Diyarbekirspor-Somaspor Maç Önü

Diyarbekirspor-Somaspor Maç Önü

2021/2022 sezonuna Niğde ve Adıyamanspor hatta maçın hemen başında 2-0 geriye düşerek karşılaşmadan 3-3’lük skorla ayrıldığımız Afyonspor maçı da dahil rüya gibi bir başlangıç yaptık..

Ligin 4.haftasında 26 Eylül Pazar günü saat 19:00’da Diyarbakır Stadı’nda bizim gibi ligin yeni ekibi olan maddi değeri 3.650.000 euro Diyarbekirspor A.Ş ile karşılaşacağız. Mücadele büyük ihtimalle TRT Kürdi-Zindi ekranlarından canlı yayınlanacak.

Sezonun ilk maçında ‘’Niğde Anadolu Maç Önü’’ yazısında da belirttiğim gibi, ‘’ Somaspor için yenisi olduğumuz bu lig için konuşmak çok erken. Takım olarak ilk hedefimiz toplayabildiğimiz kadar puan toplamak olmalı. Sonrasında önceki sezonlarda olduğu gibi beklentilerimiz kendi kendine belli olacaktır. ’’demiştim. 3 maçta 7 puan toplayıp erken hayallere dalmayalım. Az bütçeyle girdiğimiz bu ligde maçlarımızı haddimizi bilerek ve temkinli oynayalım.. Tüm takımlar için geçerli olan bir anektod var. Sezon başlarındaki ilk beş hafta ilginç sonuçlar doğurabilir. Nitekim de öyle oluyor.. Önümüzdeki 6.haftadan itibaren takımlar tam istenilen kıvama gelmeye başlayacaktır..
Yukarıda da belirttiğim gibi; Somaspor olarak ilk hedefimiz toplayabildiğimiz kadar puan toplamak olmalıdır. Sonrasında hedefimiz kendi kendine belli olacaktır.

DİYARBEKİRSPOR SOMASPORBu hafta sonu  Adıyamanspor maçından sonra yine bir Güneydoğu Anadolu ekibi olan Diyarbekirspor A.Ş ile akşam saatlerinde karşılaşıyoruz. Diyarbekirspor’un geride kalan üç maçına baktığımızda; deplasmanda Çorum ile 1-1 berabere kalırken Vanspor’a 3-1 mağlup oldu. Güney ekibi kendi sahasında Bodrumspor’a  ilk yarıda yediği gollerle 2-0 mağlup oldu. Takımın ligde 2 golünü geçen sezon Samsunspor dan transfer ettikleri 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Okan Dernek attı.

3 Maçta Alınan Sonuç Hoca Değiştirdi

Diyarbekirspor 3 maçta toplanılan 1 puan nedeniyle geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Şenol Demir ile yollarını ayırdı. Tecrübeli teknik adam Levent Eriş’i takımın başına getirdi.

2.Randevu

Bu maç iki takım arasındaki ikinci resmi maç olacak. Diyarbekirspor ile ilk resmi maçımızı TFF 3.Lig 3.Grup’ta 10 Kasım 2019 tarihinde deplasmanda oynadık. Somaspor, 12.hafta deplasmanda karşılaştığı Diyarbekirspor’u 2-1 mağlup etti.

Diyarbakır Stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 28.dakikada Hayri Mert Yomralıoğlu ve 33.dakikada Taner Çekiç‘in karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlandı. Siyah-beyazlılar, 62.dakikada Muammer Atalay‘ın golüyle 2-1 öne geçti.
Kalan dakikalarda sonucu değiştirecek gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 2-1 Somaspor’un üstünlüğü ile bitti.

İkinci maç ise tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs nedeniyle oynanmadı.(Bu karşılaşmanın geniş detaylarına haberin en altında yer alan ‘’Bağlantılı Haberler’’ kısmından bakabilirsiniz)

O maçta; rakip takımda yer alan ve banko oynayan Reşo Akın, şuan mevcut kadrolarında yer alan tek isim. Bizde ise Ali Akkuş ve Onur Ulaş ilk on birde, Tunay Meral, Melih Şencan, Mustafa Şengül ve Kadir Karış yedek sahada yer almıştı.

SOMASPOR MUĞLASPOR

Bize Aşina 2 İsim Var

Rakibimizde bizlere aşina olan iki isim var Nurettin Çağlar ve Batuhan Süer. Bizimde formamızı giyen ve takım kaptanlığımızı yapan Nurettin Çağlar ayak bileğindeki sakatlığından dolayı forma giyemeyecek. Batuhan Süer ise Muğlaspor ile oynadığımız maçlarda bize karşı forma giyen 77 no’lu oyuncu..

Karşılaşmayı Yalçın Taşkınfurat  Yönetecek

26 Eylül Pazar günü saat 19.00’da Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak olan Diyarbekirspor-Somaspor karşılaşmasını, İstanbul Bölgesi’nden Klasman Hakemi Yalçın Taşkınfurat yönetecek.

Taşkınfurat’ın yardımcılıklarını  Önder Çalış ve Emrah Akkaya yapacak. Zorlu mücadelede 4. Hakem olarak ise Levent Buğra Vartemel görevlendirildi.

Karşılaşmanın orta hakemi Yalçın Taşkınfurat 11 Ekim Pazar günü Soma Atatürk Stadı’nda Nurettin Çağlar’ın penaltıdan attığı gollerle 2-1 mağlup ettiğimiz Yalovaspor, 2014 Bölgesel Amatör Lig sezonunda evimizde Ersin Aksaç ve Samet Semiz‘in golleriyle 2-0 mağlup ettiğimiz Gaziemirspor maçında orta hakem, Manisa Futbol ile deplasmanda oynadığımız ve 2-1 mağlup olduğumuz maçta ise 4.hakem olarak görev yaptı.

 

Toparlayalım;

Hafta içi antrenmanlarında görüştüğüm takımın yöneticileri olsun, teknik patron Burhanettin Basatemür olsun , Diyarbekirspor maçı için umut dağıttılar. Sürekli olarak deplasmandan puanlarla döneceklerini belirttiler. Bizde takımımıza güveniyoruz. Son üç haftalık performanslar değerlendirildiğinde Somaspor, gerek oyuncu kalitesi, gerekse fizik kondisyon açısından rakibine fazlaca ağır basıyor.

Diyarbekirspor ise ligde elde edilen başarısız sonuçların ardından evlerinde oynayacakları bu karşılaşmayı çıkış maçı olarak görüyor. Amaçları yeni hocaları ve kan değişikliği ile Somaspor’u mağlup edip kötü gidişe son vermek. Allah yar-yardımcımız olsun SİYAH-BEYAZ DEVAM

Bağlantılı Haberler;

Diyarbekirspor 3-1 Somaspor
Diyarbekirspor Maç Önü
Basatemür, Hedefimiz Bu Ligin En İyisi Olmak
Diyarbekirspor Maçını Yalçın Taşkınfurat Yönetecek.
Somaspor’da Diyarbekirspor Hazırlıkları Başladı
Somaspor ve 3.Lig’in Fethi..
Soma’da, Diyarbekirspor Galibiyet Sevinci
Diyarbekirspor 1-2 Somaspor
Somaspor’da, Diyarbekirspor Maçının Hazırlıkları Tamamlandı
Diyarbekirspor Maçının Hakemleri Belli Oldu.
Somaspor’da Diyarbekirspor Hazırlıkları Sürüyor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN