ELİ 1, Yutayı Salladı Ama Yıkamadı

ELİ 1, Yutayı Salladı Ama Yıkamadı

Turnuvanın beşinci maçı C-grubunda yer alan Yuta Çalışkan ve ELİ (1) takımları arasında oynandı.

Saat 16:00’da başlayan ve Bölgesel Lig hakemlerimizden Ali Tuncer’in yönettiği karşılaşmada, ELİ (1) geçen sezonun üçüncüsü Yuta Çalışkan karşısında 3-2 galip durumdayken uzatma dakikalarında yediği golle galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan karşılaşmanın ilk 15 dakikasında rakip alanda gol arayan, pozisyon bulan ve golleri kaçıran taraf ELİ (1)’di. Ancak golü bulan taraf Yuta Çalışkan oldu. Şükrü, Mustafa’nın uzun taç atışından gönderdiği topu Gürkan’ın önüne göğsüyle indirdi. Gürkan nefis vurdu ve Yuta Çalışkan’ı 1-0 öne geçirdi. ELi adına Halil Sümer, Yuta adına da Salih Marangoz’un topları direkten döndü.

Gol dakikasına kadar iyi oynamasına rağmen kalesinde golü gören ELİ (1), beraberlik golünü 30.dakikada Mehmet Bayri ile buldu. Tarkan Bayram, kişisel yetileriyle getirip topu müsait durumdaki Mehmet Bayri’ye ”alda at”dedi. Bayri üzerine düşeni yaptı ve takımının devreye 1-1’lik eşitlikle girmesini sağladı.



ELİ somaİkinci yarıya Bülent Aktuğ’u oyuna alarak başlayan Yuta Çalışkan, ikinci yarının başlamasından iki dakika sonra Kenan Bulut’un golüyle tekrar öne geçti:2-1
ELİ (1)’de ikinci yarı oyuna dahil olan Metin Açıkgöz, 52.dakikada uzak mesafeden orta-şut karışımı yaptığı vuruş, Yuta Çalışkan ağlarıyla buluştu ve oyuna denge geldi:2-2

Golün dört dakika sonrasında bu sefer öne geçen taraf ELİ (1) oldu. Metin Açıkgöz’ün Yuta ceza sahası üzerinden çektiği şuta ayak koyan Mehmet Bayri, kendinin ikinci takımının üçüncü golüne imza attı:2-3

ELi (1)’de daha önce sarı kartı bulunan Yusuf Özcan, 60.dakikada rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.



62.dakikada Yuta Çalışkan adına şans, ELİ (1) adına ise şansızlık anı yaşandı. Bülent Ay’ın uzak mesafeden çektiği sert şut Yuta Çalışkan direğinden geri döndü.

Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, Yuta Çalışan adına sağdan ELİ (1) ceza sahasına kesilen paralel topa arka direkte kafayı koyan Barış Aktepe maçın skorunu belirledi:3-3



YUTA ÇALIŞKAN LOJİSTİKYuta Çalışkan, favorisi olduğu ELi (1) karşısında iki kez öne geçmesine rağmen beraberlik golünü maçın uzatma dakikalarında bulması düşündürücü.. Oturmuş kadrosuna Bülent Aktuğ, Onur Öremiş ve Çağlar Varoğlu gibi yetenekli oyuncuları katmasına rağmen, ELİ (1) karşısında zor anlar yaşayan  Yuta Çalışkan, her şeye rağmen son dakikada da olsa puanı kapmasını bildi. Yeşil-beyazlılar, gruptaki ikinci maçını 10.03.2020 Salı günü saat 16:00’da Yeni Anadolu takımıyla Linyit Stadı oynayacak.



ELİ SOMABu takımın yıllarca formasını giyen bir birey olarak; bu sezon tamamen kendi özüne dönerek takım kuran ve maç öncesi turnuvanın güçlü takımlarından Yuta Çalışkan karşısında 1 puanı oynamadan verseler hemen kabul ederdim. Eminim ki ELİ (1’deki sporcu kardeşlerimde  öyle. Ama öyle bir maç oynadı ki ELİ (1), Eğitim tesislerinde Yuta karşısında alınan 1 puana üzülür olduk.. ELİ (1) Gruptaki ikinci maçını 09.03.2020 Pazartesi günü saat 16:00’da Müftülük ile Teiaş Eğitim Tesislerinde yapacak.

ŞÜKRÜ ZENGER

Yuta Çalışkan 3-3 ELİ (1)

SAHA:Teiaş Eğitim
HAKEM:Ali Tunçer
YUTA ÇALIŞKAN:Murat-Barış-Onur-Kenan-Oğulcan-Mustafa-Gürkan-Salih-Şükrü
YEDEKLER:İdris, Selim, Uğur, Çağlar, Bülent, Bayram, Tahsin, Savaş
ANTRENÖR:Savaş Aktepe

ELİ 1:Yasin-Halil-Çetin-Önder-Yusuf-Uğur-Bayri-Tarkan-Burak
YEDEKLER:Ercan, Mahmut, Bülent, Ozan, Metin
ANTRENÖR:Mert İskenderoğlu
KIRMIZI KARTLAR:Yusuf Özcan (ELİ 1)
GOLLER:Gürkan Evdeğiş, Şükrü Zenger, Barış Aktepe (Yuta Çalışkan), Mehmet Bayri (2), Metin Açıkgöz (ELİ 1)

Not:Karşılaşmalara ait fotolar somadaspor Facebook sayfamızda yayınlanacaktır..

1.Hafta Kalan Maçların Programı:

05.03.2020 Perşembe 16:00 Eli ( 3 ) -Devlet Hastanesi Linyit Stadı
05.03.2020 Perşembe 17:30 Kaymakamlık- Öğretmenler Birliği Linyit Stadı

06.03.2020 Cuma 16:00 İmbat Madencilik Soma Belediyesi Teiaş
06.03.2020 Cuma 17:30 Yeni Anadolu Maden Ptt Pal Teiaş

07.03.2020 Cumartesi 16:00 Kolin Nakliyeciler Koop. Teiaş
07.03.2020 Cumartesi 17:30 Demirexport Maden-İş Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN