Doğru Diziliş, Doğru Oyun, İyi Skor

Doğru Diziliş, Doğru Oyun, İyi Skor

İçeride kaybedilen iki maçın ardından camianın çıkış maçı olarak gördüğü Bayburt maçından iyi oyun ve 3 gollü galibiyetle ayrılmak kısmen tedavi etti bizleri.

Baktığımızda geçen hafta oynanan Tarsus idmanyurdu maçıyla bu maç arasında gece ve gündüz gibi fark vardı. Bayburt karşısına doğru kadro ile çıkıldı. Oyun kurgusunda hem diziliş olarak hem de oyun olarak, önde baskı sahaya yayılış itibarı ile istenilen her şey yapılarak ilk yarı izlediğimiz de olduğu gördük.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Önde baskı ile kaptığımız topu Yusuf doğru yerde alarak kaleye dönüp vuruşu gol olunca doğru oyun olunca gol oluyor dedik ama ikinci yarı yayın olmayınca diğer golleri göremedik. .

Bu oyun artık içerideki maçlara yansıdığında inişli çıkışlı durumu durdurup isteğimiz o istikrarlı geçen yılların takımını bulabiliriz aynı şekilde bütün futbolcularımızın da sistemsel ufak eksiklerinin yavaş yavaş düzelterek istenilen oyun şeklinin beklentilerini neler olduğunu görüp üstüne koyarak devam etmesini



Bu takımın alt liglerden gelen oyuncularla bu seviye bir yerde olmak hakikaten zor olan bir şey.. Seviye bakımından bazen istenilenlerin olmadığı görülebiliyor onun için inişlerin çıkışların olduğu durum yaşanacaktır. Özellikle bu yıl içerideki maçlara denk gelmesi bunun oyun anlayışının ve teknik kadronun rakip özelinde çıkardığı takım olabileceği de unutulmamalı.. Takımımızın oyuncu grubunun bu gibi durumlarda istenilen oyun anlayışını yerine getirememesi zaman alabilecek durumlarda yaratabilir tabii bazı maçlarda bazı takımlar özellikle bugün Bayburt maçında olduğu gibi cesaretli oyun istekli arzulu ve takımın kapasitesinin üstüne çıkması ile oyun anlayışımız oynayabilecek seviyeye çıkarabildiğimizi gördük. .



Geçen haftadan orta saha ön bölge bir iki futbolcumuzun değişimi oyunumuzu ne kadar değiştiğini görülüyor daha ofansif ve daha tekniği yüksek oyuncuların olucu oyunun hızlı oluşu Bayburt belki istenilen yerde olmayışı bizim neler yapabileceğimizi gösterdiğimiz bir maç oldu. Artık istikrarlı oyun bakımından içerideki maçların skor dışında oyun olaraktan isteğimiz durumu bulursak Soma spor maçlarından büyük keyif alırız. .

Bugün doğru oyun doğru diziliş ve güzel skor alarak doğruları yapınca her şeyin güzel olduğu gün oldu böyle emeği geçenleri tebrik ederiz. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN