ELİ-1 ve Emniyet Liderlik Koltuğuna Oturdu

ELİ-1 ve  Emniyet Liderlik Koltuğuna Oturdu

Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 21’nci maç ELİ-1 Hidro-Gen, 22’nci maç ise Genç Öğretmenler Meb-Emniyet arasında oynandı.

B ve C-grubunu ilgilendiren karşılaşmalarda B-grubunda  ELİ-1, Hidro-Gen’i 2-0, C-grubunda ise Emniyet Genç Öğretmenleri 4-1 mağlup etti.

Hidro-Gen-ELİ-1

Günün ilk maçı; B-grubunda 6 puanlı Hidro-Gen ile, 4 puanlı Eli-1 takımları arasında oynandı. ELİ-1 takımında kırmızı kart cezalısı kaleci Yasin Uzun ve sakat olan Erhan Durdu kadroda yer almadı.

Liderlik için büyük önem arz eden karşılaşmada Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) temsil eden E.L.İ -1, özellikle ikinci yarıda istekli, arzulu ve coşkulu oynadığı kritik maçı Gürkan Evdeğiş ve İlhan Çalışkan‘ın attığı gollerle galip gelerek liderlik koltuğuna oturdu.

Maçtan önemli anlar…

26.dakikada Hidro-Gen atağında Osman’ın uzak mesafeden orta-şut karşımı yaptığı vuruşu, Tarkan Bayram son anda kornere çeldi.

30.dakikada Hidro-Gen adına Serbay’ın vuruşunda, uzak köşeye giden topta Tarkan Bayram çok iyi uzanarak gole izin vermedi.

ELİ-1 takım antrenörü Mert İskenderoğlu,  ikinci yarıda usta sol ayak Ertuğ Ünlü’yü oyuna sürdü. Ertuğ’un girmesiyle ön tarafta daha efektif işler yapmaya başlayan ELİ-1, 45.dakikada Ertuğ’un sert şutu kalecide kaldı.

50.dakikada İlhan’ın güzel ortasında Gürkan’ın nefis volesi İbrahim’de kaldı.

GÜRKAN EVDEĞİŞ GOL

Gol ”Geliyorum” Demişti.

Dakikalar 52’yi gösterdiğinde Yusuf’un sağ kanattan nefis ortasına iyi yükselen Gürkan Evdeğiş, meşin yuvarlağı (görüntü de olduğu gibi) kafayla ağlara gönderdi:1-0

67.dakikada Ertuğ orta sahadan diripling ile getirdiği topu müsait pozisyondaki İlhan’la buluşturdu. Gelişine nefis vuran İlhan Çalışkan farkı ikiye çıkaran oyuncu oldu:2-0

Kalan dakikalarda Hidro’Gen’in gol çabaları ELİ-1 kalecisi Tarkan ve defans oyuncularının yerinde ve zamanında yaptıkları hamlelerle eriyip gitti. 70 dakikanın sonunda ise zorluk derecesi yüksek karşılaşmadan ELİ-1 özellikle ikinci yarıda sergilediği pozitif futbolunu iki golle süsleyerek 2-0 galip ayrıldı.

ELİ 1

ELİ-1-Soma Termik

Hidro-Gen galibiyeti ile liderlik koltuğuna oturan Eli-1 gruptaki son maçını, ilk iki karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Soma Termik ile yapacak. Karşılaşma 30 Mayıs Salı günü saat 17:00’da başlayacak.

HİDRO GEN

Hidro-Gen-Maden-İş Sendikası

ELİ-1 mağlubiyeti ile 6 puanda kalan Hidro-Gen gruptaki son maçını 26 Mayıs Cuma günü 18:30’da 4 puanı bulunan Maden-İş Sendikası ile oynayacak.

Sertaç Erşahin

HİDRO GEN 0-2 ELİ-1

SAHA:Teiaş
HAKEM:Sertaç Erşahin
HİDRO-GEN: İbrahim -Orhan-Yunuscan-Osman-Semih-Serbay-Görkem-Mustafa-Halil
YEDEKLER:A.Kemal, Eren, A.İhsan, Emrah, Emrullah,Mert, Turgay
ANTRENÖR: İsmail Cezayir

ELİ-1:Tarkan-Ömür-Yusuf-Rasim-Faruk-İlhan-Gürkan-Tugay-Bayram
YEDEKLER: Ertuğ, Halil, Semih, Özgür, Mehmet
ANTRENÖR:Mert İskenderoğlu
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.52 Gürkan Evdeğiş, dk.67 İlhan Çalışkan (ELİ-1)

Emniyet-Genç Öğretmenler

Günün 2. turnuvanın 22’nci maçı C-grubunda 4 puanlı Emniyet ile, 1 puanlı Genç Öğretmenler Meb takımları arasında gerçekleşti.

Manisa İl Hakemlerimizden Sefa Sabancı’nın yönetim gösterdiği karşılaşmada Emniyet takımı, 18.dakikada geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 4-1’lik skorla galip ayrıldı, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Maçtan önemli anlar…

Maça hızlı başlayan taraf Genç Öğretmenler Meb oldu. 3.dakikada kullanılan korner atışı sonrasında meşin yuvarlağı  Nurullah gol çizgisinden çıkardı.

18.dakikada Nakif Dinç’in oyuncuları öne geçti. Emniyet ceza sahası içerisine gönderilen topu, Salih Olkaç temiz vuruşla ağlara gönderdi:1-0

24.dakikada gelişen Genç Öğretmenler kontratağında bir anda kaleci İlkay’la karşı karşıya kalan Salih Olkaç, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmadı.

ORHAN DEMİRÖZÜ

34.dakikada Emniyet beraberliği yakaladı. Kullanılan korner sonrası oluşan karambolde Mehmet’in Emrullah’a yaptığı dokuz kusurlu hareket sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Orhan Demirözü temiz vuruşla durumu eşitledi:1-1 Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

42.dakikada Emniyet atkımından Emrullah Elbir kazanılan serbest vuruşu, 20 metreden yaptığı sert şutla ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

45.dakikada Genç Eğitim Meb sahada 8 kişi kaldı. Cihat İzgi hakeme yaptığı itiraz sonucu önce sarı sonra kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

51.dakikada Selçuk’un getirdiği topu önünde bulan Emrullah Elbir, kendinin ikinci takımının üçüncü golüne imza atan oyuncu oldu:3-1

Son sözü ”Orhan Demirözü” söyledi. 57.dakikada orta sahaya yakın yerde topla buluşan Orhan Demirözü, belki de haftanın en güzel golüne imza attı:4-1

EMNİYET

Emniyet-Milli Eğitim

Genç Öğretmenler galibiyeti ile puanını yediye yükselten Ersin Tanrıkulu idaresindeki Emniyet, gruptaki son maçını Milli Eğitim ile 27 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da oynayacak.

GENÇ ÖĞRETMENLER

Genç Öğretmenler-Devlet Hastanesi

Emniyet mağlubiyeti ile bir üst tur şansını zora sokan Genç Öğretmenler Meb, gruptaki son maçını 26 Mayıs Cuma günü Devlet Hastanesi ile yapacak. Zorlu maç saat 17:00’da başlayacak.

Sefa Sabancı

EMNİYET 4-1 GENÇ ÖĞRETMENLER

SAHA:Teiaş
HAKEM:Sefa Sabancı
EMNİYET:İlkay-Nurullah-İsmail-Ömer-Bekir-Muhammet-Orhan-Selçuk-Emrullah
YEDEKLER:İ.Geyik, Ali, Savaş, Abdullah, Yakup, Şerif, Yahya, Erhan
ANTRENÖR:Ersin Tanrıkulu

GENÇ ÖĞRETMENLER:Ziya-Cihat-Mehmet-Semih-İsmail-Ayhan-Şahin-Salih
YEDEKLER: Berkay, Fevzi, Hidayet, Armağan, Kemal, Recep
ANTRENÖR:Nakif Dinç
KIRMIZI KART:45 Cihat İzgi (Genç Öğretmenler)
GOLLER: dk. 34 ve 57 Orhan Demirözü, dk.42 ve 51 Emrullah Elbir (Emniyet), dk.18 Salih Olkaç (Genç Öğretmenler)

NOT:Karşılaşmalara ait resimleri görmek için buraya,  tüm turnuva yazıları için şuraya tıklayınız!.

CUMA MAÇLARI

19.05.2023 Cuma 17:00 Yuta Çalışkan Huzurevi
19.05.2023 Cuma 18:30 Nakliyeciler İmbat Madencilik



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

2 YORUM

  1. Avatar
    Nakif Dinç

    Bugün öyle bir maç yaptık ki Emniyet takımı ile, ilk yarı 3 0 bitecek maç 1 1 bitti maç ortada giderken bir maçı alıp bir başka takıma nasıl verildiğini gördük nasıl oluyorda saha icersinde bir oyuncu bir başka oyuncuya küfür edebiliyor ve bu küfürün normal bir şey olduğunu söyleyen bir hakem var oyunda oyuncu bağıra bağıra küfür ederim diyor hakem hiç bir şey yapmıyor bizim oyuncu alkıslayınca kırmızı kart tamam yapmaması gerek ama hakem arkadaşımızda gergini yapsa bunlar olmazdı küfür serbest mi bağıra bağıra söylüyor O zaman kaleci yasin niye kırmızı kart gördü tüm takımı kutluyorum güzel bir mücadele oldu son bir maçımız var mücadeleye devam. (Nakif Dinç (Genç Öğretmenler Antrenörü)

  2. Avatar
    Ersin Tanrıkulu

    Bugün serin ve güzel bir maç havası vardı.
    Maça gelince bizim açımızdan hedefimize ulaşmak için mutlak galibiyet parolası ile çıktık. Diğer maçlarda olduğu gibi gene çok erken bir gol yedik. Golü yedikten sonra baskımızı arttırdık gole çevirmemiz gereken bir çok pozisyonu harcadık ve o dakikalarda penaltıdan golümüz bulduk.İlk yarı bitmeden bir gol daha bulmak için daha çok baskı yaptık ama ilk yarı 1-1 bitti.
    2. Ya hem oyuncu değişikliği hemde saha içinde birkaç oyuncunun mevki değişikliğiyle başladık ve 2. Yarı daha çok oyuna ağırlığımızı koyarak daha çok pozisyon bulmaya başladık ve bugün hakettiğimiz güzel bir galibiyet aldık.Gruptaki son maçımızda sakatlarımızın da iyileşmesiyle tam kadro en iyi şekilde hazırlanıp hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.
    Bugünkü rakibimiz Genç Öğretmenlerle teşekkür ederim ve önlerindeki maçlarında başarılar dilerim.
    Ersin Tanrıkulu (Emniyet Takım Sorumlusu)

YORUM YAZIN