Doğan Gülşen; Ramazan Ayı ve Turnuva..

Doğan Gülşen; Ramazan Ayı ve Turnuva..

Soma Kaymakamlık turnuvası önümüzdeki yıl dahil, artık Ramazanın içine doğru girmeye başladı…

Bunun önüne geçmek için takvim geriye çekiliyor. Bu her yıl böyle olamaz nedeni de yağan yağmurlar, saha zemini elverişsiz duruma gelmesi ve havanın erken kararması. Peki neler yapılabilir bunu düşünmek gerek, belki de düşünülüyordur…

Oysa Ramazanda da turnuvaya devam edebiliriz…

Ne yapılabilir takvim maç programı Ramazana göre ayarlanabilir…

Nasıl mı?

İftar sonrası maçlar ışıklandırılmış muazzam sahada kendini vodefon parkta oynarmış gibi hisseden atmosfer ortamında..

Ailelerde tabii gelecektir evlerinin balkonlarında oturan sahurcular artık burada da çaylarını yudumlarken, yakınlarını eşlerini yada çocuklarının heyecanına ortak olmak o güzel çimlerin üstünde çekirdek cıtlarken seyretmek hayali bile güzel..

Hele hafta sonları sahurlar olmasın.Nasıl çocukluğumuzda sahurlara kadar sokaklara çıkıp oynardık o güzel günler aklımıza gelir.

Yoğun maç trafiği sahura göre ayarlanabilir, oradan kalk eve git, sahurunu yap ve yat mükemmel olur..Düşünülebilir bu karar kurumlara sunulabilir..

Ama ”iftarda çok yedik böyle futbol mu oynanır?” diye de sorulmaz değil..Çorba iç iftarda oyna maçını yemeğini yine ye hem sağlıklı uzmanlar öyle demiyor mu az ye iftarda daha sonra yemeğe devam et…Tabii bunları maçının olduğu akşamlar yapılabilir..

Bu yazdıklarımı çok kişi belkide ”olmaz” diye düşünebilir ama mantıklı. Turnuvada Ramazanı nasıl atlayacağız?. Akşam saatleri oynasan; sıcaklar var, oruç var şartlar zor hakikaten..Bu bir öneri değil fikir sadece olabilir mi? belki olur..Ramazan ayı zaten keyifli geçer sevilen bir ay. Böyle turnuva olduğunu düşünsene daha keyifli olacaktır..Sevgilerle… Doğan Gülşen (tüm yazılarıma buradan bakabilirsiniz)
[poll id=”8″]





Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN