Devlet Hastanesi İpten Döndü, Maden-İş Ders Verdi!

Devlet Hastanesi İpten Döndü, Maden-İş Ders Verdi!

Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Cuma günü Devlet Hastanesi-Genç Öğretmenler ve Maden İş-Hidro Gen maçları oynandı.

B ve C-grubunu ilgilendiren karşılaşmalarda rakiplerine üstünlük sağlayan taraflar Devlet Hastanesi ve Maden-İş takımları oldu.

Devlet Hastanesi-Genç Öğretmenler

Turnuvanın 31’inci günün ilk karşılaşması C-grubunda oynandı. İki maçta 2 puanla 3’üncü sırada yer alan Devlet Hastanesi, 3 maçta 1 puanla 4’üncü sırada yer alan Genç Öğretmenler’i ilk yarısını 2-0 mağlup kapadığı maçta 3-2 mağlup etti.

KAYMAKAMLIK FUTBOL TURNUVASI

Maçtan Notlar…

Maça Devlet Hastanesi tutuk başladı. Genç Öğretmenler 17 dakikada öne geçti. Şahin Alkoç kaleyi cepheden gören yerden, yaklaşık 20 metreden şok sert vurdu:1-0
26 dakikada ilk golün sahibi Şahin Alkoç kendini ve takımın ikinci golünü kaydetti 2-0
31 dakikada Devlet Hastanesi adına Sefa Değirmenci‘nin kafa vuruşu direğin dibinden auta gitti.
Genç Öğretmenler adına 2 golü kaydeden Şahin Alkoç sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
35 + 1 dakikada Devlet Hastanesinin kullandığı köşe vuruşunda Kerim Arslan‘ın kafa vuruşu, kalecinin üzerine gitti.
35 + 2 dakikada Genç Öğretmenler adına kaleci ile karşı karşıya kalan Ayhan Aydın meşin yuvarlağı kalecinin kucağına teslim etti.



İlk yarı skoru:Genç Öğretmenler 2-0 Devlet Hastanesi

İlk yarı özelinde ön bölgede istediklerini yapamayınca kontra atakla kalesinde 2 gol birden yiyerek ilk yarıyı şok bir şekilde 2-0 geride tamamlayan Devlet Hastanesi’de teknik sorumlu Kazım Açıkgöz, ikinci yarıda Erkan Demir‘i sahaya sürdü. Bu değişiklikle beraber ikinci yarıya daha istekli başlayan Devlet Hastanesi takımı 51.dakika farkı bire indirdi. Genç Öğretmenler ceza sahası içinde Birol’a yapılan dokuz kusurlu harekette maçın hakemi Fırat Konurce penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Oğuz Akyüz, kaleciyi ve topu ayrı ayrı köşelere gönderdi: 2-1

Golün 1 dakika sonrası Erkan Demir‘in çektiği sert şut savunmadan döndü. Dönen topu iyi takip eden Oğuz Akyüz, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve maç 2-2’ye geldi.

Erkan-Oğuz odaklı atak galibiyeti getirdi.

57.dakikada Erkan Demir‘in uzun taç atışında Oğuz Akyüz kalabalık defans arasında harika yükselip yaptığı kafa vuruşuyla takımını 3-2 öne geçirdi.

Genç Öğretmenler adına beraberlik şansı

59.dakikada Genç Öğretmenler penaltı kazandı. Penaltı için topun başına geçen Mehmet Güner‘in vuruşunda, Nurullah Doğan gole izin vermedi.

OĞUZ AKYÜZ

Kalan dakikalarda skoru etkileyecek hamleler olmayınca Devlet Hastanesi 2-0 geriye düştüğü maçtan müthiş bir geriye dönüşe imza atarak 3-2 galip ayrıldılar..  Karşılaşmada attığı 3 golle maçı kazandıran ve maça damga vuran isim Oğuz Akyüz oldu. Güncel puan durumlarını görmek için buraya tıklayınız!

Bu sonuçla Devlet Hastanesi grup maçlarının bitimine bir maç kala eleme turu maçları oynamaya hak kazandı. Sıralaması ise grupta oynanacak iki karşılaşma sonrasında netlik kazanacak. Genç Öğretmenlerin kaderini ise yine Devlet Hastanesi belirleyecek.



