Doğan Gülşen: Şampiyonluk Önümüzdeki Yıl

Doğan Gülşen: Şampiyonluk Önümüzdeki Yıl

Yarı finalin ilk ayağı iki takım maç başladığında Öğretmenler tecrübe anlamında sanki bir adım önde olup maçın orta alan mücadelesi olması yine takımların bireysel hatalardan gol yeme olasılığı ya da duran top sonucu olabileceği görüntüsü vardı.

İki takımın orta sahalarının kalabalık oluşu ön taraf iki takım hücum anlamında stabil hareketsiz oyuncu grubu Cihan özellikle finallere kalındığından beri fiziki etkinliğini kullanamaz olup gol yollarında etkisizliği çok arttı. Aynı durum öğretmenler içinde geçerli gol yollarında etkili forvetleri olmayışı yan top duran top pozisyonlarından etkili olmaya çalışan bir ekip bunda da başarılı oluyorlar.

Eli maden iş saha oyun özelinde doğaçlama oyunu çoğalma orta saha etkinliği genelde az olup ceza sahası üstüne gelip pozisyon üretmede zorlanan ekip.. Cihan üzerine toplar atıp Cihan top tutmada ki sıkıntılı durumu önde fazla kalamamak bunun neticesi etkili hücum olamaması nasıl gol çıkarırız acaba deyip saha yayılışına baktığımızda orta saha hücum çoğalma adına yardıma gelmeyip geride kalıp gol olarak sonuçlanması pozisyonlarda Cihan tek kalması ya da Gürkan la anlaşamaması durumunun neticesinde gol yolları kısır olmasına yol açıyor.

Aynı durum öğretmenler içinde geçerli oyun olarak karşı kaleye gitmede zorlandılar etkili hücumları oldu diyemeyiz ama hırsları mücadeleleri oyunu bırakmamaları neticesinde Yeni Anadolu ya attıkları üçüncü gol aynısını Eli Madem iş’e attılar buna dikkat edilip önlem alınabilirdi arka direk özellikle.

Sebo girdikten sonra top pas oyun anlamında biraz daha hızlı çıkışlar olsa da ön taraf topla buluşup pozisyon üretmede sıkıntı olması kale şut denemeleri özellikle Tugay olabilir Sebo bir iki denedi yetersiz olması gol artık öğretmenlerin hataları sonucu çıkar mı derken o hatayı Eli Maden iş yaptı çok uzaklardan gol yedi 2.0 olunca zaten katı defans yapan öğretmenler gol bulmak çok zordu Cihanın etkisizliği Gürkan her zaman çıkarılması başka golcü özelliği oyuncu var mı yok neden çıkıyor bu da zor soru gol lazım en hareketli oyuncu Gürkan son dakikalar da yorulmalarda olabilecek fırsatta bulabileceği gol olabilirdi.

Geçen yıl final oynayan Eli maden iş bu yıl Şampiyonluk hedefi ile girdiği turnuvada final şansını kaybetti, geçmiş olsun dileyelim. Bütün Eli yönetiminin desteklediği takımın finale kalamaması sistemsel taktiksel boyutları olduğu kadar uzun süreçte çok çalışılıp gerekli oyuncu grubu tekrar değerlendirilip her yönden katkı sağlayacak defansif anlamda hücumsal yönleri güçlü oyuncular stoper oyun kuran orta saha gol katkısı sağlayan kanatların golcü özellikleri olması böyle takım kurulup turnuvaya yakın çalışmayla değil turnuva bittiğinden hemen sonra başlayıp süreci turnuva başladığı tarihe geldiğinde sahaya çıkan fark yaratan takım fiziksel kondisyon ve güçlü oyun ile farklılık göstersin kupayı alsın. Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

NOT:  Maçın geniş detayları için 👉 şuraya, 🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN