Elazığ Karakoçan FK Maç Önü

Elazığ Karakoçan FK Maç Önü

İlk iki haftayı galibiyetle kapatan Somaspor ile, bir galibiyet ve bir beraberlikle üst sıralarda yer alan Elazığ Karakoçan FK, 3.hafta karşı karşıya geliyor..

Geçtiğimiz hafta Gölcükspor karşılaşmasında birinci dakikadan 90.dakikasına kadar rakip kalede etkili olmaya çalışan Somaspor’un bu ataklarında, final vuruşları iyi olmayınca golde gecikmişti. Oyun genelinde öyle pozisyonlar kaçtı ki; maçın daha önce kopması hiçten değildi. Neyse ki oyuna sonradan dahil olan Uğur Can‘ın nefis golüyle 2.haftayı da kayıpsız kapatmaya bildik.

Maden kentimizin takımı siyah-inciler’in bu haftaki rakibi; 2019-2020 sezonunu ligde 12.sırada tamamlayan Elazığ Belediyespor’un isim değişikliğine giderek takımın isim değişikliği yaptığı Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü..

Bu maç iki takım arasındaki ilk resmi maç olarak kayıtlara geçecek.

Sezona, evinde Arhavispor karşısında 48.dakikada yediği golle 1-0 geriye düşen Elazığ temsilcisi 90+1′ ve 90+4.dakikalarda bulduğu iki golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmıştı.

Zorda olsa ilk haftayı 3 puanla kapatan Elazığ Karakoçan FK, ligin 2.haftasında Samsun’da Çarşambaspor’a misafir oldu.

Rakibi karşısında sahada 4-2-3-1 oyun kurgusuyla kalede Ömer, sağda Fatih, solda Batuhan, defansın merkezinde Burak Kavlak ve Mehmet önlerinde İsmail ve Ferhat sağ önde Burak Özbakır sol önde Yaşar forvette Hüseyin onun arkasında ise Semih on biri ile daha derli toplu olan rakibimiz, 56.dakikada Hüseyin Fıstıkçı’nın golüyle 1-0 öne geçti. Elazığ ekibi, öne geçmesine rağmen 83.dakikada Serhan Yılmaz’ın golüne engel olamayınca, öne geçtiği maçtan 1-1’lik skorla ayrılmak zorunda kaldı.



Mehmet Eksik

Tanıdık 3 İsim Var

Rakibimizde bizimde çok yakından tanıdığımız 3 oyuncu var. Geçen sezon bir çok maçta bizimde kalemizi koruyan Ömer Kavurkacı, Pazarspor’a evimizde 3-2 mağlup olduğumuz maçta sol stoper oynayan Mehmet Eksik ve Gölcükspor formasını giyen 1,92 boyundaki forvet Barış Kazer yer alıyor..

Beş Oyuncu Takımı Ateşliyor

Geçen hafta Çarşambaspor maçında ön plana çıkan beş oyuncu; sağ kanatta defansa yakın oynayan Fatih Kızılay ve önünde oynayan Burak Özbakır, sol orta sahada  Ferhat Canlı, iki maçta da rakip fileleri havalandıran Erbaaspor’dan transfer edilen 21 yaşında ki 1,80’lik Hüseyin Fıstıkçı ve henüz golle buluşmamasına rağmen 1,92’lik boyu ile santraforları Barış Kazer.. Barış, Çarşambaspor maçında 61.dakikada oyuna girmiş uzun boyu ve güçlü fiziği ile etkili olmuş.. Bizim maçta özellikle bu oyunculara dikkat etmemiz lazım..

Derinlemesine iyi paslar atıp, hücum yedikleri anda kazandıkları toplarla çok çabuk rakip kalede etili oluyorlar. Negatif yanlarından bahsedecek olursak; kaptırdıkları toplarda adam paylaşımını iyi yapamayıp rakiplerine pozisyon veriyorlar.

Defansın merkezinde oynayan eski Pazarspor’lu Mehmet Eksik, bizim maçta olduğu gibi Elazığ Karakoçan FK formasıyla da sol stoperde kendine çok güveniyor. Bu fazla güven baskı yapıldığı zaman onu hataya zorlayacaktır.

Yukarıda belirttiğim gibi kanatta ve önde oynayan oyuncularına iyi önlem alıp, ilerde final vuruşlarını düzgün yapabilirsek maçı kazanmamız içten bile değil..

 



Tek Eksiğimiz Var!

Siyah-beyazlı ekibimizde tek eksik Abdulkadir Çelik.. Sezon başı Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir’den kiralık olarak transfer olan ancak 1.hafta deplasmanda Erokspor ile oynanan maçın 53.dakikasında yaşadığı sakatlık nedeniyle Gölcükspor maçında forma giyemeyen Abdulkadir Çelik, bu hafta da yok!

Maçı Eskişehir Bölgesi Hakemi Yönetecek

4 Ekim Pazar günü saat 14:30’da Elazığ Doğukent Stadyumunda oynanacak karşılaşmayı Eskişehir Bölgesi Klasman hakemi Süleyman Bahadır yönetecek.

Bahadır’ın yardımcılıklarını İlke Akman ve Adem Mazlum üstelenecek. Maçta 4. hakem, Mert Korel olarak görev yapacak.

 

SOMASPOR GÖLCÜKSPOR GALİBİYET SEVİNCİ

Toparlayalım;

Ne diyelim hafta başından beri ”fotolar, antrenmanlar, sakatlıklar, maç önü, maç arkası sağı-solu” vs vs yazdık-çizdik.. Şimdi söz sırası futbolcularımızda.. Allah ”Dumanlı Kentin Puslu Çocukları‘nın  yardımcısı olsun. İnşallah ilk iki hafta olduğu gibi Pazar gün ki  maçtan da yukarıdaki fotoda olduğu gibi sevinen biz oluruz. SİYAH-BEYAZ DEVAM 

İlgili Haberler;

Ömer Kavurkacı’mı Tunay Meral’mi ?
Elazığ Karakoçan FK Maçımızın Hakemleri Belli Oldu
Elazığ Karakoçan FK Hazırlıkları Başladı



Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN