 4000 e çıkarılmış ve kapalı tribün şekline çevrilmiştir.
Stadın yapımında bizzat ilgilenerek, özverili çalışma gösteren Rahmetli Nazım Yavuz’u anmadan geçmeyeceğiz.



SOMA STADYUMU

Veda Zamanı: Elveda Nazım Yavuz Stadı, Hoş Geldin Soma Stadı

Ve artık 9 Ocak Pazartesi günü veda zamanının geldiği andır Nazım Yavuz Stadına. Acısıyla, tatlısıyla, 40 yıllık görevini yerine getirmiş olmanın onuru ile sonsuzluğa uğurluyoruz onu.sotesspor gol sevinciAslında değişen stadın adı ve çehresi olacak.. Ama güzel anıların yaşandığı, üzüldüğümüz ve sevindiğimiz anılarımız; yeni yapılan Soma Stadı var oldukça yaşamaya devam edecek. Elveda Nazım Yavuz Stadı, Hoş Geldin Soma Stadı

 

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN