Efsane Vefasızlıktan Yakınıyor!

Efsane Vefasızlıktan Yakınıyor!

1994 ile 2000 yılları arasında, futbolla yakından ilgilenen jenerasyon, Amigo Ayı Ahmet (affına sığınıyorum Ahmet abi) adını duyunca, ”o da kimmiş?” diyenlerin sayısı pek azdır. Linyitspor’un 3.lig ve 2.ligde mücadele ettiği o yıllarda tribünlerde Amigo Ahmet fırtınası eserdi. Soma nüfusunun 60-70 bin kişiye telaffuz ettiği o yıllarda tribünlere 3-4 bin kişiyi toplayan Amigo Ahmet, Türkiye liglerindeki amigoları kıskandıracak bir tribün lideri idi.

O dönemlerde sahada olan biri olarak;Ayı Ahmet’in o gür sesinden çıkan ”LİNYİT, LİNYİTT, LİNYİTTTT”  tezaruatları hala dün gibi kulaklarımda..

ŞAMPİYONLUK OLMADAN ASLA
Siyah-inciler taraftar grubuyla tribünleri coşturan vefakar amigo, yıllar önce karşılaşmamızda bana şunları söylemişti. ”Sağlık durumum tribünlere gitmeme engel olsa da, Somaspor profosyonel lige çıkmadan bu kutsal emaneti bırakmayacağım”demişti. Tam bir Somaspor fanatiği olan ve tribünlerin unutulmaz amigosu Ayı Ahmet, ayağındaki rahatsızlıktan dolayı uzun zamandır maçlara gelemediğini ve bu süreçte de aranıp hal hatır sorulmamasına çok içerlediğini ifade etti.

 

AYI AHMET VE SESSİZLİK!

Arşivimdeki 1989 yılında Denizlispor ile deplasmanda oynadığımız karşılaşmaya ait maç bilgileri ulaştı elime. Maç bilgilerini incelerken aklıma hemen Ayı Ahmet geldi.

1999 yılında Denizlispor ile deplasmanda ilk defa gece maçı oynayacaktık. Bizim açımızdan maçın önemi prestijden öteye değilken, 1.lige çıkma adına Denizlispor’un mutlaka kazanması gereken bir maçtı. Gelin gibi süslenen bir stad ve dolu tribünler önünde, sahaya çıktık.

Maçın hemen başında M.Murat Aral’ın golüyle 1-0 öne geçtik. (TFF’nin sitesindeki şuradaki bilgilerde bizim attığımız golün dakikası 89 olarak yazılmış. Hayır öyle değil. Maçın hemen başında Murat’ın golüyle biz öne geçmiştik) Yaklaşık 5000 kişilik statta çıt çıkmaz iken; gür bir ses ”GOLLLL, LİNYİT, LİNYİTTTT” diye bağırması bizim gol sevincimizi bir kat daha arttırmıştı. Denizlispor taraftarları, şampiyonluğa giden yolda kaybedilecek puanın telafisi olmayacağını bilmelerine rağmen, 5000 kişilik stad tek başına cesaret gösterip ”GOLLL, LİNYİT, LİNYİTTT” diye bağıran amigo Ahmet’i ayakta alkışlamıştı.

İşte bizim Amigo Ahmet, armasına son derece bağlı, böyle bir fanatik amigo idi..
somadaspor.com

Etiketler

Cevdet Yıldırım

1 YORUM

  1. Avatar

    Geçmiş oldun Ahmet abi

YORUM YAZIN