SOMA DEVLET HASTANESİ

Devlet Hastanesi-Eli 3

Genç Öğretmenler galibiyeti ile puanını 5’e yükselten Devlet Hastanesi gruptaki son maçını 01.06.2023 Perşembe günü 1 puanla 5’inci sırada yer alan Eli-3 ile oynayacak. Karşılaşmanın başlama saati 17:00

GENÇ ÖĞRETMENLER

Genç Öğretmenlerin Kaderi Devlet Hastanesinin Elinde

Müthiş bir ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan ancak sonunu getiremeyen Genç Öğretmenler, Devlet Hastanesi mağlubiyeti ile 1 puanda kaldı. Grup maçlarını tamamlayan Genç Öğretmenler, eleme maçlarına kalabilmesi için aynı puana sahip Eli-3’ün Devlet Hastanesine 2 farklı mağlup olmasını bekleyecek.

KAZIM AÇIKGÖZ

Devlet Hastanesi teknik sorumlusu Kazım Açıkgöz ve Genç Öğretmenler Meb teknik sorumlusu Nakif Dinç zorlu ve çekişmeli geçen maçın ardından değerlendirmelerde bulundular.



KAZIM AÇIKGÖZ DEVLET HASTANESİ

Kazım Açıkgöz:”Kötü başladık, iyi bitirdik”

Devlet Hastanesi teknik sorumlusu Kazım Açıkgöz, ilk yarı özelinde oyun anlayışlarını sahaya tam anlamıyla yansıtamadıklarını maçı kötü başlayıp iyi bitirdiklerini söyledi.

Açıkgöz açıklarına şöyle devam etti: ”İlk yarıda istediğimiz oyun kurgusunu maalesef sahaya yansıtamadık. Rakibimizinde etkisiz kaldığımız anlarda özellikle kontra ataklarla kalemizde iki gol buldular ve devreyi 2-0 geride kapadık. İkinci yarı Erkan Demir’in oyuna girmesiyle beraber rakip alanda daha etkili işler yaptık. Oğuz Akyüz’ün attığı bir birinden güzel üç golle de geriye düştüğümüz maçtan 3-2 galip ayrıldık. Sonuç itibari ile iyi bir ikinci yarı performansıyla kazandık. Mutluyuz. Bu arada Genç Öğretmenler takımınıda iyi mücadelelerinden dolayı kutluyorum”diye konuştu.

NAKİF DİNÇ

Nakif Dinç:”İsmail ve ikinci yarının başında Salih’in sakatlıkları herşeyi değiştirdi.”

Genç Öğretmenler takım antrenörü Nakif Dinç karşılaşma sonrası şunları söyledi:

”Bugün her iki takımıda tebrik ediyorum. Güzel bir maç oldu. Güzel başladık, sahayı tam anlamıyla iyi kullandık. Her yönüyle, hem defansif hem de ofansif olarak iyidik. Fakat ilk yarının sonunda İsmail ikinci yarının başında Salih’in sakatlıkları herşeyi değiştirdi. İkisinide çıkarmak zorunda kaldık. Defansif yönde oyuncular soktuk. Ama bunu başaramadık. Erkan Demir’in oyuna girişi bizi çok zorladı. Herşeye rağmen bir penaltı kazandık ama kulllanamadık, olmadı. Takım arkadaşları mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Kazım hocanın takımına son maçta başarılar diliyorum. Maçın hakemi fırat Konurce hocamızıda tebrik ediyorum çok güzel bir maç yönetti.”dedi.

FIRAT KONURCE

DEVLET HASTANESİ 3-2 GENÇ ÖĞRETMENLER

SAHA:Teiaş
HAKEM:Fırat Konurce
DEVLET HASTANESİ:Nurullah-Aytun-Kerim-Tamer-Sefa-Emin-Birol-Oğuz
YEDEKLER:Giray, Gökhan, Adem, Lütfü, İsmail, Erkan, Onur
ANTRENÖR:Kazım Açıkgöz

GENÇ ÖĞRETMENLER:Ziya-M.Güler-Berkay-M.Özkan-Semih-Ayhan-Salih-İsmail-Şahin
YEDEKLER:Kemal, Armağan, Hidayet, Hasan, Fevzi, Recep, Anıl
ANTRENÖR:Nakif Dinç
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.17 ve 26 Şahin Alkoç (Genç Öğretmenler), dk.51′ 52 ve 57 Oğuz Akyüz (Devlet Hastanesi)

Maden İş 7-0 Hidro Gen

Günün son karşılaşması B-grubunda Maden-İş ve Hidro-Gen takımları arasında gerçekleşti. Maçın başından sonuna kadar istekli, arzulu, coşkulu, temaslı ve disiplinli futbollarıyla Hidro-Gen’i 7-0 mağlup eden Maden-İş hem güzel bir galibiyet aldı, hem de dosta düşmana ”disiplinli takım oyunu nasıl oynanır” dersi verdi..

MADEN İŞ HİDROGEN

Maçtan Notlar…

Maden-İş maça golle başladı. 1.dakikada Osman Şengül’ün ceza sahası içerisinde eline çarpan topta maçın hakemi Kerim Uzun tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Soner Kırtay meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:1-0

14.dakikada Aytuğ Çelik’in nefis pasını ceza sahasında göğsünü alıp nefis vuran Ayhan Arıcan, durumu 2-0 yaptı.

29.dakikada Emre Kaya sağ çaprazdan girer girmez çok sert vurdu:3-0

33.dakikada Aytuğ Çelik düzgün ve sert vurdu top ağlara gitti 4-0 bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

37.dakikada Emre Kaya‘nın nefis şutunu kaleci İbrahim Asil aynı güzellikte çıkardı.

48 dakikada Mustafa Şarlayan kaleciden topu ağlara göndererek durumu 5-0 yaptı.

50.dakikada kaleci Mehmet Bilal‘in pasında Sebahattin Günebakan ve 60.dakikada ise Osman Gündüz‘le iki gol daha bulan Cengiz Türk‘ün oyuncuları karşılaşmadan 7-0 galip ayrıldı. Güncel puan durumlarını görmek için buraya tıklayınız!

MADEN İŞ

Maden-İş-Soma Belediyesi

Hidro-Gen galibiyeti ile puanını yediye yükselten Maden-İş gruptaki son maçını 01.06.2023 Perşembe günü saat 18:30’da Soma Belediyesi ile oynayacak. Cengiz Türk’ün antrenere ettiği Maden-İş’in gruptaki sıralaması ise son iki maç sonrası netlik kazanacak.

HİDRO GEN

Hidro-Gen-Nakliyeciler

Sakatlığı nedeniyle Semih Özgüden gibi etkili oyuncusundan yoksun çıktığı maçta Maden-İş’e farklı mağlup olan ve grubu üçüncü sırada tamamlayan Hidro-Gen eleme turundaki rakibi A-grubu ikincisi Nakliyeciler Kooperatifi oldu.

KERİM UZUN

MADEN İŞ 7-0 HİDRO GEN

SAHA:Teiaş
HAKEM:Kerim Uzun
MADEN İŞ:Mehmet-M.Şarlayan-Soner- Metin-Aytuğ-Ayhan-Sebahattin-Onur-Emre
YEDEKLER:V.Bayram, V.Akça, İmran, İbrahim, Osman, M.Atala
ANTRENÖR:Cengiz Türk

HİDRO GEN:İbrahim-Yunus-Orhan-Osman-Serbay-Ali İhsan-Görkem-Emrullah-Mustafa
YEDEKLER:Ali Kemal, Halil, Semih, Emrah, Turgay, Eren, Mert
ANTRENÖR:İsmail Cezayir
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk 1 Soner Kırtay pen. dk.14 Ayhan Arıcan, dk.29 Emre Kaya, dk.33 Aytuğ Çelik, dk.48 Mustafa Şarlayan, dk.50 Sebahattin Günebakan, dk.66 Osman Gündüz (Maden -İş)

NOT:Karşılaşmalara ait 245 adet Resimleri görmek için şuraya tıklayınız! Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

CUMARTESİ MAÇLARI

27.05.2023 Cumartesi 17:00 Emniyet Milli Eğitim
27.05.2023 Cumartesi 18:30 Nakliyeciler Koop. Esnaf Odası



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN