Deplasmanda Oynanması Gereken Oyunu Oynadık.

Deplasmanda Oynanması Gereken Oyunu Oynadık.

Arnavutköy Bld.Spor’u 2-0 mağlup eden Somaspor’da teknik direktör Burhanettin Basatemür, önemli bir takıma karşı çok önemli galibiyet aldıkları için mutlu olduğunu belirtti.

Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından bloğumuza maçla ilgili görüşlerini aktaran Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür:

“Grubun önemli takımlarından biri olan Arnavutköy Bld.Spor ile çok önemli bir müsabaka oynadık. Rakibimiz ligde son 7 maçtır kaybetmeyen bir takımdı. Gerçekten bizim maça kadar hiçbir maçı kaybetmemiş bir takım. Aynı zamanda da iki farklı kazanamamış bir takımdı. Biz, ilk defa Arnavutköy Bld.Spor’u 2-0 mağlup ettik. Maça çok iyi başladık. İlk yarı boyunca oyun ve top hakimiyeti hep bizdeydi. Deplasmanda oynanması gereken oyunu oynadık. Kontra atak oynamadık, doğru oyunu oynadık ve ilk yarı boyunca oyunun hakimiyeti bizdeydi. Hatta ilk yarı kalemize hiç top gelmedi. Yani defansımızı ve kalecimizi zorlayacak pozisyonları olmadı.



Tabi ki ikinci yarı bu temponun devam etmemesi gayet normal ve doğaldı. Rakibimizi ikinci bölgede bekleyerek, kazanacağımız toplarla hücumu düşündük. O anlamda da istediğimiz oldu aslında. Orta sahadaki alan ve adam paylaşımında ki başarımızdan dolayı, rakip baskı yapamadı bize. Top biraz daha onlarda görünse de onlar adına gol pozisyonların olduğu bir oyun yine olmadı. Kontrollü ve dengeli gittik. Doğrusu da buydu zaten. Kontrataktan daha önce de 2.golü yakalayabilirdik. Final vuruşlarındaki yanlış pas hataları ve tercihler 2.golü bulmamıza engel oldu. Ancak penaltıdan da olsa ikinci golü atarak rahat bir nefes almış olduk. Nefes almış derken, rahat bir galibiyet almış olduk.”

BURHANETTİN BASATEMÜR

Genç kadroyla büyük işlere imza attıklarının da altını çizen başarılı teknik adam:

”Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gerçekten müthiş top oynuyorlar. Bu genç oyuncularla, yaratılan bu kadro ile gerçekten iyi işler yapıyorlar. Tabi takım bütünlüğü ve takım gücü olduğunda, oyuncularda bireysel olarak öne çıkıyorlar. O yüzden bizim dikkatimizi vermemiz gereken şey takım oyunu, takımın gücü ve kolektif oyun. Buna devam etmek zorundayız. Bizi zaten bu konuma getiren en iyi etmenlerden biride bu. Bundan vazgeçmeden oyunumuza devam etmemiz gerekiyor. Ancak bitmiyor. Son iki maçımızdan 2-0’lık skorlarla gol yemeden iki galibiyetle ayrıldık. Bunu devam ettirmemiz çok önemli, kesinlikle ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Bizim genç oyuncularımızın bazen düştüğü hatalar var. İyi oynayıp maç kazandıktan sonraki süreçte devam etmemiz gerektiğini henüz daha %100 bilincinde değiliz. En ufak bir gevşememiz bizi yine işin başına döndürüyor. Tekrar başa dönmek istemiyoruz.”



Grupta en iyi 3 takımdan birisi olduklarını belirten Basatemür:

”Geçen haftalarda da söyledim belki de  grubumuzda en iyi topu oynayan takımdan biriyiz. Bu konuda üç takım sayacaksak biri mutlaka Somaspor’dur. Bunu taraflı-tarafsız herkes kabul ediyor. Bu oluşturduğumuz iyi ortamı içeride ve dışarıda kazanarak devam ettirmemiz gerekiyor.”

Sakat ve eksik oyunculara da değinen Basatemür:

‘’Daha önce sakatlıkları bulunan Safa Ali Memnun ve Yavuzhan Keleşoğlu yer almadı. Maçta Kenan Fakılı’nın hafif bir sakatlığı oldu ama büyük ihtimalle hafta sonuna yetişir. Erdem’in dört sarı kart cezası vardı bu maçla oda tamamlandı.’’ değerlendirmesinde bulundu.

SOMASPOR

Şanlıurfaspor hazırlıkları bugün başlıyor.

Öte yandan siyah-beyazlı takımda, Arnavutköy Belediyespor maçından sonra futbolculara verilen bir günlük izinin ardından hafta sonu Şanlıurfaspor ile oynayacağı maçın hazırlıkları bugün (Salı) başlıyor.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN