Dünya Kupası İzlenimim..

Ligimizin bitmesiyle futbola olan özlemimiz, Dünya kupasının başlamasıyla bu sıcak günlerde harika oldu…
Tabii izlerken futbol olarak yeteri kadar tatmin olamasak ta..

KÖŞE:Doğan Gülşen (Tüm yazıları)

Bu arenada bizim Milli takımımızın olmaması ve de seyredilen futbol tatmin etmemesi bu oynayan takımlardan neyimiz eksik? düşünceleri arasında geçirmeye çalışıyoruz..

Asya,Afrika ve güney Amerika takımları futbol olarak var olsalar da tatminkar bir oyun oynamıyorlar ne varsa Avrupa futbolunda var dedirten bir futbol sadece Portekiz ve ispanya maçında gördük.
Üst düzey takımlar olarak teknik taktik ve farklı futbol kültürü hemen ayrılıyor doyurucu heyecan seyir zevki her şey vardı..
Dünya kupası bir kez daha gösterdi ki; paran olsa da mesela Suudi Arabistan, olması gereken çoğu şey olmuyor. Para sizi bir yere kadar getirir.
Çünkü futbol bir kültür birikimidir, emek ister, süreç ister, felsefe ister, bilim ister, üretmek ister, kayıtsız şartsız benimsemek ister, acı ister, çoşku ister..



Almanya, Fransa, Brezilya net favoridir her ne kadar ilk maçlarında istediklerini alamasalar da oyun olarak iyi durumdalar. Almanya orta saha kanat bekleri dahil tamamen hücum düşündüğü için sonuçlandıramadığı toplarda hızlı çıkan bir Meksika ile karşılaştı yenilerek cezası kesilmiş oldu. İkinci maçları böyle olmaz.

Almanlar iki defa üst üste aynı hata ve oyunu oynamaz..

Brezilya inanılmaz sahaya yayılan bir takım fazla adamla oynuyormuş gibi hakim bir takım. Sadece Ronaldo dan sonra pivot santrafor sıkıntıları var o düzeyde golcü çıkaramadılar. Seyredenler bilir,anlık konsantre bozukluğu yerleşik ve duran toptan gol yemelerine sebep oldu.

Fransa çok iyi futbolculardan kurulu ama tecrübesiz bir takım İngilizlerde öyle iyi pas yapıyorlar iyi yayılıyorlar rakibi baskı altına alıyorlar ama sonuç çabuk çıkmıyor..

Belçika da favori gösteriliyor ama nedense hep öyle kalır bildik bileli çok iyi ve ünlü topcuları var ama hepsi dışarıda oynuyor belki bundan kaynaklanabilir..

Bizim Milli takımımız artık bütün turnuvalarda olmalı bu işte nerede hata yapıyoruz bunları düzelterek bir an önce Suudi Arabistan, İran, Mısır, Kostarika, Fas, Japonya gibi takımların olduğu Dünya ve Avrupa kupasının gediklisi olmalıyız..Sevgilerle Doğan Gülşen




Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN