Doğan Gülşen Yazdı-Final Erken Geldi!

Doğan Gülşen Yazdı-Final Erken Geldi!

Ve İstenmeyen oldu! Turnuvanın üst düzey takımlarından Ticaret Odası ve İmbat Maden kura şanssızlığı gereği çeyrek finalde eşleşti.

Şanssızlık diyelim böyle olmasını isteyende var final iki takımın eşit güçte olup, final dışında karşılaşmaları nı istemeyenlerdendim. Final nasıl Real Madrid-Dortmund maçında Real Madrid ağır favori görüldü öyle final olmasın istedim.

Neticede iki güçlü ekip çeyrek finalde karşılaşacak ama bu sefer ”favori kim?” derseniz maçta göreceğiz onu izleyenlere bırakalım.

İmbat’ın bu maçta çok önemli iki eksik oyuncusu var. Erdem kırmızı kart cezalısı, Mutlu sakat iki önemli futbolcusu olmayacak mazeret bahaneye bakmaz İmbat ama sonuçta böyle zorlu maçta olmamaları Ticaret Odasını bir adım öne çıkarıyor

Ticaret ne yapacak nasıl çıkacak? Kale ne olacak? Mert ön libero başlarmı? Çağlar orda olurmu, kalede mi olur? Sonuçta zorluk derecesi yüksek maçta hücum ağırlıklı çıkılırsa İmbat gibi güçlü rakip var karşında biraz önlem de alınmalı Ticaret arkayı da düşünmeli.

Uğur Aksoy, Furkan Arslancan başlanırsa, İsmail Kavruk-Yusuf Akkoç bu şekil topun arkasına geçmede rakibi karşılamada sıkıntı oluyor. Mert orta sahada yardımlaşma da yalnız bırakılmamalı ama Mert ön libero oynadığında kaleye uzak kalıp hücumsal yakınlık ya da öne çıkınca sonuçlanamayan atak hızlı imbat hücumuna dönüşmesi olasılığı çok yüksek.

Çağlar ön libero başlarsa; Mert önde olacaktır. Mert hücumsal öne kaleye yakın olunca topun Ticarette daha çok kalacağı hem hücum hem orta saha Çağlar’a yardımda bulunuşu, oyunun iki takım orta saha güçlerinin eşitliği.. İmbat Ercan-Eser düşünüldüğünde iki güçlü orta saha denk kuvvetler olarak orta saha güç dengesi kime evrilir; dinamizm, mücadele, teknik bakımından öne çıkan maçın kazanılması adına önde olacaktır.

Forvette bu sefer İmbata göre Ticaret bir adım önde.. Furkan’ın müthiş istekli, arzulu oluşuyla beraber formu ve o yardımlaşan oyunu orta saha Mert ile birlikte o müthiş pas trafiğinin akıcı oluşu, kale önünde bitiriciliği bir adım forvet anlamında Ticaret öne çıkıyor.

Uğur başlarmı? Oda Furkan ile iyi anlaşan çift forvet gibi olurmu? Kanatlar İsmail Kavruk kanat forvet özellikli oyunu bitiriciliği, oyunu okuyuşu, tekniği çok etkili sadece geri dönüşleri ve rakip kovalama topun arkasına geçmede beklentiler karşılamalı. Buna keza imbat Mutlu olmazsa Tolga ya da Deniz mi olur? Yusuf hoca ne düşünür bakalım ama eksik yakalanmaları onların bu maçta farklı oyun anlayışına iter mi bekleyerek mi oynar hücumu nasıl değerlendirir bakalım göreceğiz.

Kulübe bakımından Ticaret zorlanacak gibi. Kiminle başlasak? Sonradan mı alsak? Kendi oyunumuzu mu oynayalım ya da dikkat kontrollü olup oynar mı Uğur ile başlayıp hücum ağırlıklı olup kazanmak için maça başlar mı İmbat kontrollü olacaktır genel oyun anlayışı öyle zaten ama yılların finallerin takımı İmbat bu sefer zorlacaktIr karşısında zor güçlü istekli bir Ticaret odası olacaktır.

Final öncesi böyle bir karşılaşma olması geçen maçta herkesin üzüldüğü hakem olayının futbolda hoş görünün özellikle böyle turnuvanın amacının bu sosyal etkinliğin kaynaşmanın birlikteliklerin kimliklerin ötekileşmelerin ortadan kalkması bütünlüğün ön plana çıkması bakımından çok önemli bunun değeri bilelim böyle olayın bir daha yaşanmamasını temenni edelim; iki takıma başarılar dileyelim . Sevgilerle Doğan Gülşen  (Tüm yazılarına göz at)

🏆 Tüm turnuva haberleri için şuraya tıklayınız!..

somadaspor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

1 YORUM

  1. Avatar

    Futbolda hiç birsey önceden belli olmaz o an sahada şans akıl vede hırs hepsini yanında taşıyan kazanır bir zamanlar gerçek spor diye takım vardı somada kaymakamlık kupasında yerle bir yapmıştiık bizde horoz sporduk kimse bize sans tanimiyordu 😂sonuç horozlar 3 gercek spor 1 oyuzden iyi oynayan kazansin

YORUM YAZIN