Demirexport ve Milli Eğitim Nefes Nefese

Demirexport ve Milli Eğitim Nefes Nefese

Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 3.hafta 3.gün karşılaşmaları C-grubunda Demirexport-Sgk-Gib ve Milli Eğitim-Yargı Gücü takımları arasında oynandı.

Teiaş Eğitim Tesisleri Sahasında oynanan ve 12 golün atıldığı müsabakalarda favoriler Demirexport ve Milli Eğitim rakiplerine şans tanımadı.. Demirexport Sgk-Gib’i 10-1, Milli Eğitim’de Yargı Gücü’nü 1-0 mağlup etti.

İ BATUHAN DARÇIN

Demirexport-Sgk-Gib

İlk karşılaşma C-grubunda iki maçta iki galibiyeti bulunan Demirexport ile, henüz puanı bulunmayan ve iki maçtan mağlubiyetle ayrılan grubun mütevazi takımı SGK-Gib arasında oynandı.

Oldukça sıcak havada oynanan karşılaşmada mavi-beyazlı ekip Demirexport; maçın tartışmasız favorisiydi. Ancak, yine de herhangi bir sürprize yer vermemek adına maça son derece istekli ve arzulu başladı. Dakikalar henüz 2’yi gösteriyordu. Metin Şengül ile açılan gol perdesi Ulaş Yalçın ile kapandı ve Demirexport karşılaşmadan 10-1 galip ayrıldı.

DEMİREXPORT

Takımın attığı 10 golün beşi Ulaş Yalçın,  dördü Metin Şengül ve biride Özgür Dağdelen’den geldi. Özellikle Ulaş Yalçın ve Metin Şengül attıkları birbirinden güzel gollerle farklı kazanılan maçın kahramanları oldu.

SGK-GİB galibiyeti ile puanını dokuza çıkaran Raşit Çakır idaresindeki Demirexport, aynı puana sahip Milli Eğitim önünde averajla liderlik koltuğuna oturdu.

TAYŞİ

Tayşi, ‘Üstüne koyarak devam ediyoruz’’

Karşılaşma sonrası bloğumuza açıklama yapan Takım  kaptanı Ümit Tayşi şunları söyledi: ‘’Her şeyden önce sıcak havaya rağmen arkadaşlarımı gösterdikleri üstün performanstan dolayı kutluyorum.

Takımımız, üç maçlık periyotta her geçen gün üstüne koyarak oynuyor. Yavaş yavaş takım olgusunu yakalıyoruz. Camiamızın özlemle beklediği hedefimize yavaş yavaş ilerliyoruz. Üç gün sonra grubun iddialı takımlarından Yargı Gücü ile Teiaş Sahasında oynayacağız. Ve bu karşılaşmanın hazırlıklarını iyi yapıp sporseverlere futbol şöleni sunmak istiyoruz’’dedi.

 

SGK GİB

Sgk-Gib ”skor değil, spor” dedi.

Daha önce oynadıkları iki karşılaşmadan da farklı skorlarla mağlup ayrılan Sgk-Gib, rakibin gücüne ve alınacak skorun sonucuna bakmadan güçleri doğrultusunda mücadele ettiler. 70 dakika sonrasında güçlü rakipleri karşısında alınan farklı mağlubiyete bakmadan sahadan gülerek ayrıldılar. Bana göre önceki iki maç ve bu maçta dahil en mütevazi, en centilmen takım konumundalar.

EŞREF SANSAR

Farkın 10-0 olduğu anda Eşref Sansar’ın penaltı sonrası kazanılan gol sevincini Mahallenin Delisi Laz İbo ile paylaşması görülmeye değerdi.

Karşılaşmalara ait görseller  ”SOMADASPOR” Facebook sayfamıza yüklenecektir.

Her iki takımın kalan maçları:

28.05.2022 Cumartesi 17:00 Demirexport Yargı Gücü Teiaş
01.06.2022 Çarşamba 18:30 Demirexport Milli Eğitim Teiaş

28.05.2022 Cumartesi 18:30 Sgk-Gib Huzurevi Teiaş
03.06.2022 Cuma 18:30 Sgk-Gib Eli ( 2 ) Teiaş

Demirexport 10-1 Sgk-Gib

Demirexport 10-1 Sgk-Gib

SAHA:Teiaş Eğt.
HAKEM:İ.Batuhan Darçın
DEMİREXPORT:Bayram-Gaci-Özgür-Yasin-Tayşi-M.Şengül-Nedim-Ulaş-M.Davşan
YEDEKLER:Kamil, Kemal, Engin, Vedat, İsmail, Hüseyin
TEKNİK SORUMLU:Raşit Çakır

SGK-GİB:Hasan-H.İbrahim-H.Sert-Eşref-Adem-Fatih-Ahmet-Abdullah
YEDEKLER:Emin, Cebrail, Musa, F.Baygül
TEKNİK SORUMLU:Ahmet Koyun
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Ulaş Yalçın (5), Metin Şengül (4), Özgür Dağdelen (Demirexport), Eşref Sansar (Sgk-Gib)

Maç fotolarını görmek için buraya tıklayınız!

YUSUF BULUT

Milli Eğitim-Yargı Gücü

Günün ikinci maçı oynadıkları iki karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Milli Eğitim ve Yargı Gücü takımları arasında  oynandı. Sonucu merakla beklenilen karşılaşmanın kazananı 1-0’lık skorla Ahmet İnce’nin takımı Milli Eğitim oldu. Milli Eğitim, Manisa İl hakemlerimizden Yusuf Bulut’un yönettiği maçta sonuca Mahir Arslan’ın attığı tek golle gitti.

MİLLİ EĞİTİM

Bugün Teiaş Sahasındaki oynanan Milli Eğitim-Yargı Gücü maçı, grubun en merak uyandıran karşılaşmalarından biriydi. Bir tarafta kaliteli oyuncu grubundan oluşan Milli Eğitim, diğer tarafta SGK-GİB’i 10-1, Huzurevi’ni ise 4-1 mağlup eden ilave olarak iki maçta rakip fileleri 10 kez sarsan Furkan Arslancan’lı  Yargı Gücü..

YARGI GÜCÜ

İşte böyle bir maçtan çıkacak sonuç biz sporseverler için merak konusuydu. Milli Eğitim’den Bülent Aktuğ’un penaltısını kaleci İdris kurtarırken, Yargı Gücün’nde Savaş Tarakçı ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Oynadığı pozitif futbolunu tek golle süsleyen Milli Eğitim sporseverlerin merakını da gidermiş oldu.

Yargı Gücü galibiyeti ile dokuz puana ulaşan Milli Eğitim, SGK-GİB’i 10-1 mağlup eden aynı puana sahip Demirexport’un ardından averajla ikinci sıraya yerleşti.

AHMET İNCE

İnce, ”Maç zor geçse de bugün kazanmak önemliydi”

Milli Eğitim’in sevk ve idaresini başarıyla üstlenen Ahmet İnce’nin karşılaşma sonrası bloğumuza yaptığı değerlendirmede  ”Oynadığı iki maçta aldığı 6 puan ve oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çeken rakibimiz karşısında mutlak galibiyet parolası ile çıktığımız maç beklenildiği gibi zor geçse de bugün kazanmak önemliydi”dedi.

AHMET İNCE ANTRENÖR

İkinci golü bulmada sıkıntı yaşadıklarını da dile getiren İnce, ”Maçın hakimiyeti sürekli bizde olmasına rağmen istediğimiz skor üstünlüğünü yakalayamadık.. Buna rağmen tecrübeli futbolcularımızın sakinliği sayesinde oyunu istediğimiz gibi bitirmeyi başardık…Görev alan almayan tüm takımı kutluyorum… Rakibimize de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyor yaşadığı talihsiz pozisyon sonrasında sakatlanan Gürkan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”dedi.

Çırak ustayı geçti

Abi Mustafa Çoban, kardeş Mecnun Çoban maçta bir birlerine rakip oldular. 70 dakikanın sonunda gülen taraf kardeş Mecnun Çoban’ın formasını giydiği Milli Eğitim oldu. Abi av. Mustafa Çoban, ”Kardeşimle rakipte olsak karşılıklı oynamak güzeldi. Bugün iyi olan ve kazanan onlar oldu, yani çırak ustayı geçti.”dedi.

İki takımın kalan maçları:

01.06.2022 Çarş. 18:30 Demirexport Milli Eğitim Teiaş
08.06.2022 Çarş. 18:30 Milli Eğitim Huzurevi Teiaş

28.05.2022 C.tesi 17:00 Demirexport Yargı Gücü Teiaş
31.05.2022 Salı 18:30 Eli ( 2 ) Yargı Gücü Linyit

 

MİLLİ EĞİTİM 1-0 YARGI GÜCÜ

Milli Eğitim 1-0 Yargı Gücü

SAHA:Teiaş Eğt.
HAKEM:Yusuf Bulut
MİLLİ EĞİTİM:Sercan-Fevzi-Bülent-Örpen-Mutlu-Yusuf-Ziya-Selçuk-Mahir
YEDEKLER:Mehmet, Caner, Mecnun, Erdal, Refik, Fatih, Metin, Turgay, Ahmet
TEKNİK SORUMLU:Ahmet İnce

YARGI GÜCÜ:İdris-Savaş-Ufuk-Furkan-Semih-Şerif-Gökhan-Gürkan-Sinan
YEDEKLER:Nihat, Mustafa, Ali
TEKNİK SORUMLU:Ufuk Nayman
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Mahir Arslan (M.Eğitim)

Maç fotolarını görmek için buraya tıklayınız!

26 Mayıs Perşembe maç programı

Saat 17:00 İmbat Madencilik Polis Gücü Linyit
Saat 18:30 Mevlana Özel Eğitim-Meb İmbat Ege Linyit

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN