ELİ 1-Hak İş ve Demirexport-Mevlana Maçları

ELİ 1-Hak İş ve Demirexport-Mevlana Maçları

Mahallenin Delisi Laz İbo, Kaymakamlık Futbol Turnuvası eleme karşılaşmalarının 5 ve 6. olan Demirexport-Mevlana Özel Eğitim ve ELİ 1-Hak İş maçlarını değerlendirdi.

Her zamanki gibi noktası ve virgülüne dokunmadığımız Laz İbo’nun kaleme aldığı değerlendirmesi şöyle: Bu arada ısrarla ”Kim bu Mahallenin Delisi?”ne cevap arıyorsanız buraya tıklayınız!

DEMİR DOLU DİZGİN

Günün ilk maçı demirexport ile mevlana eğitim arasında oynandı. her zamanki oyununu yine yapan şu ana kadar milli eğitim maçının 20 son 25 dakikası hariç hep ezberi olan, ve bu oyununu oynayabilen demirexport yine aynı şekilde oynayrak kazanmasını bildi..

Yine kontrollü, pas oyunuyla başlayıp bunu ULAŞ üzerinden sete çevirme çabaları başarılı oldu… ilk 15 dakikada pek bişi oynamıyo gibi görünse de metin şengül ün uzakdan imkansıza yolladığı topla 1 0 öne geçdikden sonra. ezberi oyununu daha belirgin oynamaya başladı. ikinci yarı ULAŞIN harika asisti ve set oyun becerisinin yanında çok şık bi kafa golüyle farkıda açmasını bildi..

Bi oyun kalıpları var bazen hata da yapsalar o oyunu rakibe bi şekil metin üzerinden sabırla ; raşit gaci ve özgür üzerinden de istekle hırsla kabul ettiriyorlar.. eğer bu takımı yenmek istiyorsanız daha istekli daha çok koşan ve daha sabırlı olmalısınız. tebrikler beyler finallerde başarılar.

Mevlana takımı ise bugün çok dirense de golü yiyene kadar bende varım demiş olsa da golden sonra iyice tükendiler.. stoper sakat oynuyo forvet desen öle BACANAK fatih geçen maç şanssız bi sakatlık, bugün oda yokdu. zaten mütavazi olan kadroyla güçlü rakibine yenilmekden kurtulamadı. son 15 günde karar verilip çıkartılan takım eksiklerine rağmen mücadelesiyle buraya kadar gelebildi. tebrikler ayağınıza yüreğinize sağlık HOCALAR seneye daha güzel inşallah..

DEMİREXPORT ise anlatılmaz izlenir denilecek cinsden bi oyununu zorla da olsa herkese kabul ettirdi izleyenler bile istediklerinde gol atabileceklerini biliyor gibi seyrediyor maçı.. bu güçlü oyun ezbere sayabilecepimiz 9 u, metin şengül gibi sabrıyla ve becerisiyle oyunu oynatma çabası olan bir YILDIZı varken o çok özlem duyduğu ŞAMPİYONLUK gelir mi acaba dedirtti bizlere. bakalım mutlu dona ULAŞ abilecekler mi….
BAŞARILAR GÜZEL İNSANLAR…

ELİ1 SESSİZ VE DERİNDEN

ELİ1 SESSİZ VE DERİNDEN…

Günün ikinci maçında Eli1 Hak İş ile mücadele etti..
Eli nin 3 takımdan ikisi ( dün bile isteye seçdiği takıma elenen cengiz hoca lı eli2 hariç) karşı karşıya geldi bugün kazananın kurum adına tek takıma düşeceği maçı eli1 akıllı sabırlı savunup tugayla hızlı çıkıp mehmet bey gürkan ve yusufla gol aradı.

ilk gol sahanın ve turnuvanın parlayan yıldızı TUGAYın uzakdan sert ve düzgün şutuyla geldi.
Topu yine hak iş takımına veren eli1 iyi kapanıp savunma yapıp hızlı çıkma gayretindeydi.. dakikalar 15 gösterdiğinde gürkan sol açıkdan sağ tarafa çapraz koşusunu iyi gören tugay topu verdi gürkan ters pozisyon da farklı bi vuruş takdiğiyle ortaladı YUSUF da içeri deplase olup kafayla dokunmak istedi lakin kimseye temas etmeyen top ters falsönün de verdiği etkiyle kaleye girdi ve 2 0 oldu..

Oyun tam eli1 istediği şekle geldi dediğimiz dakikalarda ONUR ÖREMİŞ İn uzaklardan pasında Onur yalçın ayağının ucuyla dokundu kaleci yasinin ayakları altından filelerle buluşdu ve ikinci yarı zevkli bi oyun izleyeceğimizin sinyalleri gelmişdi bile 2 1..

İkinci yarıda yine kontrollü oyunundan vazgeçmeyen eli1 kalesinde pozisyonlar verdi ama yasin abi kalesinde devleşdi uzakdan şutlarla ertuğ melih fatih tunahan la gol arayan hak iş kaleci yasini geçemedi.

Yine tunahanın ortasında yasin abi bende diyip topu ıskaladığı dakikada Kaptan Halil abi kale çizgisinden kafayla topu uzaklaşdırınca kırılma anı da yaşanmış oldu.. daha sonra yusufla birbirinden net pozisyonları değerlendiremeyen eli1 yine klas oyuncusu TUGAYla ilk gole benzer 18- 20 metreden sert ve net bi vuruşla skoru 3 1 yapdı.



ilerleyen dakikalarda hak iş pozisyon üretmekte zorlanınca maç bu skorla tamamlanmış ve hak iş adına turnuvaya nokta konulmuş oldu, yine olmadı be BAYBARS sen oyna UĞUR abi hoca olsun seneye, derim ben.. seneye daha iyisi inşallah..

ELİ1 çeyrek finalde rakibini beklemeye geçen 6. takım oldu. oyunu da gün geçdikçe oturmaya başladı. YUSUF hakkında geçen haftaki eleştirilerimize kulak asan kenar yönetim bu sefer sağ açıkda ki pozisyonuna dokunmadı ve oda bugün çok çalışıp bizi haklı çıkardı. evet biraz şansızdı ama mücadele ve isteğine diyecek söz yokdu. TUGAY tıpkı dün nakliyecilerin yıldızı İSRAFİL gibi takımını sırtlayan oyuncu oldu.. tebrikler güzel kardeşim başarılarının devamı dilerim..

EVET turnuvada yarın iki finalist daha belirlendikden sonra kura çekimi olacak herkese kura şansı diliyorum.. zevkli çekişmeli maçlar diliyorumm.. Tüm finalistlere başarılar diliyor alkışlıyorum..👏👏 Mahallenizin Delisi Laz İbo

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN